Categorii
Intrebari de la cititori

Ce model de gresie si faianta sa aleg pentru o baie mica?

Buna ziua! Ce modele de gresie dar si de faianta recomandati pentru amenajarea unei bai mici? Ma refer la culoare si dimensiunea placilor, sa folosesc placi mari, fara rosturi sau mai bine sa folosesc mozaic? Sau sa le combin pe cele doua?


Intrebare de la Dragos, pe adresa redactiei: Ce model de gresie si faianta sa aleg pentru o baie mica?

2 răspunsuri la “Ce model de gresie si faianta sa aleg pentru o baie mica?”

Buna, Dragos!

Intrebarea ta poate avea mai multe raspunsuri si asta pentru ca unii designeri sunt de parere ca mozaicul si placile ceramice mici in general sunt de ajutor in amenajarea bailor mici, in timp ce alti specialisti in amenajarile interioare sustin ca placile mari de faianta, montate fara rosturi de imbinare ajuta la crearea iluziei de spatiu in baile de mici dimensiuni.

Eu as alege fie varianta a doua, fie o combinatie intre cele doua variante. Mai exact as alege un model de faianta cu placi mari rectificate (care se monteaza fara rosturi) cu care sa plachez suprafetele mari ale baii si as folosi mozaicul sau o faianta cu model (patchwork, de pilda, ca tot e la moda) in accentuarea anumitor zone sau portiuni de perete: zona lavoarului sau a oglinzii de deasupra acestuia, peretele din interiorul cabinei de dus sau pe cel din dreptul cazii. In tot cazul, recomandarea mea este sa mergi pe varianta unor finisaje in culori deschise.

La culoare mergeti pe nuante deschise si la pereti(faianta) si pe jos(gresie). Lumina o sa dea senzatia de marire camerei.
Ca practicabilitate mozaicul este mai greu de intretinut pe cand placile mici(20×30), mijlocii(25×40) si cele mari se curata mai usor. Intreaba sotia prima data.
Cele rectificate au un pret maricel 60+/mp si trebuie puse de mesteri buni altfel iese aiurea. Cu un rost de 2mm rezolvati si situatia cand o placa este un pic mai mica(0.5-1mm) fata de cealalta si aveti si rostul mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *