Categorii
Proiecte de case inedite

Proiect inedit – o minunata casa ingusta de doar 2,3 m latime

1-proiect casa foarte ingusta doar 2-3 m latime cu 3 dormitoareTe-ai incumeta sa-ti construiesti o casa daca ai avea un teren ingust de nici 2,5 metri latime daca legea ti-ar permite sa faci acest lucru? Probabil ca nu. Si asta pentru ca e greu de crezut ca pe un teren atat de ingust poate incapea o casa spatioasa si confortabila. Si cine sa faca un astfel de proiect?


Nu am deschis acest subiect intamplator, ci pentru a face un preambul la prezentarea unui proiect inedit, incredibil de reusit, in opinia mea, semnat de biroul londonez de arhitectura Alma Nac. Este vorba despre cea mai ingusta casa din Londra pe care arhitectii acestei companii au conceput-o pentru o tanara familie care le-a cerut ajutorul.

3 dormitoare intr-o casa extrem de ingusta

Spre incantarea proprietarilor terenului, arhitectii de la Alma Nac au creat o casa perfect functionala desfasurata pe 3 niveluri, dupa cum urmeaza: la parter se afla bucataria, locul de luat masa un living open space si o arie de relaxare, la etajul 1 au fost amenajate doua dormitoare (unul dintre acestea fiind si dormitorul matrimonial) si o baie, iar la ultimul nivel, etajul 2, a fost amenajat un al treilea dormitor, o baie si o camera de lucru. Pare greu de crezut ca toate aceste incaperi exista si chiar arata bine daca privesti casa din exterior. Dar arhitectii chiar au facut o treaba minunata.

Pentru ca terenul este lung si ingust si casa a fost dezvoltata la fel, iar pentru a o face cat se poate de luminoasa arhitectii au ales sa mearga pe varianta terasarii nivelurilor, astfel incat atat parterul, cat si celelalte doua etaje sa beneficieze de suficienta lumina naturala. Pe langa fatada cu vedere stradala care beneficiaza de ferestre obisnuite arhiectii au montat o serie de ferestre in acoperisul casei, asigurand astfel lumina in toate camerele constructiei indiferent de nivelul la care acestea sunt situate. Aceasta idee de proiectare si constructie a dus la obtinerea unei zone de dining extrem de inalte, ceea ce o face cu atat mai placuta.

Proiect realizat cu un buget redus

Din spusele celor de la Alma Nac proprietarii terenului nu dispuneau de un buget foarte generos pentru constructia casei, iar incadrarea in suma pe care o aveau reprezenta una dintre cerintele tinerei familii. Asadar, acest proiect inedit a fost o provocare dubla pentru arhitectii implicati in dezvoltarea lui, acestia fiind nevoiti sa gaseasca cea mai buna solutie de constructie a unui imobil pe un teren extrem de ingust fara sa depaseasca un buget destul de auster. Si iata ca au reusit, dupa cum poti vedea in imaginile de mai jos.

Au reusit sa le asigure proprietarilor nu doar un numar impresionant de camere, ci si un interior amenajat frumos, cu suficiente spatii de depozitare bine gandite si distribuite inteligent. De pilda, langa baia de la etajul 1 a fost amenajata si o spalatorie dotata cu masina de spalat si uscator de rufe, dormitorul matrimonial a fost prevazut cu un dressing spatios de tip walk-in, iar bucataria de la parterul casei beneficiaza de doua randuri de dulapuri spatioase, asezate fata in fata, creand o simetrie placuta ochiului.

Un proiect cu adevarat reusit

Acum, proprietarii se mandresc cu minunata lor casuta de doar 2,3 metri latime care nu doar ca are 3 dormitoare lungi, inguste si confortabile, 2 bai, un living dublu, un birou luminos si o bucatarie cu loc de luat masa, ci are si o gradina intima si draguta in care pot iesi sa-si avureze cafeaua sau un pahar de vin direct din bucataria incredibil de spatioasa si frumoasa.

Iti recomand sa citesti si: Un proiect de casa ingusta – House in Nada. Imagini.

Nu stiu daca in Romania legea constructiilor permite ridicarea unei case pe un teren atat de ingust, cert este ca acest proiect neobisnuit poate constitui o sursa de inspiratie pentru toti proprietarii de terenuri mici sau multe prea inguste.

Sursa foto: Alma-Nac

Un răspuns la “Proiect inedit – o minunata casa ingusta de doar 2,3 m latime”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *