Categorii
Intrebari de la cititori

Schimbare tablou electric vechi in apartament

Pot sa schimb tabloul electric vechi fara sa schimb instalatia electrica a apartamentului? Nu dispun de prea multi bani in acest moment dar vreau sa schimb tabloul cu sigurante ceramice si nu stiu daca nu fac o prostie. In plus, pot sa fac singur asta sau trebuie sa vina un instalator autorizat neaparat?


Intrebare de la Petru, pe adresa redactiei: Schimbare tablou electric vechi in apartament.

3 răspunsuri la “Schimbare tablou electric vechi in apartament”

De ce nu amanati schimbarea tabloului electric pana cand veti strange bani ca sa schimbati toata instalatia? E o treaba de amatori ce vreti sa faceti. Nu spun ca nu se poate, clar ca se poate proceda cum vreti sa faceti dvs, dar e pacat, din moment ce instalatia electrica e veche.

da poti face asta singur, cat timp nu ai si contorul prins acolo.
dar instalatiile vechi erau impartite..cam general; de regula la 3 camere gaseai doar 4 circuite..nu mai spunem ca masina de spalat tb dimensionata separat, daca ai cuptor electric e una….consumatorii mici nu vor fi niciodata protejati!
merita sa montati si o protectie diferential pe circuite! in special ptr protejarea celor dragi si nu numai

Nu cred ca o sa ma descurc singur si o sa trebuiasca sa chem un electrician pana la urma sa-mi schimbe tabloul electric daca e vorba si despre montarea protectiilor pe circuite. Chiar nu am studii in domeniu, adica am mai schimbat pana acum cate o priza, un intrerupator, niste sigurante, dar ce-mi spuneti dvs aici deja mi se pare complicat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *