Categorii
Intrebari de la cititori

Sa montez incalzire cu GPL la casa 50 mp?

Salut. E ok GPL pentru incalzirea unei casa de vacanta de 50 mp intr-o zona fara gaze si pe care o folosim iarna doar ocazional (unele weekenduri si vacantele scolare)? Merita sa-mi montez centrala pe GPL sau imi puteti recomanda alta solutie?


Intrebare de la Stiven, pe adresa redactiei: Sa montez incalzire cu GPL la casa 50 mp?

8 răspunsuri la “Sa montez incalzire cu GPL la casa 50 mp?”

in cazul tau e cea mai buna metoda de incalzire dar atentie la protectia instalatiei si pune-i antigel cat trebie si n-o sa ai probleme. SUCCES !!

Asa ma gandeam si eu si speram pe de o parte sa am dreptate si pe de alta sa-mi propuneti o solutie mai simpla. Mi se pare totusi complicat sa umblu cu butelii de gaz. Care e consumul la o centrala pe GPL? Adica cum imi fac socoteala sa-mi cumpar destul gaz cat sa nu trezesc ca fac frigul daca stau 2 saptamani in casa aia de vacanta?

Sant si butelii de capacitate mai mare.Nu stiu exact dar am un vecin care are un atelier undeva in camp si are o butelie de 2000 litri.Incearca la distribuitorii de g.p.l .ca te vor putea lamuri exact ce capacitate iti trebuie.

Alea atat de mari sunt de fapt niste rezervoare cu gpl care cred ca sunt scumpe rau. Nu trebuie oare autorizatie speciala sa ai asa ceva pe langa casa?

Depinde de bugetul alocat.
De ce nu încercați cu panouri electrice? Incalzire cu lemne (sobe, şemineu)? Centrala electrica pe curent de 9 kw?
Cu stima si respect!

Cum am spus, cu lemne nu vreau ca e prea multa bataie de cap cu cumparatul, spartul, depozitatul lor si mi-e teama si sa nu se fure cat timp lipsim de acolo. Centrala electrica? Nu m-am gandit la varianta asta ca alternativa la incalzirea pe gpl. Aveti idee ce costuri de montaj si consum implica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *