Categorii
Intrebari de la cititori

Ajung 12 metri steri de lemne sa incalzesc 50 mp?

Imi ajung 12 metri steri de lemne sa incalzesc o casa de 50 mp din caramida izolata cu polistiren de 5 cm? Am cumparat casa acum, e prima iarna in ea. Are doua dormitoare mici, o bucatarie, un hol si o baie mica si fac focul in 3 sobe.


Intrebare de la Bragadiru, pe adresa redactiei: Ajung 12 metri steri de lemne sa incalzesc 50 mp?

5 răspunsuri la “Ajung 12 metri steri de lemne sa incalzesc 50 mp?”

La 3 sobe folosite simultan nu stiu daca o sa-ti ajunga 12 metri steri. Vecinii mei au casa de vrem 40 metri, doar bucatarie si dormitor si ard in 2 sobe pe iarna mai multe lemne. Drept ca casa lor nu este izolata si e umbroasa, nu vede soarele aproape deloc.

Daca renunti la teracote, daca instalezi centrala termica si calorifer(e),faci un singur foc, caldura se disipeaza in toata casa. La „rumani” iarna tine cca. 4-5 luni. Nu te vad bine cu 3m.steri/luna mai ales ca nici nu ai precizat calitatea lemnului.
Dintru inceput, prentru incalzirea pertilor vei consuma 3-4 ms. lemn dupa care in mod normal sobele vor „devora” 4-5 m.s./luna.Focul cu lemn este ff frumos dar costisitor.
Gandeste in perspectiva. si schimba instalatia pe gaz sau pe curent si pcup deastreaza aspectul rustic.
Ma ocup de amenajari de acest gen dar momentan nu am timp.
Recomand sa cumperi inca 10 ms de lemn

Nu am cum sa mai schimb anul asta sobele cu centrala sau alt sistem de incalzire si nici nu as vrea sa le daram pe toate. As pastra-o in bucatarie, ca are si cuptor si plita pe lemne pe care le-as folosi iarna. Lemnul pe care il am acum e in mare parte salcam, dar mai sunt si alte tipuri, nu stiu sa spun exact. Macar e bine uscat. O sa caut sa mai iau vreo 10 metri steri dar o sa ies cam scump pentru o casa de 50 mp.

De cate ori pe zi faci focul in sobe?
Daca ai casa izolata termic inclusiv tavanul iti ajung.
Cazul nostru: 3 sobe: 2 dormitoare+1bucatarie, foc seara in dormitoare si dimineata in bucatarie. 12-14m steri sunt ok.
Depinde mult de cat lemn papa sobele pana sa se incalzeasca. la bucatarie am refacut soba construind un focar de samota gen clopot in interiorul focarului vechi, si din 3 fumuri cate avea initial am facut 5. Cantitatea de lemne necesara incalzirii ei s-a injumatarit plus ca ramane calda mai mult timp.
Sa nu uiti sa cureti cosurile.
Sa lasi o soba in un dormitor ca nu se stie cand/cum merg gazele si curentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *