Categorii
Intrebari de la cititori

Cum intru in legalitate cu un balcon fara autorizatie?

Buna ziua! Cum se poate vinde un apartament la parterul blocului cu un balcon fara autorizatie de constructie? Se poate face ceva ca sa intru in legalitate cu el sau o sa ma oblige sa-l demolez? Nu are intrare din strada, este un balcon normal dar l-am construit acum vreo 14 ani si am amenajat in el bucataria, iar acum as vrea sa vand apartamentul.


Intrebare de la Vicol, pe adresa redactiei: Cum intru in legalitate cu un balcon fara autorizatie?

3 răspunsuri la “Cum intru in legalitate cu un balcon fara autorizatie?”

Nu stiu sigur, dar cred ca daca balconul nu iese in afara balcoanelor de deasupra lui si nu strica aspectul exterior al blocului poti obtine retroactiv autorizatia de constructie. Nu cred ca il poti vinde fara sa intri in legalitate cu el. trebuie sa-l treci in noul cadastru.

Va adresati unui arhitect pentru intocmirea documentatiei de CU(Certificat de urbanism), pentru intrarea in legalitate a balconului, documentatie care se depune la Primarie si asteptati raspunsul Primariei. In unele orase se aproba intrarea in legalitate si
atunci demarati intocmirea DTAC, cu toate solicitarile din CU,in alte orase insa, nu, iar atunci solutia data este de demolare.
Va doresc mult noroc!

Ati intalnit cazuri concrete cu balcoane de 10-15 sau mai multi ani care au fost demolate pentru au fost construite fara autorizatie la parterul blocurilor? M-ati speriat zdravan. Nu se poate rezolva cu o amenda, ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *