Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ups + baterie sau generator pentru centrala pe lemne?


Ce recomandati ca s-ar potrivi cel mai bine in cazul unei centrale pe lemne si carbuni: UPS special + baterie sau sa cumpar un generator cu pornire la sfoara sau automata? Multumesc.


Intreare de la Visan, pe adresa redactiei: Ups + baterie sau generator pentru centrala pe lemne?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Radu in octombrie 5th, 2018

Domnule Visan, situatia e in felul urmator:
UPS-ul porneste automat cand pica curentul si tine pornita centrala in functie de baterie. Al meu tine in jur de 5 ore (numai bine se duce focul din centrala). Am si generator, l-am cumparat inaintea UPS-ului, e cu pornire la sfoara. Daca se opreste curentul noaptea cand dormi si nu ai de unde sa stii, iar focul este puternic in centrala, atunci pot aparea probleme.

Cu generatorul mai e o problema. Gazele emise trebuie date afara (deci ori sta cu totul afara, ori trebuie gasita solutia ca teava prin care ies gazele sa fie afara. Adica daca generatorul sta in camera de centrala, trebuie data gaura in perete si trasa teava cu prelungire prin ea.

Acum clar as alege UPS si probbail nu as mai cumpara generatorul

Cristian in octombrie 6th, 2018

Recomand UPS: nu numai ca trebuie sa te prinzi noaptea sau cand nu esti acasa ca nu ai curent, dar mai trebuie si sa opresti generatorul cand s-a restabilit reteaua electrica, ceea ce UPS face automat.
Oricum sigur nu cumperi un generator cu pornire/oprire automata pentru că e scump si pentru puteri mari.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii