Categorii
Intrebari de la cititori

Sa cumpar generator pentru centrala sau soba pe lemne?

Cine ma poate sfatui ce e mai bine sa fac ca sa ma asigur ca n-o sa fac frigul cand vor fi (daca vor fi) pene de curent la iarna, cum am facut si iarna trecuta: sa automatizez centrala pe lemne si sa cumpar un generator sau sa construiesc o soba intr-una dintre camere? Ce varianta e mai ieftina si mai buna pe termen lung?


Intrebare de la Moka, pe adresa redactiei: Sa cumpar generator pentru centrala sau soba pe lemne?

9 răspunsuri la “Sa cumpar generator pentru centrala sau soba pe lemne?”

Buna Seara!
Sfatul meu ar fi sa iti faci un Semineu pe lemne in Living,eu asa am facut si suntem super multumiti dtpdv.Meserias din Tata in Fiu Szilard telef:0741433120 Iti doresc Sanatate si Spor

Semineul este cea mai buna solutie. Este o alternativa, atunci cand pica centrala si este independent.

Ceva despre seminee pe lemne , costuri , durata , poate si ceva fotografii pt exemplificare ? Multumesc anticipat !

Buna Ziua Silviu!

Informatii pertinente,modele de Sobe si Seminee gasesti aici.Sobeszilard.ro
Tf:0741433120 Sanatate

Am inteles ca nu recomandati generator la centrala in cazul penelor de curent, dar vad ca toata lumea voteaza pentru semineu pe lemne si nu vad pe nimeni care sa ma sfatuiasca sa construiesc o soba. Care e diferenta intre astea doua in afara de latura estetica? Eu credeam ca o soba are un randament termic mai bun decat un semineu. Care e adevarul?

Bună dimineata!
Eu îți recomand ups cu baterie. Te poate ține aproape 7 ore, funcție de acumulatorul folosit. Oare pe timpul noptii te trezeşti să faci focul? Este un post cu diferenta între soba si semineu.
Cu stimă si respect!

Da, e mai complicat sa te trezesti noaptea sa faci focul dar si daca tine pana de curent vreo 3 zile oare cate baterii mi-ar trebui ca sa mentin centrala functionala?

Si la generator trebuie motorina, semineul sau soba face caldura cind esti acasa. In prezentare pana de curent nu scrie ca dureaza 3 zile. Pana de curent poate sa tina si 10 min. In situatia data, dupa mine, avind in vedere ca deja aveti lemne, as merge pe o soba.
Cu stima si respect!

Slava Domnului n-am avut pana acum pene de curent de 3 zile, dar au fost in localitatea vecina, iar la noi a tinut cel mai mult vreo 36 ore. Oricum a fost neplacut si s-a facut destul de frig in casa. Soba o sa fac si o sa fac cu plita, am vazut de vanzare modele din teracota care arata super si merg si in living.

Multumesc pentru ajutor si sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *