Categorii
Intrebari de la cititori

Pot obtine copac de rodie din semintele fructului?

Stie cineva daca pot obtine un copac de rodie (lastar) din semintele fructului? Acum e sezonul rodiilor si as vrea sa cultiv si eu acest fruct intr-un ghiveci pe care sa-l scot afara in fiecare primavara si iarna sa-l tin in antreul casei.


Intrebare de la Pety, pe adresa redactiei: Pot obtine copac de rodie din semintele fructului?

4 răspunsuri la “Pot obtine copac de rodie din semintele fructului?”

Poti cultiva un copac de rodie din semintele fructului, dar nu o sa rodeasca decat poate peste vreo 10 ani. Cel mai bine iti cumperi un pui de rodiu cand ajungi prin Grecia. Acest arbust poate fi cultivat inclusiv in gradina, nu numai in ghiveci, cu conditia sa-l protejezi de ger iarna.

Copacul de rodie se obtine cel mai bine prin butasire, marcotaj sau diviziune. Recomandarea mea este sa gasiti pe cineva care are deja un astfel de copac in Romania, adica este o planta adaptata climei de la noi, si sa luati un lastar de la el. Din seminte intr-adevar riscati sa asteptati foarte multi ani pana la primul rod.

Multumesc penntru raspunsuri! Problema e ca nu cred ca am vazut pana acum un copac de rodie in Romania si nu stiu de unde as putea lua un lastar. O sa incerc totusi din seminte, sa vad ce iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *