Categorii
Intrebari de la cititori

Placare corecta cu polistiren sa nu formeze mucegai

Buna ziua! Puteti sa-mi explicati va rog cum se face corect placarea exterioara a casei cu polistiren ca sa nu se formeze mucegai intre termosistem si perete? Daca placile se fixeaza cu dibluri mai e nevoie de adeziv sau invers?


Intrebare de la Guran85, pe adresa redactiei: Placare corecta cu polistiren sa nu formeze mucegai.

6 răspunsuri la “Placare corecta cu polistiren sa nu formeze mucegai”

E o intreaga teorie, greu de explicat aici. Da se pune si adeziv si dibluri. Pentru a nu se forma mucegai trebuiesc niste grile de ventilatie montate intr-un anumit fel(nu le foloseste nimeni),trebuiesc glafuri la geamuri de anumit tip, nu intreaba nimeni de care. De la inventia initiala si pana astazi s-a renuntat la 30-40% din cerinte. La moi trebuie sa fie ieftin chiar daca in 15 ani nu mai avem pereti.
str.con.ion@gmail.com

Va multumesc pentru raspunsul prompt! Dar nu puteti sa-mi spuneti dvs de unde cumpar grilele alea de vetilatie si cum anume sa le spun meseriasilor sa le monteze? Trebuie sa iau mai multe sau cum? Si Deja am glafuri din marmura la geamuri, sper sa nu fie o problema cu ele. Chiar nu vreau sa am probleme cu peretii din cauza ca nu am montat corect polistirenul.

Orice producator de termosistem va va oferi la cerere tot sistemul. Meseriasii…probanil vor sti,

Daca se foloseste adeziv de calitate nu ai nevoie de dibluri. Am observat asta dupa intarirea adezivului pe o ramasita de polistiren. S-a facut beton si daca incercai sa il desprinzi rupeai cu tot cu polistiren si adezivul tot nu se sfarama.

buna ziua
montarea corecta a polistirenului presupune nu doar acele 5-6 mamaligi puse pe placa ci si adeziv pus pe conturul placii, astfel nu se formeaza curenti de aer si nici condens, veti avea obiectii de la maistori ca va creste substantial consumul de adeziv, ma gindesc ca nu va deranjeaza, important e sa fie placat corect, nu mai aveti nevoie de grile de ventilatie in cazul asta

Cum bine s-a explicat si mai sus, trebuie si adeziv si dibluri. Mare atentie insa la montaj. Adezivul se pune pe intreaga placa cu gletiera zimtata sau eventual cordon perimetral si in centru placii 3-4 puncte de prindere, in niciun caz doar pe mamaligi. Daca se intampla ca ramana rosturi intre placile de polistiren trebuie obligatoriu umplute cu spuma pentru ca, in caz contrar poate patrunde apa si se formeaza mucegai. De regula producatorii de termosistem pun la dispozitie toate materialele necesare lucrarii. Puteti vedea pe site la Adeplast un calculator care va va ajuta sa vedeti ce materiale va sunt necesare si in ce cantitati adeplast. ro/sisteme/categorie/termosistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *