Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa montez termostate la toate caloriferele?

Saptamanile acestea voi pune la calorifere termostate de reglare a temperaturii. In primul rand pentru ca am camere nelocuite permanent, in care o sa las temperatura la maxim 12-15 grade, asa mai fac economie la consum de lemne. Dar am auzit ca nu e corect sa le montez la toate caloriferele, sa las cateva fara termostat (am 10 in toata casa – sa las fara vreo 3). Este adevarat? De ce?


Intrebare de la Timescu, pe adresa redactiei: Pot sa montez termostate la toate caloriferele?

5 răspunsuri la “Pot sa montez termostate la toate caloriferele?”

Eu am 11 calorifere, iar cei care mi-au facut instalatia mi-au montat termostate doar pe 7. La fel, mi-au explicat ca asa trebuie sa ramana cateva fara. Nu mai stiu exact ce procent din toate. Vorbeste la o firma de instalatii

Eu am termostate la toate caloriferele din casa. Daca o incapare nu vreau sa o incalzesc pun termostatul pe „fulgul de zapada” (iarna) si fac si ceva economie. De asemenea, se poate face o temperatura diferita in fiecare camara care are caloriferul cu termostat.

@Silviu: si daca nu-si da seama cineva sau se joaca copilul si le da pe toate la minim (pe fulg), unde se mai duce caldura cand pompa trimite apa calda spre instalatie in casa?

Toate termostatele de calorifere au o „frana”, poti bloca termostatul la nivelul dorit. Simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *