Categorii
Intrebari de la cititori

Care este cea mai buna caramida de pe piata?

Buna ziua! Ce caramida e cea mai buna de pe piata in acest moment? Ma intereseaza care are cel mai bun coeficient termic si care se construieste repede. Vreau sa construiesc o casa de 120 mp, parter si mansarda si sa o izolez cu vata bazaltica.


Intrebare de la Danezu, pe adresa redactiei: Care este cea mai buna caramida de pe piata?

11 răspunsuri la “Care este cea mai buna caramida de pe piata?”

Caramida tiganeasca, cea mica bate tot, doar ca e si mai scupa, iar la montaj trebuie om care sa se priceapa

De acord, caramida tiganeasca e cea mai buna dar si e mai scumpa per total. Plus ca merge mai greu ridicarea zidariei. Eu recomand Porotherm si daca iei caramizi de 38 si mai pui si vata bazaltica la exterior n-o sa mai ai probleme cu frigul iarna.

Eu am casa facuta din BCA, am iesit si mai ieftin, am izolat-o cu polistiren de 10. Nu vad nevoia sa pui caramida, cand cu bca-ul iesi mai ieftin. Importanta e rezistenta casei, stalpi, centuri, grinzi. Cu ce umpli intre nu conteaza asa de mult, important e sa izolezi bine peretii

Construcția cu BCA e buna pt un garaj , pt depozitare lemne adică e un gunoi

Folosește porotherm de 38 cu vata de 15

Buna ziua,cea mai buna caramida este porotherm 30 Robust pentru zidarii exterioare de 30 cm grosime.

Bună ziua. Eu am construit cu o cărămidă porotherm de 35 cm. Dar dacă aș construi din nou aș construi cu un porotherm de 45 cm ( lățime ) portant in același timp un foarte bun izolator și cu un foarte mare randament a construi pe metru pătrat.și te va scuti și de armarea stâlpilor deoarece la o construcție cu parter + mansardă și cu un proiect bine stabilit cu această cărămidă o construcție este mult mai rezistentă și în cazul uni cutremur [ față de tradiționalele construcți cu stâlpi de 25/25 30/30 cu 4 sau 6 fiare care in cazul unui cutremur se răsucesc deoarece nu preia greutatea intr-un mod egal pt.normele legale stâlpi Pt. a rezista la un cutremur sunt de minim 60/40 cu câte 3 fiare pe fiecare parte de etrier și alte 4 partajare in mijlocul stâlpului ( sfatul meu este acesta deoarece am trecut prin multe cutremure devastatoare pe o perioadâ de 8 ani în centrul ITALIEI LAQUILA – AMATRICE) ]. Deoarece preia greutatea in mod egal Zidăria cu porotherm de 45 cm consiliul meu CIAO. https://wienerberger.it/images/format1920x1280/20180720081027/porotherm-bio-plan-45-blocco-in-laterizio-rettificato-per-muratura-portante-sismico.jpg

Bună ziua!
Cea mai bună cărămidă este cea pe care ți-o permiți sa cumperi. Eu am folosit Cemacom 24×29. La exterior am mers cu 29.
Cu stimă şi respect.

Din ce vad porotherm are cele mai multe voturi. Si eu tot marca asta de caramida aveam de gand sa iau. Acum mai trebuie sa aleg grosimea. Un amic si-a ridicat casa cu Porotherm de 38 si nu a izolat-o bazandu-se pe grosimea ei si s-a cam chinuit sa tina temperatura sus in casa in prima iarna. Dupa ce a izolat-o cu polistiren de 10 a simtit diferenta.

Sunt surprins că permiteți tuturor sa faca comentarii si nu publicati un comentariu unui specialist.Pentru o casa,ca structura,conteaza rezistenta si izolarea termică,restul sunt povești si asta e stiinta, nu pareri .

Bună dimineața!
@Constantin. Întrebarea nu a fost pentru structura. Raspunsurile sunt corecte la întrebarea topicului. Fiecare după proiect și posibilități (caramida porotherm, cemacom, BCA).
Cu stimă și respect.

BUNA SEARA
Porotherm se face in UNGARIA si se vinde in Romania nu la pret de fabrica ci prin alta firma din Romania [a celuiasi producator],, DOAR ,, cu un adaos de 2-3% [cat sa asigure plata angajatiilor]== ROMANIA incaseaza impozitul doar la cei 2-3% ,diferenta dintre pretul de productie si cel de vanzare[circa80-11o%]se intoarce in UNGARIA fara nici o taxa .
BCA-ul este mult mai bun izolant decat orice caramida[cititi fisa tehnica la fiecare ]
Alege Cemacom,Siceram cea mai mare si cea mai groasa

STIMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *