Categorii
Intrebari de la cititori

Pareri panouri electrice Econo Heat

Ma tenteaza sa renunt la cazanul pe lemne si sa trec pe electric si am gasit la Dedeman niste panouri electrice care arata bine de tot marca Econo Heat, dar nu stiu daca sunt rentabile. A folosit cineva asa ceva in mod exclusiv, adica pe post de sursa principala de incalzire iarna? Am o casa din caramida, parter cu mansarda, suprafata totala 110 mp, izolatie vata bazaltica de 10 cm.


Intrebare de la V.Pavel, pe adresa redactiei: Pareri panouri electrice Econo Heat.

13 răspunsuri la “Pareri panouri electrice Econo Heat”

Eu le-am folosit la apartament si am fost multumit in conditiile in care apart nu are pereti comuniu cu alte apartamente, dar mai am un etaj peste mine. Vreau sa incerc si la casa, din bca izolata cu vata bazaltica. Ei spun ca incalzesc 10 mp de incapere bine izolata cu un panou si cred ca asa este deoarece la bloc imi cresteam temperatura cu 5 C intr-o ora (de la 20 la 25 C). Mai exista la Praktiker niste panouri oarebum similare de 375W, dar alta firma, ceva mai ieftine, insa parca nu par a fi exedcutatate cu aceeasi grija ca si EconoHeat. Parerea mea este ca se poatre incerca cu un panou si daca nu face fata atunci se va vedea ce este de facut. Se cheltuie insa doar cca 100 Euro pe camera pt achitionarea acestora si a prizelor termostatate, nu cca 2000 Euro cat este o centrala pe gaz cu tot cu montare si avize, la care se adauga deranjul.

Si cat ati platit curentul in lunile de iarna? V-ati incalzit exclusiv cu panouri termice Econo Heat si cat de mare e apartamentul? Incerc sa-mi fac si eu niste socoteli si speram sa gasesc aici niste raspunsuri din experienta utilizatorilor.

apartamentul are 116 mp, am avut 1 panou in fiecare dormitor cu exceptia sufrageriei care este mai mare si unde am avut un radiator de 700 W, dar fiindca sufrageria este intre celellalte camere nu a necesitat multa incalzire. Mai platesc tevile ce trec prin apart la intretinere iarna cca 200 lei (spre deosebire de 700 lei la cei nedebransati care au calorifere). La doua luni am platit cu 50 lei mai mult in lunile reci la curent, dar mentionez ca exista minim 18 C doar de la tevile din apartament. Blocul este izolat cu polistiren. In bucatarie nu am pus incalzire caci acolo se incalzea de la preparatul mancarii la aragaz. In bai exista tevi de caldura si de asemenea nu am pus incalzire. Cred ca izolarea este cea mai importanta.

Nu stiu daca aveti copii, dar mie mi se pare ca e frig iarna in baie si bucatarie si tot as pune cate un calorifer sau ma rog cate un panou din asta EconoHeat daca o sa le iau pana la urma. Plus ca vorbesc despre incalzirea unei case, nu e un apartament care sa mai aiba peretii incalziti de la vecini sau de la tevile de la incalzirea RADET.

Dupa cum am mentionat, nu am pereti comuni cu alte apartamente, doar tavanul este. Doar de la tevi, fara incalzire electrica, nu am avut sub 20 C iarna. Trebuie sa mentionez insa ca apart superior mie este bransat la incalzirea comuna si acolo este prea cald, adica 28 C. Avand asadar un etaj supraincalzit, caldura de la mine nu se pierde, apartamentul se comporta aproape ca unul pasiv. Desigur ca la casa va trebui sa incalzesc mai mult, dar daca este bine izolata si mai ales tavanul si acoperisul sunt corect facute, nu cred sa fie probleme.

Am auzit pe cineva ca consuma mult panourile astea termice Econoheat, ma interesa si pe mine subiectul pentru o casa mica la tara in care stau doar ocazional.

consuma 400 W, adica cat un candelabru cu 4 becuri de 100 W, insa socotiti ca daca puneti priza termostatata, acesta nu merge tot timpul (daca este frig afara, adica -5 sau sub, atunci merge cam jumatate din timp la o casa izolata coresounzator, aceasta este f important.merita sa dai 3000 Euro pe izolare corespunzatoare si banii se scot in maxim 3 ani (socotiti si racoare vara).

Problema este , dupa pararea mea , instalatia electrica !Eu folosesc panouri,dar sunt tot timpul in spagat!!Daca functioneaza aspiratorul sau masina de spalat sau boilerul ( in niciun caz toate o data !! ) trebuie sa-mi bat capul ce consumator sa elimin !!!
In rest,elegant,fara mizerie si convenabil ca pret ( izolatia este tip-top ).Una peste alta nu as „trece”la lemne,in zona nefiind retea de gaze.

Pai instalatia electrica pe care o am e noua, buna si am si trifazic, deci nu-mi fac griji in privinta asta. Singura mea grija era consumul lunar si daca reusesc sa incalzesc casa iarna doar cu panourile EconoHeat. Am termosistem cu vata bazaltica de 10 cm si eventual (nu stiu daca se poate) as putea sa maipun un strat de vata sau de polistiren peste cel existent. Cred ca as avea de castigat si vara, cum bine zice Calin.

se poate pune vata peste cea existenta, in nici un caz polistiren deoarece atunci nu mai respira deloc peretele si ati pus vata degeaba. Cea mai groasa vata gasita in Romania este de 15 dupa cate stiu eu si am vazut cred la Dedeman. La clima din Viena, izoland cu polistiren de 20 peste poroterm se obtine casa pasiva. Avand in vedere clima din Timisoara, eu am pus peste BCA, vata de 10 si cred ca este destul. Se mai poate obtine un plus de izolatie daca se pune o biblioteca pe peretele dinspre Nord, insa trebuie verificat sa nu apara mucegai pe peretele din spatele bibliotecii. Se spune ca pe peretii exteriori nu trebuie sa se monteze corpuri mari gen biblioteca, dulap, insa daca este bine izolata casa, nu cred sa fie probleme. Eu voi experimenta aceasta. Cred ca 10-15 cm de hartie pot impiedica caldura sa se piarda din incapere. Astept pareri privind aceasta idee.

De mentionat ca vata bazaltica are conductivitatea termica putin mai mare decat cel mai bun polistiren de aceeasi grosime, prin urmare nu izoleaza termic mai bine decat polistirenul, insa izoleaza fonic si permite respiratia peretului, mai ales daca acesta este din BCA.

Am aflat si eu intre timp ca nu e bine sa montezi polistiren peste vata bazaltica, asa ca o sa dublez termosistemul actual cu un strat suplimentar de vata. Nu stiu daca obtin o casa pasiva (a mea e din caramida Porotherm de 25 si stau in in zona Buzaului), dar macar stiu ca o sa micsorez consumul panourilor pe care vreau sa le iau. Cred ca o sa ies bine in final. Multam inca o data pentru toate sfaturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *