Categorii
Intrebari de la cititori

Ce e mai bine: eoliana sau panouri fotovoltaice?

Am casa pe un deal unde adie mereu vantul dar am si soare mare parte din zi asa ca ma gandesc serios sa bag niste bani intr-un sistem de producere a energiei electrice ca sa capat autonomie. Aici intervine intrebarea: ce e mai bine sa aleg intre o eoliana si un sistem cu panouri fotovoltaice?


Intrebare de la Rasta, pe adresa redactiei: Ce e mai bine: eoliana sau panouri fotovoltaice?

7 răspunsuri la “Ce e mai bine: eoliana sau panouri fotovoltaice?”

Eu cred ca eoliana, instalarea, achizitia si tot ce tine de ea e mai scumpa decat un sistem fotovoltaic on-grid. Nu stiu cum sta treaba la eoliene, dar la fotovoltaice poti sa recuperezi niste bani ca sunt programe de finantare din cate stiu.

Bună seara!
Problema nu este de achizitie ci de obținere avize. De ce nu consultati o firmă specializata care sa va facă necesarul energetic, pret achizitie, instalare şi avize?
Cu stimă si respect.

Si eu as merge tot pe panouri fotovoltaice. Dar apropo de subiect, stie cineva mai multe detalii despre produsul austriac „Sunflowr Energy” ?

Eoliana nu poate fi conectata la retea? In varianta ideala ai si eoliana si fotovoltaice, dar cine isi permite toate astea? Cand nu bate soarele si bate vantul, oricum se produce curent. Am citit aici despre fotovoltaice, ca e alegatura multa si bani multi pana obtii toate avizele. De aceea ma si gandeam ca poate varianta cu eoliene e mai buna, dar nu stiu mare lucru despre ele.

Buna dimineata! Din cate am citit, e mult mai bine sa se opteze ptr.”off grid”,neavand nevoie de nici o autorizatie.

Sistemele fotovoltaice off grid sunt ideale, clar pentru toata lumea, dar costa enorm bateriile in care stochezi curentul electric produs si am inteles ca nici nu au durata de viata lunga, adica trebuie inlocuite periodic. Deci ori dai bani pe avize, ori dai bani (poate mai multi, nu stiu) pe baterii, numai ca daca trebuie sa schimbi bateriile la cativa ani, nu-ti recuperezi niciodata investitia.

De ce nu se ia in calcul un generator de curent? Fara firma de consultanta (care va jupoaie), fara avize abracadabrante, fara baterii/acumulatori care mor repede si sunt foarte scumpe (ganditiva la automobilele electrice cat sunt de fiabile). Un generator de curent este usor de instalat, nu este o avere este chiar rezonabil, consumi cand vrei si cat vrei. Nu va mai complicati existenta, mergeti la primaria de care apartineti si ineresativa ce au in plan cu utilitatile din zona, fiind in intravilan nu cred ca nu au un plan de utilitati.
Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *