Categorii
Intrebari de la cititori

Ups + baterie sau generator pentru centrala pe lemne?

Ce recomandati ca s-ar potrivi cel mai bine in cazul unei centrale pe lemne si carbuni: UPS special + baterie sau sa cumpar un generator cu pornire la sfoara sau automata? Multumesc.


Intreare de la Visan, pe adresa redactiei: Ups + baterie sau generator pentru centrala pe lemne?

2 răspunsuri la “Ups + baterie sau generator pentru centrala pe lemne?”

Domnule Visan, situatia e in felul urmator:
UPS-ul porneste automat cand pica curentul si tine pornita centrala in functie de baterie. Al meu tine in jur de 5 ore (numai bine se duce focul din centrala). Am si generator, l-am cumparat inaintea UPS-ului, e cu pornire la sfoara. Daca se opreste curentul noaptea cand dormi si nu ai de unde sa stii, iar focul este puternic in centrala, atunci pot aparea probleme.

Cu generatorul mai e o problema. Gazele emise trebuie date afara (deci ori sta cu totul afara, ori trebuie gasita solutia ca teava prin care ies gazele sa fie afara. Adica daca generatorul sta in camera de centrala, trebuie data gaura in perete si trasa teava cu prelungire prin ea.

Acum clar as alege UPS si probbail nu as mai cumpara generatorul

Recomand UPS: nu numai ca trebuie sa te prinzi noaptea sau cand nu esti acasa ca nu ai curent, dar mai trebuie si sa opresti generatorul cand s-a restabilit reteaua electrica, ceea ce UPS face automat.
Oricum sigur nu cumperi un generator cu pornire/oprire automata pentru că e scump si pentru puteri mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *