Categorii
Intrebari de la cititori

Plita incorporabila din sticla sau din inox in bucatarie?

Am ajuns la alegerea electrocasnicelor din bucatarie si nu stiu ce plita incorporabila sa aleg, din inox sau de sticla. Vreau sa se curete usor si repede. Mi-e teama ca cea din sticla se poate sparge desi imi place cum arata.


Intrebare de la Corina, pe adresa redactiei: Plita incorporabila din sticla sau din inox in bucatarie?


4 răspunsuri la “Plita incorporabila din sticla sau din inox in bucatarie?”

Plita din sticla se intretine mai usor decat inoxul. Inainte sa-mi renovez bucataria aveam aragaz din inox si stiu ca era super pretentios si greu de curatat, il lustruiam mai ceva ca oglinda din baie. Asa ca nu am avut niciun dubiu cand a trebuit sa aleg plita incorporabila. Si nu fi stresata, eu sunt cam repezita si am scapat de multe ori chestii pe plita. Slava domnului e intreaga si acum si are deja 2 ani.

Si eu am avut ceva retineri cand am cumparat plita de sticla, la fel ma temeam sa nu se sparga. Am ales-o totusi pe motiv ca arata bine in bucataria open space. Si nu regret deloc, se curata rapid, exista solutii speciale de curatire. Sa stii ca nu e asa fragila cum pare. Tot asa as alege daca ar fi cazul.

Buna, eu am plita de sticla pe gaz. La mine de spart nu s-a pus problema inca. Cea mai mare problema este la curatat, indiferent cu ce ai sterge raman urme, avand zona de langa ochi mai inalta nu poti sterge in acelasi sens. Fiecare fir de praf se vede pe ea imediat dupa ce ai terminat de curatat.
Eu in cel mai scurt timp doresc sa o schimb cu una pe inductie, nu mai ai zona diferita de inaltime la ochi, totul e la acelasi nivel si se va curata mult mai usor din punctul meu de vedere.

Va multumesc pentru ajutor! Si eu inclinam spre plita din sticla pentru ca mi se pare mai moderna si mai frumoasa. Speram sa aflu ca nu e asa fragila cum imi imaginam. A mea va fi electrica, nu pe gaze, deci elimin de la bun inceput problema diferentei de nivel in zona arzatoarelor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *