Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot obtine copac de rodie din semintele fructului?


Stie cineva daca pot obtine un copac de rodie (lastar) din semintele fructului? Acum e sezonul rodiilor si as vrea sa cultiv si eu acest fruct intr-un ghiveci pe care sa-l scot afara in fiecare primavara si iarna sa-l tin in antreul casei.


Intrebare de la Pety, pe adresa redactiei: Pot obtine copac de rodie din semintele fructului?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |

Comentarii

Lia in noiembrie 15th, 2018

Poti cultiva un copac de rodie din semintele fructului, dar nu o sa rodeasca decat poate peste vreo 10 ani. Cel mai bine iti cumperi un pui de rodiu cand ajungi prin Grecia. Acest arbust poate fi cultivat inclusiv in gradina, nu numai in ghiveci, cu conditia sa-l protejezi de ger iarna.

Nelu in noiembrie 16th, 2018

Incearca !nu ai ce pierde .Nu te bate nimeni .

Natalia in noiembrie 16th, 2018

Copacul de rodie se obtine cel mai bine prin butasire, marcotaj sau diviziune. Recomandarea mea este sa gasiti pe cineva care are deja un astfel de copac in Romania, adica este o planta adaptata climei de la noi, si sa luati un lastar de la el. Din seminte intr-adevar riscati sa asteptati foarte multi ani pana la primul rod.

Pety in noiembrie 17th, 2018

Multumesc penntru raspunsuri! Problema e ca nu cred ca am vazut pana acum un copac de rodie in Romania si nu stiu de unde as putea lua un lastar. O sa incerc totusi din seminte, sa vad ce iese.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii