Categorii
Intrebari de la cititori

Daca nu pun antigel in instalatie poate sa inghete?

Buna ziua. Ce se intampla daca nu pun antigel in instalatia de incalzire? Poate sa inghete daca plec de acasa si vin sa fac focul in centrala o data pe saptamana?


Intrebare de la Marian01, pe adresa redactiei: Daca nu pun antigel in instalatie poate sa inghete?

4 răspunsuri la “Daca nu pun antigel in instalatie poate sa inghete?”

Iti pot spune ce am patit eu. Am decis sa nu pun antigel, cu toate ca ajungeam la casa, uneori chiar si dupa doua saptamani de zile (si iarna si vara). Doua ierni n-am avut nicio problema, cu toate ca au fost friguri mari, dar de scurta durata (minus 15 grade cate o noapte).
A treia iarna au fost la rand multe nopti de frig, geroase de-a binelea si ghici. A inghetat apa si s-au spart tevile. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca as fi pus antigel in instalatie de la bun inceput, dar stiu clar ce s-a intamplat cand nu a fost antigel. Tu decizi ce vei face 🙂

O instalatie functioneaza numai cu lichidul adevat(nu icercat sa bagati lichid si in instalatiile electrice, pentru ca exceptia confirma regula). Puneti altceva, sau incurcati lichidele si … ce sa vezi? Nu va functiona. Pentru asta e expresia ” sa ai sange in instalatie”. Inima …nu se va ridica la asteptari.

Depinde si cat de bine este izolata casa. Pentru siguranta, intreaba firma ? meseriasul care a facut instalatia, el stie daca se poate pune antigel in instalatie (nu toate tipurile de tevi suporta antigelul).

Multumesc tuturor. Am sunat la o firma de instalatii si au venit la mine acasa. Vor adauga antigel insa intai vor sa faca un calcul exact. Au spus ca exista pericol de inghet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *