Categorii
Intrebari de la cititori

Casa structura lemn sau casa structura metalica

In 2019 vreau sa imi construiesc o casa si tind sa aleg intre una pe structura metalica sau una din lemn. Am exclus caramida si bca-ul. E clar ca cele metalice sunt mai trainice in timp, dar si cele pe structura de lemn au viata lunga. Ca si calitate / pret final voi ce ati alege? Daca cineva are deja construita una din cele doua variante de case va rugam sa ne spuneti daca sunteti multumiti de alegerea facuta.


Intrebare de la Ariel, pe adresa redactiei: Casa structura lemn sau casa structura metalica.

12 răspunsuri la “Casa structura lemn sau casa structura metalica”

Nu stiu de ce nu alegi casa din caramida, dar dintre cele doua alese de tine as alege casa pe structura metalica. Lemnul lucreaza in timp, iar daca nu e facuta profesional de catre o firma, o sa scartaie din toate incheieturile in scurt timp. Lemnul trebuie sa fie uscat etc etc etc

Bună ziua!
1. De la a vrea pină la realizare este un drum destul de lung. Luați legătura cu un arhitect și povestiți ceea cea doriți să faceți dumneavoastră. Acesta vă poate sfătui în legătură cu materialele folosite precum și prețul estimativ al acestora.
2. Eu nu aș merge pe structurile enumerate de dumneavoastră. Eu aș folosi cărămida. Cei care au case pe structura metalica/ lemn pot face precizări despre cost construcție la rosu – suprafețe cosntruite, defalcate pe manopera și materiale.
3. Pentru informare, pregătirea bugetului, gasiti preturi pentru case structura metalica pe sursa ”casemexi. ro” iar pentru cele de caramida pe sursa ”casebinefacute. ro”.
Cu stimă și respect.

Nu doresc din caramida, din cate am inteles la cele pe structura metalica constructia se face mult mai repede si nu ramane atata dezastru pe teren. Singura problema ar fi ca se cam aud zgomotele intre camere si de la parter la etaj. Un amic asa mi-a spus. Si adevarul e ca una e o placa de beton, alta e o placa din OSB intre etaje. E structura usoara dara se pare ca au si dezavantaje. Oare cum se poate rezolva aceasta problema a zgomotelor?

Buna ziua.

Lemnul , daca nu este facut de profesionisti , scartaie , zice Radu . Pai metalul facut de non profesionisi s-au zidaria sau orice alt material , nu va avea deasemenea consecinte negative ?!!
Deci in consluzie , nu trebuie decat sa cautati profesionistii .
In privinta arhitectului , va trebui sa gasiti unul specializat pe lemn . Eu consider ca , solutia ce-a mai buna este sa contactati intai un constructor specializat pe lemn si acela sigur are un arhitect cu care lucreaza , dar constructorul este in masura sa va dea toate detaliile . Un arhitect bun , are tendinta si dorinta sa faca doar proiecte frumoase , pe cand , atunci cand primeste o schita deja facuta de constructor , impreuna cu clientul , face proiectulca atare .
La varianta pe structura metalica , va trebui sa luati in calcul o diferenta mare de temperatura , intre minim si maxim-ul de la noi , care va influienta direct dilatarea materialelor. Eu am vazut o casa pe str met in Vosges , Franta , unde nu avem o variatie asa mare de temp si care avea probleme mari . Eu mi-am dat seama ca este din metal , dupa dungile negre de pe rigips , care conturau structura . Fiind zona ce-a mai rece de pe perete , condensul format pe perioada rece , antrena praful din camera , si care sa depus pe perete in acea zona . Mi=a relatat apoi clientul , ca scartaie si trosneste . probabil era facuta tot de non- profesionisti . Nu cred ca nu se pot face case pe str met , in buna stare , dar aceea nu ara facuta bine .
Daca va decideti pe lemn si daca sunteti din zona noastra , va pot ajuta .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Bună seara!
1. Cind luați o decizie, referitor la construcția casei, nu merge pe am înțeles de la alții. Ar trebui să definiți ”constructia se face mult mai repede si nu ramane atata dezastru pe teren”.
Cât de repede vreți să o ridicați? Nu uitați că depidenți de: echipa de muncitori – nu vă face numai dumneavoastră casa, de stația de betoane – nu vă livrează numai dumneavoastră, de livrările de materiale – poate materialele folosite nu sunt pe stoc, de Condițiile Meteo – ploaie (iulie 2018), de pauzele tehnologice (întărire beton).
Curătenia pe teren se poate rezolva si asta. În momentul în care obțineți A.C. plătiți și taxa de salubritate. Mai educați echipa de muncitori și împreună cu dumneavoastră rezolvați problema dezastrului pe teren. Fără implicare și muncă din partea dumneavoastră nu merge. Altă variantă. După terminarea cosntrucțiilor angajați o altă firmă să vă facbetona curățenie.
2. Comparația placa beton versus placa osb nu merge. Undeva trebuie să scărție ceva.
Cu stimă și respect.

In privinta curateniei , la o casa de lemn , nici macar iarba nu se strica , daca nu ploua puternic , cand se face fundatia .
Grinzile de dimensiuni calculate si cu un interax pe masura , plus o sapa usoara peste , elimina total riscurile de a scartaii .

Eu am o recomandare pentru clientii care vor o casa de lemn si balanseaza cu una de zidarie . Daca nu iubesc lemnul , sa nu-si faca casa de lemn .

Parca sunteti Ariel din desene animate, a-ti venit din spuma marii si vreti sa va construiti o casa. Cea mai buna victima de a i se promite ce vrea sa auda si sa fie pacalita, adica nici casa nici bani, dor regrete si lacrimi.
Nu aveti familie, rude, peieteni care au trecut prin experienta de a construi o casa? Vreti sa investiti dupa recomandari date pe net de oricine? Pacat!
O constructie pe structura de beton si pereti de caramida este o investitie buna si sanatoasa, restul sunt constructii provizorii: magazii, depozite, etc.

construiesc de 20 de ani si pentru mine si familia mea am ales varianta de casa din lemn. 0720424045

Am casa de lemn, nu as mai face niciodata in viata mea aceasta alegere. Pur si simplu arunci banii pe fereastra. Trosnește și pocnește nonstop din toate încheieturile, toți pereții sunt crăpați și simți cum se mișcă podeaua cu tine. Fa-ti casa pe structura normala cu caramida și nu o sa regreti. O sa o lași și la nepoții tai și nu o sa-ți fie frica că o să ți-o ia vântul sau că se va face scrum la un mic incendiu. Am ales această variantă că mi s-a spus că este eficienta energetic și rezistența la cutremurul. De eficienta m-am convins, nu este mai eficienta decât o casa de cărămidă izolata bine iar cat despre rezistenta la cutremur am inceput sa am dubii după ce am observat că se mișcă și când bate vântul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *