Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

21 idei de amenajare pentru bucatarii mici de 7 mp

1-mobila gri lucioasa amenajare bucatarie mica 7 mp


Ideile de amenajare a interiorului sunt binevenite intotdeauna, mai ales ca acest domeniu este in continua schimbare, mereu aparand cate ceva nou menit sa ne usureze si sa ne infrumuseteze viata. Cu atat mai utile si apreciate sunt ideile care vorbesc despre amenajarea unei bucatarii mici de cel mult 7 mp.

Fe ca ne place, fie ca nu, bucatariile mici reprezinta o realitate a vietii multor romani. Ma indoiesc ca te vei simti mai bine cand vei afla ca nu doar noi, romanii, suntem nevoiti sa gatim in spatii atat de mici si ca locuintele mici si inghesuite sunt prezente mai des decat ne putem imagina chiar si in capitale precum Londra sau Parisul. Cand vorbim despre o bucatarie mica, ne referim la o incapere cu suprafata de cel mult 7 metri patrati care nu este dificil de amenajat in zilele noastre. Si totusi, nu strica niciodata sa gasim o noua serie de idei din care sa ne putem inspira. Iar pentru astazi ti-am pregatit nu una sau doua, ci o intreaga colectie de 21 de idei frumoase din care sa te inspiri.

Ce stil de amenajare e mai potrivit?

Ca sa stii ce finisaje sa alegi si ce mobila sa proiectezi e bine ca primul pas in renovarea bucatariei tale sa fie cel in care alegi stilul de amenajare al acesteia. Ai multe optiuni spre care sa-ti indrepti atentia, insa recomandarea mea este sa te opresti asupra unui stil care nu accepta excesul de accesorii si decoratiuni, orientandu-te mai curand spre o amenajare minimalista curata, ideala pentru amenajarea oricarui spatiu mic.

Daca iti e teama ca minimalismul pur va transforma mica bucatarie intr-un spatiu prea sobru si rece, orienteaza-te spre stilul scandinav care reprezinta o interpretare rustica a minimalismului si creeaza decoruri placute, cu note prietenoase. Poti opta, desigur, si pentru o mobila in stil clasic, insa ar fi indicat sa limitezi cat se poate de mult lista de decoratiuni care caracterizeaza acest stil de amenajare, pentru a nu aglomera spatiul si asa destul de mic.

Culori prietenoase cu spatiile mici

Nu voi insirui din nou lista culorilor potrivite in amenajarea unui spatiu mic, asa cum este orice bucatarie de doar 7 mp. Sunt sigura ca ai invatat deja lectia: albul si toate culorile luminoase si deschise sunt cei mai buni aliati in situatii de acest gen.

Citeste si: 5 modele de bucatarii mici sub 8 mp. Imagini si solutii de amenajare.

Se poate intampla insa sa-ti placa mai mult decorurile colorate sau sa nu-ti placa amenajarile in culori deschise si atunci e posibil sa preferi ca si mobila din bucataria ta mica sa fie intr-o culoare care sa-ti sara in ochi sau care sa nu se piarda pe fundalul peretilor albi. Vei gasi mai jos si destule idei din aceasta categorie.

Vezi si ideile ilustrate aici: Modele de bucatarii mici, de 5-6 mp, amenajate frumos si cu stil.

Sursa foto: Trizio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *