Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme izolatie pereti cu polistiren pe interior?

Buna, sotul meu spune ca a auzit ca nu se izoleaza pe interior cu polistiren, ca nu ar fi sanatos, insa eu ii explic ca e mult mai ieftin si mai usor. Stam la apartament, la etajul 3, deci va dati seama. Exceptand problema micsorarii camerelor, e o problema daca facem izolatie cu polisirenul pe interiorul peretilor? Va multumesc.


Intrebare de la Denisa, pe adresa redactiei: Probleme izolatie pereti cu polistiren pe interior?

10 răspunsuri la “Probleme izolatie pereti cu polistiren pe interior?”

@Denisa, si eu stiu acelasi lucru, ca polistirenul pus pe interior nu e sanatos. Si mai intervin si alte probleme. Una e sa fie pus pe exteriorul blocului, unde nu are cine sa il loveasca. Pe cand daca il montezi la interior, cand vei lovi peretele cu ceva (din greseala, sa nu zic daca mai ai si copii mici) il vei distruge in zona respectiva si trebuie refacut tot peretele. Mergi pe mana sotului si izoleaza pe afara

Daca face mucegai cand il montezi pe interior de ce nu face si cand il montezi la exterior? Nu inteleg diferenta.

Exista in Dedeman placi de rigips cu polistiren lipit pe ele, special pentru izolatii interioare. Nu va mai lu.ati dupa toti

Izolatia termica se monteaza catre partea rece(deci spre exterior).
Daca e vorba de polistiren se recomanda pt. tara noastra o grosime minima de 8 cm.
Aceasta grosime asigura ca formarea punctului de roua se produce in grosimea polistirenului si astfel nu apare condensul.Montarea la interior este 100% gresita.Apare condensul dupa care mucegaiul.

Dar daca se monteaza polistiren spre interior pe tavanul construit din osb sau rigips? Tavanul este in acest caz pardoseala podului, peste el se mai pune vata minerala apoi din nou osb pe care se calca in pod. Este corect asa sau poate aparea de asemenea mucegai. Unii spun ca astfel se impiedica pierderea de caldura din interior spre exterior. Ar fi mai bine de pus polistiren extrudat peste osb-ul pe care se calca in pod, sub acesta fiind vata minerala, iar sub ea doar osb/rigips/lambriuri?

Adica, este bine ca tavanul spre pod sa fie izolat spre exterior (spre pod) cu polistiren extrudat sau spre incapere, lipit pe osb/rigips?

@Cretu Ioan , sustineti niste prostii…. Punctul de roua nu are de-a face cu izolatia interioara! Nu o sa inghete NICIODATA peretele interior. Grosimea izolatiei si ce vreti sa spuneti tine doar de izolaraea din exterior care daca nu e suficient de groasa poate sa inghete la nivelul peretelui si sa faca condens.

O sugestie :cititi si percepeti, ce vrea sa spuna cineva,dupa care dati replica.
Sanatate si Noroc!

Subscriu la ce a afirmat Cretu Ioan, punctul de roua trebuie sa pice in polistiren.
Daca se pune pe interior umezeala va condensa in perete/caramida/beton ducand in timp la erodarea acestuia.
Uscarea se produce foarte greu la peretele interior pentru ca afara este umezeala, si interiorul este placat care duce la mentinerea umiditatii in perete =gt; mucegai.
Polistirenul fiind la exterior nu lasa sa treaca apa prin el peretele este protejat si aerisirea din interior il mentin uscat.
Daca doriti sa izolati neaparat pe interior sunt alte solutii gen multipor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *