Categorii
Intrebari de la cititori

Constructie gard intre vecini pe banii mei fara acordul vecinului

Pe o laterala a curtii bunicilor mei s-a deteriorat de tot gardul vechi din sipci si as vrea sa-l schimb pe banii mei, sa construiesc unul din lemn sau plasa pe stalpi, ca sa nu le mai intre cainii maidanezi in curte. Problema e ca gardul asta e comun cu al unui vecin dificil care nu vrea nici in ruptul capului sa-l schimbam pe motiv ca el vrea un gard mai solid, din zidarie si lemn, dar nu stie cand o sa aiba bani de asa ceva. Inteleg ca, legal, fara acordul lui nu putem face nimic, dar vreau sa rezolv problema. Ce solutii am?


Intrebare de la Dumitru, pe adresa redactiei: Constructie gard intre vecini pe banii mei fara acordul vecinului.

4 răspunsuri la “Constructie gard intre vecini pe banii mei fara acordul vecinului”

Si eu am avut problema asta cu vecinii din dreapta curtii. M-am ciondanit vreo 2 ani cu ei degeaba si pana la urma am pus babe de lemn in locul babelor vechi, fix pe linia gardului vechi, si am pus plasa pe partea mea. Eu nu i-am incalcat proprietatea si nu are ce sa-mi faca. Ca sa nu se vada la mine in curte am plantat tuia in fata plasei si acum e si frumos gardul.

Gardul este proprietate comuna fortata si perpetua, este o limita intre cele doua fonduri vecine (am citat din spusele unui avocat). Fara acordul vecinilor, daramarea, modificarea sau reconstructia gardului constituie abuz de drept si puteti fi obligat sa-l daramati, sa-l aduceti la forma initiala (cam greu) si sa platiti daune materiale. Asta-i legea. Puteti obtine, eventual, libertatea de a schimba gardul, numai pe cale judecatoreasca.

Singura solutie este sa faceti gardul langa gardul vechi o sa pierdeti putin teren dar este unica solutie .

Nu mai vreau sa ma cert cu vecinii, de aceea si caut solutii prin care sa pot face un gard nou fara sa am probleme cu legea. Nici de procese nu am timp. Deci daca as construi un gard la vreo 30-40 cm in interiorul proprietatii bunicilor mei il pot face oricum? Dar ce se va intampla la succesiune, dupa ce nu vor mai fi bunicii mei, ca pe cadastru e trecut terenul cu hotarul pe unde se afla gadul vechi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *