Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Daca nu pun antigel in instalatie poate sa inghete?


Buna ziua. Ce se intampla daca nu pun antigel in instalatia de incalzire? Poate sa inghete daca plec de acasa si vin sa fac focul in centrala o data pe saptamana?


Intrebare de la Marian01, pe adresa redactiei: Daca nu pun antigel in instalatie poate sa inghete?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Daniel in noiembrie 23rd, 2018

Iti pot spune ce am patit eu. Am decis sa nu pun antigel, cu toate ca ajungeam la casa, uneori chiar si dupa doua saptamani de zile (si iarna si vara). Doua ierni n-am avut nicio problema, cu toate ca au fost friguri mari, dar de scurta durata (minus 15 grade cate o noapte).
A treia iarna au fost la rand multe nopti de frig, geroase de-a binelea si ghici. A inghetat apa si s-au spart tevile. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca as fi pus antigel in instalatie de la bun inceput, dar stiu clar ce s-a intamplat cand nu a fost antigel. Tu decizi ce vei face :)

ConIon in noiembrie 23rd, 2018

O instalatie functioneaza numai cu lichidul adevat(nu icercat sa bagati lichid si in instalatiile electrice, pentru ca exceptia confirma regula). Puneti altceva, sau incurcati lichidele si … ce sa vezi? Nu va functiona. Pentru asta e expresia ” sa ai sange in instalatie”. Inima …nu se va ridica la asteptari.

Silviu in noiembrie 24th, 2018

Depinde si cat de bine este izolata casa. Pentru siguranta, intreaba firma ? meseriasul care a facut instalatia, el stie daca se poate pune antigel in instalatie (nu toate tipurile de tevi suporta antigelul).

Marian01 in noiembrie 25th, 2018

Multumesc tuturor. Am sunat la o firma de instalatii si au venit la mine acasa. Vor adauga antigel insa intai vor sa faca un calcul exact. Au spus ca exista pericol de inghet.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii