Categorii
Intrebari de la cititori

Marci mobila pentru copii stil Montessori

Tot citesc despre camerele pentru copii amenajate stil Montessori si am urmatoarea intrebare: trebuie sa cumperi o marca anume de mobilier sau merge orice mobila pentru copii care sa se potriveasca principiilor Montessori? Mi se pare ca au cam aparut firme care vor sa se imbogateasca pe spinarea parintilor naivi. Pana la urma un pat scund poate fi facut de orice firma de mobila.


Intrebare de la Irina, pe adresa redactiei: Marci mobila pentru copii stil Montessori.

3 răspunsuri la “Marci mobila pentru copii stil Montessori”

Sunt si eu interesata de acest subiect. Nu cred ca dna Montessori a prevazut ca lucrurile vor lua intorsatura asta si nici nu cred ca marcile care vand mobilierul pentru copii stil Montessori au vreo legatura cu inventatoarea acestui sistem de predare/educare. Parerea mea e ca este suficient sa urmaresti indrumarile sau sugestiile acestui sistem educational in privinta amenajarii camerelor pentru copii si mai departe chiar nu conteaza de unde cumperi mobila.

Buna, Irina!

Sunt de acord cu cele spuse de tine si de Mira, fiind de parere ca nu trebuie sa cumperi neaparat mobila pentru copii de la cei care sustin ca vand mobilier Montessori, ci te poti adapta in functie de buget si mai ales de principiile acestui sistem educational despre care am scris aici: https://www.casadex.ro/2018/03/principii-montessori-cum-amenajezi-camera-copilului/ Sper ca informatiile cuprinse in articolul recomandat sa te ajute in luarea deciziei de amenajare a camerei copilului tau 🙂

Va multumesc pentru raspunsurile prompte! Este o usurare sa vad ca nu sunt nebuna si ca mai gandesc is altii ca mine. Parintii colegilor din gradinita fiicei mele (este o gradinita Montessori) nu concept sa cumpere mobila pentru copii din alte magazine decat din cele care sustin ca vand anume mobila Montessori, motivand ca altele nu sunt la fel de bune. Dar un pat tot un pat e, intelegeti ce vreau sa spun. Va multumesc inca o data!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *