Categorii
Intrebari de la cititori

Apare mucegai intre caramida si polistiren la anvelopare?

Ce se intampla cu cladirile din caramida care se anvelopeaza cu acel polistiren? Mucegaiul poate aparea intre zid si polistiren in timp. Care este opinia specialistului, este corecta solutia de anvelopare? Peretele cum respira, va aparea mucegai in timp?


Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Apare mucegai intre caramida si polistiren la anvelopare?

2 răspunsuri la “Apare mucegai intre caramida si polistiren la anvelopare?”

daca montarea polistirenului se efectueaza corect nu ar trebui sa apara mucegai. Asta presupune montarea polistirenului cu profile de soclu, soclul sa fie cu polistiren mai subtire decat restul, sa se monteze grile de ventilatie, sa se foloseasca sisteme de inchidere a glafurilor propuse de producatorul de termosistem. In concluzie, termosistemul se monteaza dopa specificatiile producatorului si nu cum stiu meseriasii.
Dar ce stim noi?
Cu respect
STR.CON.ION@GMAIL.COM

Mucegaiul nu va aparea daca se vor folosi materiale corespunzatoare si se aplica corect. Adezivul trebuie aplicat pe intreaga placa cu gletiera zimtata sau eventual cordon perimetral si in centru placii 3-4 puncte de prindere, in niciun caz doar pe mamaligi. In cazul in care, din varii motive, raman rosturi intre placile de polistiren, acestea trebuie obligatoriu umplute cu spuma; in caz contrar poate patrunde apa si se formeaza mucegai. De regula producatorii de termosistem pun la dispozitie toate materialele necesare lucrarii. Puteti vedea pe site la Adeplast un calculator care va va ajuta sa vedeti ce materiale va sunt necesare. Ideal ar fi ca materialele sa fie de la acelasi producator (e vorba de compatibilitate)adeplast.ro/sisteme/categorie/termosistem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *