Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Masina de spalat sub lavoar sau chiuveta intr-o baie mica

1-baie moderna mica masina de spalat montata sub chiuveta


La ce solutie apelezi daca esti obligat sa montezi masina de spalat intr-o baie mica? Intrucat nu poti renunta la niciunul dintre obiectele sanitare, fiind nevoie de fiecare dintre ele, iti propun urmatoarea idee: sa montezi acest aparat sub lavoar. In caz ca nu stiai, exista chiuvete de baie special concepute pentru fi montate deasupra masinii de spalat rufe.

Daca nu ai vazut pana acum un astfel de lavoar, explicatia poate fi ca pur si simplu nu te-ai gandit ca sub chiuveta din baie ar fi destul loc pentru o masina de spalat. Aceasta inventie a fost creata, cred eu, pentru a veni in intampinarea celor care au probleme in amenajarea bailor mici si de putina vreme a ajuns si pe piata romaneasca. Ceea ce ar trebui sa fie o veste buna pentru toti proprietarii de apartamente si garsoniere mici din tara noastra.

De ce ai monta o chiuveta deasupra masinii de spalat?

Raspunsul la intrebarea de mai sus le este cunoscut tuturor celor care au ales sa-si monteze masina de spalat rufe in bucatarie (desi nu-si doreau acest lucru), dupa ce au constatat ca nu au suficient loc in mica baie a apartamentului personal. Practic, un lavoar care poate fi montat deasupra masinii te ajuta sa economisesti spatiu intr-o incapere si asa destul de mica si incarcata.

Un alt avantaj al montarii masinii de spalat sub lavoar este ca nu mai trebuie sa-ti bati capul cu realizarea sau chiar prelungirea tevilor necesare (alimentare cu apa si racordarea la canalizare), acestea fiind deja prezente sub chiuveta din baie.

Principalul dezavantaj al acestei solutii

Desi ofera avantajul optimizarii spatiului dintr-o baie mica, lavoarele concepute spre a fi montate deasupra masinii prezinta doua dezavantaje:

– Se monteaza mai sus decat celalalte, pentru a permite incorporarea unei masini de spalat rufe cu incarcare frontala, iar acest lucru este incomod mai ales pentru persoanele mai scunde si pentru copii.

– Un lavoar de acest tip costa destul de mult comparativ cu chiuvetele obisnuite. De pilda, in magazinele din Romania un astfel de model costa cel putin 800 lei, ceea ce nu reprezinta o suma mica, mai ales atunci cand bugetul pentru amenajarea baii este unul destul de mic. As spune ca acesta este cel mai mare dezavantaj al acestui tip de obiecte sanitare.

– Din cauza conexiunilor necesare pentru buna functionare a lavoarului (sifonul si furtunele de alimentare cu apa) se recomanda alegerea unei masini cu design slim.

Citeste si: Unde poti monta masina de spalat rufe – idei si solutii reale.

Alternative la indemana

Daca ideea de a monta masina de spalat sub chiuveta ti se pare taman buna pentru baia ta, dar nu dispui de 800-1000 lei pentru a achizitiona un astfel de obiect sanitar, poti rezolva problema altfel. Poti construi din gips carton sau din caramida o baza pentru lavoar, sa montezi deasupra ei o chiuveta cu montare pe blat, iar dedesubt vei avea spatiu pentru masina de spalat rufe. O alta varianta ar fi confectionarea unei piese de mobilier la comanda: cu dulap integrat sub lavoar si cu un blat sub care poti integra aparatul electrocasnic in prelungirea lavoarului. Vei obtine o masca eleganta si moderna care va avea insa nevoie de ceva mai mult spatiu de desfasurare.

Mai poti citi si: Unde montam masina de spalat haine, in baie sau in bucatarie?

Cum ti se pare aceasta solutie de economisire a spatiului dintr-o baie mica? Crezi ca merita sa platesti 800-1000 lei pentru un lavoar sub care poate fi integrat masina de spalat sau nu?

Sursa foto: Trizio

4 răspunsuri la “Masina de spalat sub lavoar sau chiuveta intr-o baie mica”

Buna, Dana!

Din cate stiu, existau lavoare pentru masina de spalat inclusiv la eMag. Cauta lavoarele marca Claro si vezi ce gasesti.

Mulțumesc pentru informații, foarte utile. Aveam aceasta idee dar nu credeam că se poate pune în practică atât de simplu, așa că am început să caut și să tot caut până am găsit acest articol care mi-a făcut ziua mai frumoasă 🙂
Good job! Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *