Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot sa montez termostat ambient la centrala pe lemne?


Salut tuturor. Pot sa montez un termostat de ambient la o centrala pe lemne fara sa existe puffer in instalatie? Rog explicatii, multumesc.


Intrebare de la Mihaita, pe adresa redactiei: Pot sa montez termostat ambient la centrala pe lemne?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Silviu in octombrie 16th, 2018

Salut Mihaita. Nu, nu se poate monta termostat ambiental decat daca legi un puffer in prealabil. Explicatia vine din faptul ca in momentul in care temperatura ajunge la 22 grade (sau cat e setat termostatul), pompele se vor opri, nu vor mai trimite spre instalatie/calorifere, iar surplusul de caldura nu are unde sa se duca. Am incercat sa explic pe intelesul tuturor. Cand ai puffer (care se comporta ca un buffer), acesta va prelua surplusul de caldura. De aici si avantajul, el pastreaza caldura si o trimite spre calorifere cand termostatul va cere din nou (adica atunci cand scade temperatura in camera in care e pus termostatul).

Croitoru Ionut in octombrie 17th, 2018

Buna ziua. Eu am o centrala Viadrus clasica. Inainte de a monta un puffer in instalatie,am incercat diverse scheme cu termostate,printre care si una in care am intercalat in instalatia electrica un contactor,cu rol dublu,acela de a porni pompa la 80° si apoi pt oprire la 60°. In felul acesta,am obtinut un timp intermediar in care pompa nu functiona,daca nu era cerere de temperatura in casa.

adrian in octombrie 17th, 2018

daca centrala are circuit de siguranta, se poate dar nu este normal sa intre frecvent apa rece cand se supraincalzeste cazanul, basca consumul de apa, deci varianta cu puffer este cea mai potrivita pentru preluarea surplusului de energie cand termostatul inchide circuitul de alimentare al caloriferelor 0720424045

Mihaita in octombrie 18th, 2018

Inteleg ca trebuie sa storc buzunarele si sa cumpar un puffer, oricum aveam in gand acest lucru ca sa maresc autnomia, dupa care pun si termostat de ambient pe instalatie

Croitoru Ionut in octombrie 18th, 2018

Un puffer este ideal in exploatarea centralei pe lemne. Am reusit sa obtin o autonomie de 5-6 ore de functionare dupa stingerea focului din centrala. Si in plus,posibilitatea montarii unui termostat de ambient,simplu si fara alte „artificii”. Toate cele bune!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii