5 comentarii la “Pot sa montez termostat ambient la centrala pe lemne?”

  1. Salut Mihaita. Nu, nu se poate monta termostat ambiental decat daca legi un puffer in prealabil. Explicatia vine din faptul ca in momentul in care temperatura ajunge la 22 grade (sau cat e setat termostatul), pompele se vor opri, nu vor mai trimite spre instalatie/calorifere, iar surplusul de caldura nu are unde sa se duca. Am incercat sa explic pe intelesul tuturor. Cand ai puffer (care se comporta ca un buffer), acesta va prelua surplusul de caldura. De aici si avantajul, el pastreaza caldura si o trimite spre calorifere cand termostatul va cere din nou (adica atunci cand scade temperatura in camera in care e pus termostatul).

  2. Buna ziua. Eu am o centrala Viadrus clasica. Inainte de a monta un puffer in instalatie,am incercat diverse scheme cu termostate,printre care si una in care am intercalat in instalatia electrica un contactor,cu rol dublu,acela de a porni pompa la 80° si apoi pt oprire la 60°. In felul acesta,am obtinut un timp intermediar in care pompa nu functiona,daca nu era cerere de temperatura in casa.

  3. daca centrala are circuit de siguranta, se poate dar nu este normal sa intre frecvent apa rece cand se supraincalzeste cazanul, basca consumul de apa, deci varianta cu puffer este cea mai potrivita pentru preluarea surplusului de energie cand termostatul inchide circuitul de alimentare al caloriferelor 0720424045

  4. Inteleg ca trebuie sa storc buzunarele si sa cumpar un puffer, oricum aveam in gand acest lucru ca sa maresc autnomia, dupa care pun si termostat de ambient pe instalatie

  5. Un puffer este ideal in exploatarea centralei pe lemne. Am reusit sa obtin o autonomie de 5-6 ore de functionare dupa stingerea focului din centrala. Si in plus,posibilitatea montarii unui termostat de ambient,simplu si fara alte „artificii”. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.