Categorii
Intrebari de la cititori

Design clasic vs modern living de bloc

Pentru un living de bloc (aproximativ 15 mp) ce design s-ar potrivi mai bine: unul modern sau unul clasic? Inca nu am amenajat celelalte camere ale apartamentului. Peste tot am usi de interior alb untos, parchet stejar deschis si peretii albi.


Intrebare de la Sorana, pe adresa redactiei: Design clasic vs modern living de bloc.

5 răspunsuri la “Design clasic vs modern living de bloc”

Buna, Sorana!

Baza pe care o ai in acest moment (parchet stejar, usi de interior alb untos si pereti albi) este una potrivita atat pentru amenajarile moderne, cat si pentru cele clasice. Fiecare dintre cele doua stiluri de amenajare prezinta caracteristici proprii si cred ca alegerea stilului trebuie facuta de fiecare proprietar in parte. Eu m-as situa la jumatatea distantei dintre cele doua stiluri, cel modern fiind mult prea rigid pentru gustul meu, iar cel clasic mult prea pretios si pompos. De aceea as opta mai degraba pentru un stil relaxat, cum este cel Scandinav, de pilda, care este modern, rustic si clasic deopotriva in opinia mea.

Revenind insa la livingul tau, stilul de amenajare pe care il vei alege in cele din urma va trebui folosit si in amenajarea intregii tale locuinte. Ce trebuie sa ain vedere insa este ca mobila si accesoriile din decorurile moderne nu tind sa incarce decorul asa o fac cele cu design clasic, care abunda adesea in elemente decorative ce aglomereaza vizual decorul.

Tii asa de mult la ce impresie va face aranjarea si dotarea casei tale, mai mult decat placerea ta de a te simti bine in propria-ti casa ? Scolasticii din Evul Mediu aveau (in afara de Inchizitie) o vorba inteleapta : „De gustibus et coloribus non disputamdum” (despre gusturi si culori nu trebuie sa discuti). Deci, sinte-te bine in casa ta si pune ce-ti place tie. Succes !!!

Stiu ca pare aiurea sa cer sfaturi si ajutor in alegerea stilului de amenajare pentru livingul meu, dar chiar imi place si varianta unui design modern dar si cea a unui design clasic. Doamna Victoria mi-a dat o idee buna, la care nu m-am gandit si chiar imi place cum arata stilul scandinav. Chiar cautam o idee de amenajare care sa ma faca sa ma simt confortabil in casa mea dar, de aceea am si cerut ajutor 🙂

Foarte corect, doamna Victoria da solutii pertinente, „meseriase”. Eu doar imi dau cu parerea de profan.

Ma bucur ca ti-a placut ideea pe care ti-am propus-o, Sorana! Dar nu pot nega ca si Silviu are dreptate, notiunea de frumusete de confort difera de la un individ la altul si fiecare dintre noi stie ce i se potriveste mai bine. Personal, as adauga ca e bine sa tinem cont de tendintele in materie de amenajari (sa urmarim, de pilda, daca se mai poarta amenajarile si decorurile clasice sau cele moderne, cum ai pus si tu problema), dar sa facem alegerile in primul rand in functie de preferintele personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *