Categorii
Intrebari de la cititori

Problema soba din dormitor scoate fum in casa

Am urgent nevoie de ajutorul vostru! Am inceput sa fac focul si soba din dormitor imi scoate fum in casa si nu stiu ce problema ar putea avea pentru ca am curatat toate cosurile in vara asta. Casa este veche, construita de ai mei dar pana anul asta nu am avut problema cu sobele.


Intrebare de la Briceag, pe adresa redactiei: Problama soba din dormitor scoate fum in casa.

12 răspunsuri la “Problema soba din dormitor scoate fum in casa”

Soba e posibil sa prezinte crapaturi si trebuie sa fi atent. Dar de regula cand se curata cosul se curata si soba. Trebuie sa o faca un sobar.

Pai cum sa aflu daca are vreo crapatura prin care iese fumul din soba? Le-am curatat mereu la fel, adica a venit un sobar dintr-un sat de langa noi si a facut ce face mereu, nu cred ca dau de el urgent si trebuie sa fac focul zilnic. Mi s-a afumat toata casa

faci focul ziua si te invarti cu atentie pe langa soba. E posibil ca la cosul ce leaga soba de cosul din casa sa fie o problema din timpul curatarii.

Da, asa o sa fac. Sper sa gasesc pe unde iese fumul. Si daca are vreo fisura soba pot sa o repar eu?

Cand a fost desfacuta ultima data soba ca sa ii curatati fumurile? Daca au trecut mai bine de 10 ani desfaceti capacul cu atentie eventual faceti si poze cu pozitia caramizilor ca sa le puneti la loc exact cum au fost, si curatati fumurile sobei de funingine. Mai poate fi cazuta vreo caramida pe acolo care sa obtureze calea de trecere a fumului. Observati dupa ce o deschideti. O lipiti la loc cu pamant galben cu nisip(fin) in proportia 1:4.

Chiar nu mai stiu cand a fost desfacuta ultima data soba si sobele din casa noastra in general. Cred ca au trecut niste ani. Multam mult pentru sfaturi, Vali, nu m-as fi gandit sa fac poza ca sa nu uit cum au fost pozitionate caramizile. Stiu ca e oarecum offtopic dar ma intreb cum tineau minte bunicii si parintii nostri oridinea caramizilor cand nu aveau telefoane mobile cu camera foto :)))))

Nu tineau minte, chemau meseriasul ca innainte se faceau lucrurile bine. Acum un sobar a cerut 200ron pentru desfacut capacul si curatat soba de funingine. Treaba de o jumatate de zi maxim. Eu am tras funinginea cu aspiratorul.. aveam unul pentru masina si i-am prelungit furtunul pana la geam. L-am facut de comanda dar si asa era varza.. abea mai mergea saracul (deh la 60ron promotie nu te poti astepta la mult)
Freci peretii cu o perie mai dura dar sa nu apesi sa nu darami fumurile.
Funinginea o poti lua cu un polonic.
daca crapi o caramida sau doua cauta pe la magazinele de cartier caramida tiganeasca si ia cateva sa ai de schimb.
Important este cum faci aliajul de lipit. Sa nu pui prea mult pamant galben ca se crapa.
Citeste un pic forumurile de sobari ca sunt meseriasi su inima mare care spun tot.
Focul in ea il faci dupa o zi minim sa ii dai ocazia sa se usuce treptat.

Pamant galben e pamantul asta lutos? Ca din asta avem noi in zona, de se usuca pana crapa la 2 zile dupa ploile mari. oricum, multam pentru sfaturi, ma apuc sa cumpar niste caramida cum ai spus si imi fac de lucru saptamana asta. Sper sa rezolv problema si sa nu mai scoata fum. Ma fac sobar!

Pamantul galben este efectiv galben si da e lutos cand pui apa peste el. Se face ca o coca/plastilina. Daca nu e galben cauti pana gasesti. Daca nu stii de unde sa iei intreaba un carutas din zona.

daca scoate fum, de obicei e infundata. In primul rand se verifica cosul si in mod mai atent trecerea de la soba la cos unde se face o pericula alba ca o panza de paianjen. Daca nu e cosul atunci trebuie verificata soba, curatata si verificate fumurile sa nu fie cazuta vreo caramida. 0720424045

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *