Categorii
Intrebari de la cititori

Cablu sau circuit separat pentru cuptor electric?

Renovez un apartament dintr-un bloc vechi si vreau sa pun in bucatarie cuptor electric si nu aragaz, dar mi-a spus cineva ca reteaua din blocurile vechi nu e conceputa pentru asa ceva si nu o sa reziste. Eu schimb si prizele acum, dar nu stiu daca trebuie sa trag un cablu sau circuit separat de la tablou pentru cuptorul electric sau nu. Va rog sa ma ajutati!


Intrebare de la Gheorghe, pe adresa redactiei: Cablu sau circuit separat pentru cuptor electric?

4 răspunsuri la “Cablu sau circuit separat pentru cuptor electric?”

Daca poti, fa un circuit separat de la tablou pentru cuptorul electric, Am niste vecini care n-au facut asta si de fiecare data cand au de pus ceva la cuptor trebuie sa opreasca ceilalti consumatori din casa. Si abia isi renovasera bucataria, dar s-au zgarcit unde nu trebuia.

Daca instalatia electrica a casei este bine facuta (Cu, sarma de 2,5 pentru prize, impamantare), nu trebuie circuit separat, dar trebuie siguranta de 16 A. Consulta un electrician, ,mai bine. Dai un ban pentru verificarea circuitelor electrice si scutesti multi alti bani la ce se poate intampla in cazul unui scurt circuit. E doar un sfat, tu faci cum crezi.

Multumesc pentru sfaturi. Asa ma gandisem si eu si am luat deja legatura cu un electrician. Stiu ca nu e de joaca cu scurt circuitele.

buna ziua
hopa!!!! ce este un scurt circuit?
explicatia pompierilor la incendiile -aproape toate-la care de regula nu le stiu originea
o instalatie electrica supraincarcata poate genera incendii,un scurt circuit niciodata,sare siguranta,daca a casei nu este calibrata merge pina in statie da tot nu ia foc,dureaza o fractine de secunda,ca sa avem un incendiu avem nevoie de o sursa de o intensitate si durata suficiente pt a aprinde materialele combustibile din jur,scurt circuitul nu este asta,ati aprins vre-un foc cu un scurt circuit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *