Categorii
Intrebari de la cititori

Ce procent din valoarea unei case la cheie este in acest stadiu?

Ce procent din valoarea unei case la cheie, parter, 110 mp este realizat daca este acoperita cu tigla, executata termoizolatia exterioara, tencuita interior grosier, cu instalatia electrica fara aparate, fara geamuri si usi, fara instalatiile termo si hidro, fara parchet, gresie, faianta, fara 25 mp pardoseli exterioare?


Intrebare de la Iulius, pe adresa redactiei: Ce procent din valoarea unei case la cheie este in acest stadiu?

7 răspunsuri la “Ce procent din valoarea unei case la cheie este in acest stadiu?”

Noi calculam devize.Castigam sau pierdem pentru noi implica costuri. Procentele le puteti calcula singuri din devizul prezentat la inceperea lucrarii.

Costurile depind de cat de bine au fost executate lucrarile anterior. Daca tencuitul a fost facut drept verificat cu dreptarul de 2,5m as spune ca mai aveti nevoie de gletiut, lavabil altfel mai tebuie dar o mana de adeziv cu plasa.
Cel mai bine va faceti singur devizul sa stiti cat mai aveti nevoie pentru ca marea majoritate din lucrari se fac la metru patrat si metru liniar.
– ferestre+usi exterioare: mergeti cu dimensiunile la o firma de termopane si va fac ei deviz estimativ
– instalatia apa+canalizare(300E min)
– faianta baie+bucatarie
– adeziv+plasa pentru pereti+tavan
– gletuit 3 maini: (2glet ipsos+1satin) pentru pereti si tavan
– slefuit
– lavabil(1L/10mp)
– glafuri usi+ferestre +usi interioare la metru liniar
– instalatia termo
– izolatie podea
– gresie
– usi interioare
– sigurante automate,prize,intrerupatoare
La toate aceste operatii gasiti preturi la materiale, manopera si cumulat.
Nu se poate da un procent pentru ca preturile la materiale difera foarte mult: faianta:15-60ron/mp, gresie la fel, parchet:20-140ron/mp, prize:4-20ron/buc
Pana si devizul la usi/ferestre poate fi dublu depinzand de profil si geam.

Mai fratilor.Din valoarea casei „la cheie” am achitat cam 60%.40% o fi suficient pentru finalizare lucrari,inclusiv racordare la utilitati:apa ,gaz ,curent electric,fosa etc ,toate la categoria obisnuita nu lux ?

Ca si idee de procentaj daca intelegerea dintre beneficiar si executant nu o stim ne putem da cu parerea numai asa sa nu tacem, daca aveti un deviz va dati srama de procente daca nu exista deviz numai o intelegere intre parti nu va pot spune prea multe .

Depinde cat reprezinta 40%.. pot fi 20 sau 30k Euro.
Avand in vedere ca aveti deja un deviz in care aveti trecute (aproximate) preturile la materialele il puteti urmari si vedeti daca se depasesc sau nu acele valori.
Ma indoiesc ca racordarea la utilitari este trecuta in deviz dar daca da aceeasi poveste.
Daca nu aveti deviz calculati-va lucrarile care mai sunt de executat conform desfasuratorului listat mai sus.
De asemenea fara deviz sa aveti in vedere ca racordarea la gaze si instalatia interioara (persoana fizica) va duc undeva la 3-4kE daca aveti gaze la poarta, lumina undeva la o mieE faceti-va calculele in functie de suprafetele pe care le aveti de prelucrat si finisajele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *