Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Alte idei de folosire a pietrei naturale in amenajarea casei

1-hol intrare casa perete finisat cu piatra naturalaDupa o toamna lunga si frumoasa a venit si frigul care ma face sa-mi doresc tot mai des sa ma refugiez intr-o pensiune de la munte, sa ma cazez intr-o casuta cu interiorul finisat cu piatra naturala si dotata cu un semineu in fata caruia sa ma pot relaxa. Imi place sa cred ca si tie iti plac interioarele amenajate in acest fel, cel putin acum, in prag de iarna. Am dreptate?


Piatra naturala este un finisaj nemaipomenit de frumos si rareori mi-a fost dat sa intalnesc pe cineva care nu este de aceeasi parere. Nu toata lumea il asociaza insa cu amenajarile interioare sau cu amenajarea locuintelor, multi vazandu-l potrivit mai cu seama in finisarile exterioare (placarea peretilor exteriori ai casei, finisarea bucatariei de vara etc) sau in amenajarea pensiunilor pe care le-am amintit si eu. Dar cei carora le place, nu se dau in laturi de la ideile de amenajare care sugereaza cum poti folosi acest material in finisarea interiorului unei case sau a unui apartament.

Piatra in decoruri moderne sau rustice

Unul dintre avantajele acestui material decorativ este ca poate fi folosit in diferite stiluri de amenajare, incepand de la cele rustice si incheind cu cele mai moderne si minimaliste. Desigur ca stilul de amenajare al camerei si al locuintei in general dicteaza si modelul, forma si culoarea pietrei naturale alese, iar dimensiunea spatiului pe care il amenajezi iti sugereaza in ce cantitate poti folosi acest finisaj. Intr-o incapere mica si slab iluminata e bine sa folosesti piatra pe suprafete foarte restranse, de preferat fiind sa optezi pentru un model in nuante deschise.

Eu, personal, sunt un mare admirator al interioarelor finisate cu piatra naturala si tocmai de aceea am vorbit atat de des despre ele in articolele casadex.ro. Am acoperit cam toate spatiile din casa in care poate fi folosit acest finisaj intr-o serie de articole ce cuprind si niste galerii foto cu multe imagini din care se pot inspira cei care sunt in pana de idei pe acest subiect. Iata o mica parte a articolelor respective:

Peretele placat cu piatra naturala in amenajarile interioare.
10 bucatarii decorate cu piatra naturala sau Exemple de bucatarii finisate cu piatra naturala.
Ce trebuie sa stii despre utilizarea pietrei naturale in amenajarea bucatariei.
Piatra naturala in decorul livingului – o alegere durabila.
12 idei de folosire a pietrei naturale in decorarea si amenajarea dormitoarelor moderne.
10 bai superbe decorate cu piatra naturala.

Daca vei rasfoi toate aceste articole si imaginile cu care acestea sunt ilustrate vei descoperi cat de versatil si etern este acest finisaj indragit si folosit de mii de ani, nu doar in domeniul constructiilor, ci in cel al amenajarilor inerioare. Piatra naturala reprezinta o optiune nu doar pentru decorarea sau accentuarea unui perete din living, dormitor sau alt spatiu din casa, ci si pentru finisarea pardoselilor, producatorii si distribuitorii acestui material oferind si placi sau dale din diverse tipuri de piatra special concepute in acest sens.

Sursa foto: Trizio

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *