Categorii
Intrebari de la cititori

Nu pot face receptia la casa, nu s-a respectat proiectul

Buna ziua. Nu pot face receptia la casa deoarece nu a fost respectat proiectul. De la primarie m-au pus sa fac alt certificat de urbanism dupa care m-au trimis la proiectant inapoi pentru modificare de tema. Proiectantul imi spune ca trebuie facut proiectul de la inceput plus avize dupa care trebuie sa depun pentru autorizatie. Tin sa mentionez ca casa e gata. Poate s-a confruntat cineva cu ceva asemanator, chiar trebuie facute toate de la inceput?


Intrebare de la Mimi, pe adresa redactiei: Nu pot face receptia la casa, nu s-a respectat proiectul.

7 răspunsuri la “Nu pot face receptia la casa, nu s-a respectat proiectul”

Dirigintele de santier va lamureste, pentru ca l-ati platit sa urmareasca respectarea proiectului de catre constructor.
Cu stima. 0745 315.725.

Proiectul e facut pentru a fi respectat. Se mai pot face modificari in timpul executiei, cu acordul proiectantului si cu respectarea autorizatiei de constructie.
Da, cheltuielile trebuiesc reluate. Alt certificat, alt proiect,alta autorizatie. Asta se intampla cand lucram in regie proprie, dupa sfaturile din retele de socializare si ignorand specialisti.
Bafta.

Ia-ti casa in primire si mergi pe burta.Te adaptezi situatiei din mers.Lasa-i sa traga de tine ,ca altfel daca vad ca esti speriat ,te vor jefui de bani, sub diferite pretexte

Nu stiu de ce, dar eu cred ca proiectul a fost modificat(nerespectat) chiar de beneficiar. Si sunt aproape sigur ca nu a avut nici diriginte de santier si nici pe proiectant nu l-a instiintat de modificari. Si acum nu stie cum sa faca pentru a lua receptia. Daca cei din Primarie nu vor sa-ti dea receptia, trebuie luata toata procedura de la capat.

Mahhhh e plina tara de comentatori de prost gust , cum e plin si pe aici de ofertanti care mai de care in bataie de joc 🙂 De ce aveti prostul obicei sa tot interveniti (cu rautate sau sa-l luati peste picior/la misto ) daca nu dati explicatii omului cum trebuie sa procedeze si ce e de facut la cele expuse ? 🙁

Doamna Mimi ca sa va lamuresc , mai exact , cum sta treaba , ca „oamenii de bine” ii gasiti pretutindeni , dar e mai bine sa nu le luati seama .

Acum , ca a fost greseala proiectantului , a dumneavoastra sau a echipei care v-a sfatuit ” ca e mai bine” nu mai conteaza . Ce e de facut ? Exact ce v-au explicat cei de la primarie , procedurile fiind urmatoarele :

1. Un alt Certificat de Urbanism in care se cere modificare/schimbare solutie tehnica a constructiei existente
2. Proiectul propriu zis cu modificarile de rigoare , alcatuit de proiectantul initial
3. O noua Autorizare a constructiei pe aceasta tema „Schimbare solutie tehnica ” , care include automat si o parte din avizele initiale , unde este cazul
4. Cautati un Diriginte de santier si unul RTE daca vi se cere la inchiderea lucrarii si nu ati avut la momentul construirii , altfel nu o veti putea inchide
5 Dupa care treceti la partea de INCHIDEREA LUCRARII , doar daca toate lucrarile incluse in tema proiectului au fost executate si casa este gata .

Da , sunt costuri din pacate si nu ati oferit mai multe detalii . De ex. : daca ati avut diriginte de Santier , RTE , daca la inchiderea lucrarii participa odata cu inspectorul de la Primarie si unul de la ISC zonal(inspectoratul Tehnic in Constructii) , daca ati facut deschiderea initiala la acestia in momentul demararii constructiei (si daca ati achitat taxele percepute de catre acestia) …aici depinde mult de proiectul dumneavoastra in ce clasa de importanta se situeaza (aveti acolo trecut in Memoriu tehnic al constructiei din proiect ) , daca aveti proiecte de instalatii (electrice , termice , cat si sanitare ) …de ce va spun si acestea ? Ca s-ar putea sa urmati acele subpuncte pe care vi le-am expus si sa treceti la Inchiderea lucrarii , iar daca cei de la Primarie o fac decat in prezenta pe teren a unui Inspector ISC acsta sigur va v-a intreba despre ceea ce v-am expus (adica acele proiecte) . E bine sa cunoasteti din timp aceste proceduri si sa va puneti la punct , altfel riscati , din nou , sa va respinga inchiderea acestei lucrari … plus ca , oamenii rau intentionati va pot da si amenzi ptr. nerespectarea lucrarilor facute deja , ceea ce n-ar fi in folosul dumneavoastra , sunt sigur de asta .

Sunt curios pe viitor sa ne expuneti cum s-a rezolvat problema si daca mai aveti nevoie si de alte sfaturi/informatii nu ezitati sa le cereti. Mai sunt si oameni de bine care citesc pe aici si care va pot sfatui intr-un fel sau altul ce aveti de facut .

Nu va speriati si va urez mult succes . !!!

As avea o întrebare, dacă nu re respecta culoarea la tigla și profil pvc geam este problema la receptie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *