Categorii
Intrebari de la cititori

Preturi constructii 2019 pe metru patrat, la rosu si cheie

Buna dimineata. A venit frigul, dar in 2019 incep constructia casei si as vrea sa stiu de la constructorii de aici care sunt preturile pentru un metru patrat construit la rosu si la cheie.


Intrebare de la Dorina, pe adresa redactiei: Preturi constructii 2019 pe metru patrat, la rosu si cheie.

78 de răspunsuri la “Preturi constructii 2019 pe metru patrat, la rosu si cheie”

Buna ziua.
Rog detalii despre lucrarea pe care o doriti, la adresa casablancalux88@gmail.com sau tel 0745 315 725 unde putem discuta despre preturi cu totul orientative.
Pentru un pret real, aveti nevoie de proiectul casei.
Cu stima.

EXECUT CASE LA ROSU 2019 , IN MAI MULTE JUDETE.

Buna ziua
Nu enuntam preturi orentative sau din „burta” si incercam sa nu ducem in eroare beneficiarul proiectuluiu cu valori spuse fara nici o valoare. Am spus de nenumarate ori ca o casa nu se construieste la mp ci la proiect iar fiecare proiect are particularitatile lui. Pentru o oferta de pret corecta si realista trebuie sa studiem proiectul si sa intocmim un deviz. Va rugam sa ne trimiteti pe e-mail proiectul D.T.A.C. (plansele): plansa fundatie; plansa parter; plansa etaj/mansarda daca este cazul; plansa invelitoare; plansa sectiunea principala;plansa sectiunea secundara; plansa fatade; nume prenume persoana de contact sau beneficiar al proiectului; nr. de telefon al persoanei de contact pentru a stabilii telefonic eventualele aspecte ale proiectului;
Asteptam cele solicitate pentru realizarea ofertei. Fara cele mentionate mai sus noi nu intocmim devize, respectiv nu realizam oferte. Multumim pentru intelegere.
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa „Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Daca cei de mai sus, firme serioase (!) nu dau nici macar orientativ preturile, va puteti imagina despre cei vorba. Este totusi un site unde s-a postat o situatie si s-a cerut un pret. Raspunsuri cu telefoane si adrese ascund de fapt amatorismul, ca sa nu spun mai mult.

De acord cu Vali. Dorina vrea sa stie preturi pe metru patrat, sa stie daca se apuca in 2019, la anu, sa construiasca.

Ce constructor esti tu daca nu poti spune: metru patrat de zidarie e x lei, metru patrat de turnare beton y lei, metru patrat de turnat sape z lei si asa mai departe.
Chiar nu ai niste preturi pe mp de plecare? Intelegem toti ca difera, dar niste aproximari se pot face. Ca la turnare sapa de exemplu nu iei 2000 lei pe mp, nu? Ai niste marje de preturi. Sa fim seriosi

Buna ziua tuturor cititorilor.
O constructie nu se rezuma la mp zidarie sau mp de turnat beton, aceste repere se calculeaza la mc intr-un deviz nu la mp. La o casa una este sa manipulezi si sa fasonezi 11 tone de fier si alta e sa manipulezi 16 tone de fier, una e sa zidesti 50 mc de caramida alta e sa zidesti 60, una e sa torni un radier general alta e sa torni fundatii continue, si exemplele pot continua pana la nivel de curs universitar.
O persoana cand doreste sa inceapa realizarea unei case trebuie sa inceapa discutia cu cei care proiecteaza (arhitect-proiectant) pornind de la un buget de care dispune apoi sa gandeasca de ce suprafete are nevoie si de alte detalii.
Majoritatea merg la compania de proiectare cu tema facuta si nu accepta nici un compromis si din lipsa de cunostinta sau ca „tovarasul” i-a pus in apartamente de 40 mp cutii, acuma doresc case imense care genereaza spatii imense sau opulenta isi spune cuvantul. Azi impreuna cu sefa si seful discutam cu un client o speta adica: faptul ca el dorea unele suprafete absurde si asimetrice fata de proiect si nu accecepta pozitionarea casei dupa punctele cardinale adica livingul la lumina si bucataria pe nord sau ca dormitoarele la lumina, iar aici pot sa va marturisesc multe.
Doamna Dorina daca incepe in 2019 constructia rezulta ca are proiect, daca are proiect atunci arhitectul si proiectantul in proiectul DTAC a pus semnat si stampilat un deviz general iar intrebarea banala: care sunt preturile pentru un metru patrat construit la rosu si la cheie? este frectie la piciorul de lemn si o spune o persoana acreditata in proiectare si executie si chiar femeie, spre surprinderea unora cu peste 20 de ani vechime in proiectare-executie.
In concluzie:
1 Cei care va proiecteaza constructia (casa, vila) pot sa va spuna informativ costul constructiei;
2 Inainte de a va construi casa analizati cu atentie de ce suprafete aveti nevoie, cati membrii de familie sunteti, etc: ca exemplu daca ai nevoie de 3 dormitoare de 20 -24 mp fiecare atunci inseamna sa iti permiti nu conteste nimeni este democratie;
3 Costurile unei case sunt influentate de proiect, teren-studiu geo, finisaje, etc.
Lista de argumente, sugestii si sfaturi se poate transforma in carte iar carti sunt putini cei care mai citesc azi.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Da e simplu.Pretul pe metru patrat desfasurat pentru constructia la rosu este de 175 euro.Acest pret poate sa fie mai mare sau mai mic in functie de complexitatea proiectului.De la binian.construct@yahoo.com Inclusiv materialul,bineinteles.

Buna seara. Am patit-o și eu când am cerut preturi orientativ, să știu la ce sa mă raportez. Am primit mesaje, nr. de telefon. ..Unii profita de ocazie sa își facă reclama, nu ca ar avea de gând sa vina la munca. În final nu am reușit nimic. Dvs. de la Casa…visata postați cu fiecare ocazie, nu ratați nicio ocazie. Urmaresc demult. Ciudat nu? Auzisem ca la Cluj e mult de lucru, nu ați reușit contracte chiar deloc? Sau aveți o echipa extrem de numeroasa astfel încât ii distribuiti peste tot. În criza asta de resurse
umane? Atunci stați bine☺

Da,o fi mult de lucru de pe la Cluj,numai ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni de acolo,sau,aproape nimeni.

Buna seara!
Ma bag si eu in seama. Pretul trecut in proiect este minimul pentru a obtine un pret cit mai mic la taxe ISC si impozit. Adevarat. Fara sa vada proiectul nimeni nu face calcule.Cei care vor sa ridice casa cred printre care am fost si eu) ca exista un pret pe mp construit. O fi. Dar fundatia cum o calculati? Aveti sapatura, fier de montat, turnat mc beton. Structura de rezistenta cum o calculati, la mp sau liniar? Acoperisul nu uitati de el. Cel care construieste se uita peste planuri, face pret fundatie, zidarie, structura, acoperis, le aduna, mai lasa si iesa un pret. Degeaba va spune dupa calcule 75 euro mp sau 175 euro mp daca pretul materilalelor de constructie o ia razna. @Dorina. Nu stiu suprafata pe care doriti sa o construiti ( nu este mentionata), dar pregatițivă cu minim 35000 euro la rosu ( manopera si materiale). Nu intră şi montaj tigla sau tigla metalica. Sunt publicate pe internet o gramada de preturi. Faceti o medie si apoi va faceti bugetul.
Cu stima si respect.

Buna seara. Eu doream sa stiu preturi aproximative, sigur ca nu se pot da preturi fixe, dar voiam sa imi fac o idee despre cat sunt preturile in constructii in 2019, spre exemplu:

– pret constructie la rosu pentru manopera la rosu 2019: o valoare
– pret constructie la cheie pentru manopera la cheie 2019: alta valoare
Doar manopera, fara materiale.

Daca se poate, va multumesc.

Eu pot sa spun , vor fi la fel ca si anul acesta , Nea Caisa a lu’ Casa mult asteptata , ca de venit nu mai vine . 🙂 Reclama proasta si atat , munca deloc. 🙁

Preturi etimative .
Manopera intre 45 si 55 euro mp suprafata construita desfasurat la rosu iar la rosu cu tot cu materiale 175 ,200 euro mp.
La cheie cu matreiale 475,500 euro mp.
Manopera se calculeaza pe fiecare mp de finisaj .

Buna ziua,
Cred ca in primavara o sa mai creasca preturile, pentru constructii case, cum de altfel a crescut si anul acesta, un factor mare e lipsa fortei de munca calificata, iar pretul materialelor a luat-o razna, 3.5- kg de fier era prin 2007/2008 caramida de tip A 7,5 lei bucata, betoanele cam cu 20/25 la suta, de lemn nu mai spun nimic e o caciula de bani mc…
Cu respect,
Mihai Lazar

SC.LAZAR TOTAL C-TII
PRESTEAZA SREVICII DE CONSTRUCTII CASE-VILE, la rosu sau la cheie, cu materialele firmei, in Bucuresti si Ilfov, preturile la rosu saunt intre 175/200 euro/mp, pentru case la cheie pretul este intre 375/400 euro /mp.Preturile sunt informative, un calcul se face dupa lista de materiale necesare executarii proiectului.
Cu respect,
Mihai Lazar
0766.813.228

Costul pe mp depinde de mai multi factori:
– Casa are o arhitectura simpla sau nu (multe balcoane, terase, iesiri in consola);
– Acoperisul cel mai ieftin este cel intr-o apa. Cu cat sunt mai multe ape cresc costurile;
– Acoperisul e cu tigla metalica sau ceramica & beton. Daca e cu tabla structura acoperisului e mai usoara, tigla metalica e mai ieftina;
– Ce fel de caramida se foloseste;
– Zona in care construiesti etc.
In zona Timisorii, manopera & materiale: 180-200€/mp
http://www.casedumbravita.ro

Va simplific eu lucrurile rapid, in mare !
nu uitati ca sunt estimative : exact cum zicea cineva inainte -depinde de complexitatea sau simplicitatea unui proiect. dar totusi se poate estima aproximativ.
-deci la o casa de cca 200mp P+M,un pret estimativ: 150€-200€ mp la rosu-caramida -bca, cu manopera inclusa . inseamna cca 30.000€ -40.000€ . in regie proprie sau cu firma -implicit se plateste tva !
la cheie : AICI INCEPE DISTRACTIA !
finisaje+materiale decente : 500€ – cca 100.000€ include decorativa+polistiren cu eps bun,tocarie marca buna ,etc
de calitate buna :700€ -vata bazaltica+tocarie q fort ,tabla lindab-gerard etc
pt lux in adevaratul sens al cuvantului : travertin + stuko venetian +tocarie lemn stratificat+marmura+fier forjat : dumnezeu cu mila ! ce pret sa va dau ?
exemplu : vrei parchet de 70 lei mp ? sau masiv exotic de 500 lei mp ? ia si calculeaza daca poti !

problema principala care nu se prea ia in calcul de obicei este si costul semnificativ al gardului si al amenajari curti : poate depasi cu usurinta 15.000€ sau chiar mai mult !
in fine ideea este ca un pret aproximatix este de 175€ mp la rosu si 500e la cheie .
se poate si mai ieftin cca 400€ in regie proprie : dar asta presupune timp si pricepere. sau calitate mai slaba . nu recomand : se deterioreaza in timp !
va urez bafta si mult spor la treaba

BUNA ZIUA SUNT CONSTRUCTOR IN LONDRA NU IN ROMANIA.
AM CITIT COMENTARIILE SI AICI E CA ACASA.
CONSTRUCTORII O DAU IN VRAJEALA MULTA, NU SUNT SINCERI.
NORMAL CA STIU CAT CAT COSTA METRU PATRAT. AICI PLEACA DE LA 1300 LIRE MP PANA LA 2500MP. IN FUNCTIE DE ZONA
CA SI EU IMI FAC LA ANU CASA, DAR E DEZASTRU CU CONSTRUCTORI. AS VREA SI EU OAMENI SINCERI SA SA TE INCARCE CORECT.
DAR NU AI NICI O SANSA
SFATU MEU CAND VEDETI CA ZICE, STAI CA VEDEM, NE INTELEGEM E CLAR CAUTATI ALTU.
SI NU VA ZGARCITI DACA ESTE UNUL BUN SI SERIOS. MA TOT UIT PE NET CAT MA COSTA SA FAAC UN BECI DE 10MP DAR CE VAD NUMAI ABURELI DE RECOMANDARI. NIMENI NU ZICE INTRE 2MII SI 3 MII DE EURO EXEMPLU.
TOTI STAI SA VEZI CA E ASA….. ALTU CA NU E ASA…..

Exact domnule Florin

Si inca ceva , asta ca sfat ptr. cei care cauta constructori

Feriti-va de firme/persoane fizice autorizate cu reclama intensiva. Se regasesc cativa si pe aici care zilnic insereaza reclame de acest gen : fac , dreg …ce mai…o rup ….doar cu gura . 🙂

Luati-ma pe cuvant , ca astia o someaza de ani de zile si doar asteapta sa prinda fraierul sa-l arda la portofel si sa o intinda . Un constructor bun si serios nu are atata disponibilitate zilnica ptr. asa ceva fiindca in permanenta primeste noi si noi recomandari de la altii unde au efectuat lucrari seriose , nu glume (proaste) . Acestia nu au nici macar angajati/muncitori in subordine ptr. a efectua lucrari simple , nu cat indruga ei zilnic prin intermediul acestor reclame cu iz de teapa .

Buna dimeata!

Referinta. Eu doream sa stiu preturi aproximative, sigur ca nu se pot da preturi fixe, dar voiam sa imi fac o idee despre cat sunt preturile in constructii in 2019, spre exemplu:

– pret constructie la rosu pentru manopera la rosu 2019: 40-45E/mp regie proprie şi 50-70/ mp pe firma
– pret constructie la cheie pentru manopera la cheie 2019:80-100E/mp regie proprie şi 150-200/ mp pe firma

P.S.inca se mai sunt lucrări care se pot face in regie proprie

da… am intrat pe internet sa ma informez cat de cat despre preturile la manopera, am ramas putin socat sa vad „firme”care asteapta sa faca negocieri de genul licitatii, care pare mai bun castiga, secretul asta e dubios, eu sunt tehnician in electrotehnica, fac instalatii electrice automatizari internet etc… eu spun din start clientului atat te costa cutare si cutare sau per total depinde de constructie sunt mai scump dar dau garantie fara garantie nu lucrez punct nu iti convine cauti pe altcineva, la fel si la constructii fundatia costa atat m, placa atat, zidaria atat acoperisul atat etc… ce e asa de complicat ? nu inteleg un meserias bun sau o firma ma rog care se respecta chiar daca e mai scumpa un om constient ia ce e mai bun e vb de o investitie pe viata ca doar nu imi permit sa o daram in 5 ani sau 10 si sa construiesc din nou nu ?

Pret corect incepand cu 1 ianuarie 2019 pe firma 55 -75 euro mp la rosu regie 50 -65 .cine nu pricepe sunt dispus sa raspund.

Sa inteleg ca pentru o casa doar cu parter de 75mp construiti si 63,82mp utili pretul la cheie ar fi de 400-500 euro mp construit?

Da,la care se adauga costurile pentru acoperis. Caci,acoperisul este cuprins in calcul la etaj.SI cum etajul lipseste,el se calculeaza separat.

Domnilor Constructori….
Antre ghilimele normal…(care constructori),
Ca doar câțiva sant
Mda… pretul 2019 pe mp la rosu manopera plus material200 -220e
Doar manoperă 60 e mp
Pretul la chee manoperă plus material 400-450e mp
Normal pretul al face proiectul
Aceste preturi sant aproape fixe …cine e mai jos e cu semnul întrebării
Astept comenzi pe adresa
angelaurel199@yahoo.com
Wachapp
0735776358

S.C.LAZAR TOTAL CONSTRUCTII…
VA OFERA SERVICII DE CONSTRUCTII CASE – VILE LA ROSU SAU lA CHEIE, avem o experienta de peste 25 de ani in constructiile de case, la preturi de 185/200 euro / mp la rosu si 385/400 euro / mp la cheie, mai sunt unii asa zisii constructori complexati ca cel de mai sus, dar banuiesc ca a zidar sau salahor care… se da contructor.
PRETURILE REALE se fac dupa un deviz , care se regaseste in proiectul de executie al fiecarei autorizatii de construire aprobata de primaria de sector sau locala. Pentru oferte de pret.email.lazar.constructii@gmail.com
Cu respect,
Mihai Lazar
0766.813.228

Buna ziua,
as vrea sa stiu cat ma costa sa construiesc o casa de 120 mp p+1
– la chie
– la rosu
am un teren de 500 mp la bacu.
Multumesc.

Buna ziua
Foarte adevarat dl. Gelu, aveti mare dreptate.
Ieri o doamna suna pe seful si-l ii spune: cun nu poate el sa-i zica cat face casa ei la cheie? in situatia in care ea nu avea nici proiect doar a spus o suprafata de X mp. iar exemplele sunt multe, pot scrie cateva carti.

Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

De ce atata scandal ,toata lumea vrea pret mic,dar calitatea si seriozitatea se plateste.Ma lovesc aproape zilnic de problema calitati,foarte multi beneficiari plang ca ajung sa plateasca si sa stea in mizerie,ca au platit putin la inceput si ii costa enorm remedierile.Imi este mila si ii ajut pe cei care au patit-o din cauza unor constructori sau investitori neseriosi,dar pe cei care sau dat destepti si atotcunoscatori le rad in fata si renunt sa lucrez cu ei,pt simplu motiv ca el oricum nu va face cum ii recomanzi,la el pt greseala lui ,intodeauna cel din fata este vinovat.Estimari se pot face,dar cand cineva corect vine si face pretul corect,ii spune ca sunt alti mai ieftiini.Beneficiari care iti impun pretul si absolut toate conditiile fara nimic conciliant,sunt foarte periculosi.Estimarile,chiar doar de manopera,difera de zona,cheltuieli,complexitatea proiectului,perioada,timpul de executie ,personal.Alta aberatie compatratia intre regie proprie si firma ,doar tva-ul,pt cei care comentati aiurea ,majoritatea aveti preturile voastre in profesia respectiva si nu ganditi ca si fiecare constructor are pretul sau raportat la mai multi factori.Intodeauna un beneficiar nu respecta in totalitate proiectul .Din 100 de case ,98 nu sunt executate corect,analizate la cost constructie-utilitate-randament-cost mentenanta-design-arhitectura-confort si pe principiul grandomaniei mult-voluminos-prost -fara gust -indiferent de cost si confort.O CASA SE CONSTRUIESTE PENTRU GENERATII SI NU PENTRU 2-3 ANI,DOAR FINISAJUL SE REALIZEAZA PT TIMP MAI SCURT,REZISTENTA NU SE POATE REPARA.ZI BUNA SI SPOR.

Ce bine ar fi daca ar cere pareri despre solutii tehnice si confort si nu de preturi,dar romanul din nascare plateste prostia si papalagismul si nu calitatea si eficienta,fiecare profesie are pretul sau,grav este ca niste necalificati care matura prin santierele strainilor vin si cer lucruri aberante.Daca ii intrebi cu ce se mananca,o da ca nu mai cunosc elementele si o da in benga,uitand ca peste tot in lume se construieste la fel difera doar denumirile si bineanteles si zona.Sunt multe de discutat si nu doresc sa monopolizez discutia.Cine doreste preturi aproximative sa publice antemasuratorile si planul de arhitectura,inclusiv locatia,atunci raspunsul poate fi apreciat .Sa implementat la o parte de beneficiari sa le faca zeci de deize si masuratori fara sa plateasca si dupa se duce cu lectia invatata si cere un pret mai mic ,ca de el deja are calculele.Seara buna tuturor

Asa este si e dureros cand vin si dau lectii in proiectare sau in constructii, citesc doua fraze si vin sa dea lectii la unul care a scos cateva de zeci de promotii de ingineri, are un doctorat in structuri si solutii tehnice. Cer deviz dar ei nu au un P.TH.+ D.D.E. dar pretentile lor sunt mari si doresc si gratis . Ce mai este gratis azi ?
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Buna seara domnul Gelu …
Sincer , am terminat scoala prin anii 1976, dar ma obligi sa ma chinui sa citesc ceea ce scrii, sau cum scrii, bine inteleg noi nu suntem profesori in ale constructiilor, dar pe unii care cat de cat , care avem ceva ani in ale constructiilor, nu putem primi lectii de la unul care remediaza lucrari in tot spatiul mioritic, dupa niste ageamii…cam asa dai de inteles, alergi dintr-un colt de tara in altul… si nu mai faci fata de reparatii dupa altii. Mai oprestete, respira…si mai lasa jos…adihnestete omule ca viata e scurta…

niciodata nu o sa vezi preturi de la constructori.
de ce? simplu.
-nu se „ard” intre ei, ca si concurenta online, ca sa aiba mereu clienti
-scopul lor e sa tina mereu pretul ascuns pt ca in cazul in care prinde clientul (a.k.a fraierul), sa poata aplica metoda „noi lucram cel mai ieftin”, dupa care incep sa-ti insire o lunga lista cu chestii naspa facute de concurenta care lucra „ieftin”, lista cu termeni de care tu, simplu om, n-ai habar daca e din cauza ca e ieftin, sau din cauza ca, constructorul e gunoi…
-la fel, scopul lor in a tine pretul ascuns, este in directa legatura cu foamea de bani pe care o au firmele/constructorii. visul lor e sa castige cat mai multi bani (daca s-ar putea sa se si imbogateasca de pe constructia unei case, ar fi si mai bine) an de an, indiferent daca s-au scumpit materialele de constructie sau nu.
n-o sa vina nimeni sa-ti spuna: ba, o casa de 100mp, costa 25k euro/rosu, pt ca spera sa agate un necunoscator si sa-i faca o oferta „prietenoasa” pt ca a apelat la ei/el de 35-40k…
invocarea materialelor pt interior e o vrajeala ieftina. cine intreaba cat e pretul pt constructie, fii sigur ca vrea materiale cu pret minim. altfel l-ar durea in … cat costa o casa, daca e full de bani si isi permite marmura pe scari si prin coloane. deci tu, ca si constructor, cu experienta, se presupune ca stii cat costa mp de faiana/gresie din dedeman. sau il calculezi si ii expui 2 variante de pret. una cu materiale ieftine, si alta cu mat cele mai scumpe din dedeman. e greu? nu e, dar asta inseamna sa te intereseze sa ai comenzi/munca…
-plus ca, pe acte trec un pret, probabil, si in realitate este altul, vrand sa nu atraga atentia asupra lor. totul se rezuma la caracterul romanului, care nu vrea sa fie in regula cu tot, si sa faca rost de fraieri pe principiul „fraierul sa moara, smecherul sa traiasca”. si profita de orice ocazie.
spune frate: uite, eu am pretul pt o casa la cheie, cu un balcon si mansarda, cu materiale ieftine, in x mp, de;….
la fel am pt aceeasi casa, cu materialele cele mai scumpe din dedeman, la pretul de;…
restul sunt detalii stabilite ulterior cu clientul, in caz ca vrea incalzire in pardoseala sau alte „arogante”, dar pretul minim-maxim pt o lucrare simpla; 4 pereti, o podea si un tavan (exact cum apare pe un desen facut din creion), se poate calcula „in mare”.
sau se pot da exemplele deja facute de ei. uite, am facut o casa asa si asa cu pretul final de;…

Visati sa va mutati la casa, dar nu aveti 2.000 euro sa faceti un proiect complet.
Este de bun simt ca un constructor sa va ceara PLANURILE, sa vada necesarul de materiale ( fier beton, beton, caramida ), dimenisiunea si tipul structurii de rezistenta si alte lucruri.
Vreti sistem de incalzire clasic sau prin pardoseala?
Calorifere din otel, aluminiu sau fonta?
Gresie si faianta de 30 sau 300 lei/mp? Baterii in bai de 100 sau 2.000 lei?
Vrei 2 prize de la Comtec in dormitor sau 10 prize cu combo TV/net de la Gewiss?
Termopan PVC 3 camere sau tripan cu tamplarie lemn stratificat?
Gardul din sipci de lemn sau beton/decorativa si sistem de iluminat exterior?

Cei care va dau oferte fara sa vada un proiect, chiar si estimative, habar nu au ce fac si in final o sa va coste mai mult decat alti profesionisti.

Este IMPOSIBIL sa dai un pret la rosu fara sa stii ce tip de fundatie si hidroizolatie necesita casa ( in functie de studiul geo ), daca ai balcoane, forme asimetrice etc.

Ce spun eu au mai spus si alti 10 inaintea mea, dar sunteti prea limitati si prea superficiali. Ai dr… constructori nu vor sa va spuna pretul…

Si eu doresc sa construiesc un imobil, dar pentru asta trebuie sa iti fac lectiile inainte.

Asa este cum spuneti dl. Lucian.
Echipa „Casatamultvisata Empire Building”

Cel mai corect pret este cel care rezulta dupa intocmirea unui deviz bine facut in baza unui proiect complet insotit de o lista de cantitati reala. Si foarte important cu preturile la materiale actualizate.

Buna ziua,
Intamplator am citit discutiile de mai sus, si cunoscand cazurile multor persoane aflate in situatii similare (care doresc sa construiasca o casa) vreau sa clarific aici cateva aspecte fara a deranja nici una dintre parti (beneficiari/constructori):
1. Pretul global pe mp al unei constructii este un instrument caracteristic investitiilor imobiliare. Nu ar trebui sa aiba ce cauta in exprimarea constructorilor si nici a beneficiarilor casnici. Pentru prima categorie acesta poate deveni un instrument de manipulare, iar pentru cea din urma o capcana. In concluzie pretul pe mp de constructie ar trebui pe cat de mult cu putinta evitat. Pretul se calculeaza pe PROIECT.
2. Este adevarat faptul ca majoritatea beneficiarilor au nevoia reala sa isi faca macar o idee asupra valorii investitiei la care se vor “inhama”, avand in vedere ca de cele mai multe ori vorbim de bani munciti ani la rand sau imprumutati cu pretul unor rate grele la banca. Aici trebuie facuta o paranteza foarte importanta: in cursul firesc al evolutiei unui astfel de demers unul din primii pasi este consultarea unui arhitect; arhitect care ar trebui sa asigure macar o minima consultanta privind bugetarea. Din pacate in foarte multe cazuri acest lucru lipseste. Pentru a raspunde totusi acestei nevoi, o varianta rezonabila este cautarea in cercul de prieteni/cunostinte a persoanelor care a finalizat de curand un asemenea demers construind ceva asemanator cu ce va doriti dv. Experienta acestor persoane va poate fi mult mai de folos decat preturile la mp de pe internet. In permanenta aveti in vedere ca in cazul dv pot exista situatii diferite pe care acum nu le puteti prevedea. In concluzie intrebati cat mai mult, discutati…. si cel mai important retineti faptul ca in aceasta faza totul este orientativ (Da! Veti obtine niste preturi din stanga si din dreapta, dar la un moment dat veti constata ca anumite aspecte la care tineti dv. va poate afecta calculele; ex. un stalp sau o grinda pe care nu doriti sa le vedeti prin mijlocul livingului ). Deci contactati un ARHITECT
3. Ultimul lucru pe care vreau sa il spun este cum ar trebui sa fie de fapt inceputul unei astfel de “aventuri”: conform atat legii cat si deontologiei profesionale, exista o persoana care ar trebui sa va calauzeasca in acest demers, incepand din faza de idee si pana la mutarea in noua casa. Acesta este arhitectul (nu sunt arhitect). Cu el ar trebui sa va sfatuiti in absolut toate aspectele ce privesc noua casa la care in acest moment visati. Din pacate, in foarte multe cazuri, aici apar unele conflicte greu de gestionat, in sensul ca pe de o parte unii dintre beneficiari apeleaza mult prea tarziu la un arhitect, ori doresc “doar o stampila”, sau nu apreciaza munca acestuia (“atatia bani doar pentru niste desene”) iar de cealalta parte, unii din arhitecti ori incearca sa isi impuna viziunile si preferintele pe banii beneficiarului ori nu isi asuma complet sarcinile de sef de proiect (inclusiv urmarirea in detaliu a derularii executiei). In concluzie cautati un arhitect bun, care intr-o prima sedinta va va lamuri majoritatea aspectelor.

Spun aceste lucruri prin prisma unei experiente de peste 20 ani in proiecte de invsetitii imobiliare, peste 50 de proiecte realizate si multe mii de metri patrati date in folosinta pe mai multe segmente de piata, inclusiv rezidential – case de locuit. Implicit…. multi constructori, beneficiari si arhitecti implicati. Daca pot, va ajut cu drag, in limita timpului disponibil.
Toate cele bune,
C.D.

Foarte adevarat dl.Dan. Felicitari pentru comentariu si informatiile pretioase pe care lea-ti pus la dispozitia cititorilor.
Arhitectul sau firma de proiectare poate sa extimeze costul investitiei.
Cu respect si stima.

Daca vrei sa afli pretul corect, sfatul meu e sa faci urmatoarele:
1: defineste-ti bine un proiect
2: alege cotele corect (lungime, latime, grosime, inaltime, volum)
3: alege materialele folosite in functie de cotele stabilite in proiect.
Daca ai parcurs primii 3 pasi in ordine, poti afla pretul corect la rosu. (pentru o casa de 120 m² la gri, costurile materialelor ar trebui sa fie in jur de 130.000 lei, materiale premium => caramida poroasa, izolatie de polistiren + vata – rigips + osb, infrastructura sanitar – electrica (tevi/coturi), acoperis de tabla, usi, ferestre, gresie, faianta).
Mai ramane autorizatia de constructie si foarte important: mana de lucru. Ai grija de fel de oameni iti iei sa nu te ajunga mana de lucru mai scump decat materialele. Indiferent ca e „firma” sau „cunostinte”, in acest domeniu se subtilizeaza de obicei orice inseamna „material de constructie” pentru a fi valorificate la negru.
Pentru a evita asta, la semnarea intelegerii cu muncitorii, le oferi doar strictul necesar pentru o zi de lucru sau iti angajezi un diriginte de santier sa ii supravegheze. In mod normal mana de lucru nu ar trebui sa coste mai mult de 50-60.000 lei.
Casa de 120 m² la cheie ar trebui sa ajunga la final, cel mult 200.000 lei.
Nu va lasati aburiti de experti in constructii la bodega de la colt si evitati escrocheria cu plata mainii de lucru in euro.

Se zicea inainte – Intotdeauna se poate alege doar doua calitati din urmatoarele trei – Calitate, Ieftin, Rapid.
Vrei un lucru de calitate si ieftin, atunci nu te astepta sa se realizeze rapid.
Vrei un lucru rapid si de calitate, atunci nu te astepta sa fie ieftin.
Vrei un lucru ieftin si rapid, atunci nu te astepta sa fie de calitate.
Primul criteriu e apreciat de putini clienti si de foarte putini constructori, urmatoarele doua criterii sint apreciate de majoritatea clientilor si constructorilor.

Mai lăsați toată abureala asta ieftină de cunoscători. S-a pus o intrebare simplă. La roșu se construiește ca si mână de lucru cu prețuri intre 42 euro si 65 euro / mp.

Buna seara,
Ma interesează prețul pt construcția unei case cu amprenta 69 mp, etaj 62 mp, cu subzidire casa vecin.
Mulțumesc

Ma doare capul de cata filosofie ieftina am citit aici.
Faptul ca unii din voi n-ati inteles notiunea de „pret estimativ” si v-ati apucat sa scrieti paragrafe intregi ma face sa suspectez ca sunteti ori… ori smecheri.
Sa nu mai zic si de parerologii profesionisti care chiar daca n-au habar despre subiect trebuie sa zica si ei ceva.

Intru rar pe forumuri romanesti si asta-i principalul motiv, ca majoritatea dintre voi trebuie sa ziceti ceva chiar daca n-aveti nimic de zis.

Sunt inginer constructor cu peste 30 de ani experienta si vechime. Pretul oricarei constructii se calculeaza cu ajutorul unui Deviz de Executie care rezulta din insumarea costurilor cu materialele, manopera, utilajele si atentie, cotele de inchidere ale Devizului (adica cheltuielile cu salarizarea maistrilor, cheltuielile de aprovizionare – transport, cheltuielile indirecte, cheltuielile cu organizarea santierului si cota de profit brut). Cantitatile de materiale si manopera se determina pe baza Proiectului de Executie in Faza DDE pe baza caruia se obtine, in prealabila, Autorizatia de Construire iar costurile cu organizarea de santier si cheltuielile de transport – aprovizionare sunt determinate de locatia (amplasamentul) constructiei.

Nu exista sa poti evalua cu precizie costul unei constructii fara Proiect si DEVIZ de EXECUTIE, cel mult se poate ESTIMA, dar cu un grad destul de mare de eroare (poate ajunge si la 50%!!!). Feriti-va de cei care ofera preturi foarte mici si tineti cont ca un constructor serios va plati intotdeauna, pentru orice lucrare de la fundatie, cel putin un maistru ca sef de lucrare si, obligatoriu, un inginer atestat de catre ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii) ca R.T.E. (Responsabil Tehnic cu Executia) care, impreuna cu Dirigintele (platit de proprietar) va intocmi si semna CARTEA TEHNICA a Constructiei. Succes.

Pentru executie (zona Bucuresti-Ilfov) case la rosu sau la cheie, lucrari de consolidare seismica a imobilelor, hale industriale, drumuri si platforme, alimentari cu apa si canalizare, ziduri de sprijin si lucrari speciale, precum si consultanta tehnica de specialitate in constructii, inginer constructor cu peste 25 de ani experienta, autorizat RTE (Responsabil Tehnic Executie), ma puteti contacta pentru OFERTE de EXECUTIE (DEVIZE de EXECUTIE) sau CONSULTANTA TEHNICA de SPECIALITATE la adresa de e-mail: sorin30041960@yahoo.com

In fiecare moment oamenii vor preturi orientative – si aici putea veni si cel care cere detalii cu un proiect luat aiurea de pe net sa-si faca o idee momentan, dar puteati pune si dvs un proiect pe care l-ati efectuat in trecut si spuneti: atata costa, asa e construit, asa e garantia.
Toti stim ca detaliile fac diferenta si cu proiectul real in fata se negociaza final. Dar cum sa facem sa fie mai simplu pt ambele parti pentru a ne face o idee daca casa dorita costa 30K sau 130K? In functie de pret putem modifica proiectul si aflam ca mai bine facem casa de 50 mp nu de 200 in functie de suma de bani pe care suntem dispusi sa o dam.

Zi frumoasa

Estimarea este in piata sau talcioc, constructiile se realizeaza dupa proiectul tehnic + detaliile de executie. Diferentele sunt foarte mari nu poti estima :
– una este sa ai o cota de fundare de – 1,45 m alta este sa ai o cota de -2,15 m si alta de -2,40 m;
– una e sa ai fundatii continue izolate, alta e sa ai structura in cadre; alta e sa ai radier general, si asa mai departe;
– una e sa ai p. conventional 300, alta 200 si alta 150 sau 100;
– una e sa construiesti intr-o zona seismica, alta este sa construiesti in alta zona seismica;
– lista ar putea continua dau nu dorim sa intram in polemica cu nimeni, dorim doar sa spunem ca atata timp cat se respecta normativul de proiectare si executia se face in conformitate cu proiectul tehnic care este vizat de verificator si are referat de verificare , executia se realizeaza pe faze cu proces verbal ISC, B, C, C, diriginte de santir, RTE- ist, nu este nici o problema. Totul este bine si frumos pana la un cutremur mai mare, dupa un cutremur nu mai raspunde nimeni dintre cei care au construit dupa ureche si dupa capul lor. E dureros si inspaimantator ca mai nou sunt si colegi ingineri care spun ei, de la ei putere ca „merge si asa” ca nu trebuie 8-10 tone de fier ca sunt deajuns si 5-6 tone in acel proiect , ca inginerul nu a calculat bine, doar sa realizeze lucrarea si sa ia banii clientului.
– alt aspect al costurilor ar fi materialele achizitionate cu sau fara tva , cu sau fara certificate de calitate (caramida, fier, beton, etc…)
– sunt si alte aspecte …
Sustinem si o sa o facem in continuare ca: constructiile nu se realizeaza la mp , ele se realizeaza in functie de proiectul tehnic, pe baza proiectului realizezi un deviz si afli valoarea constructiei fie ca este „la rosu” sau „la cheie”. A spune un pret la mp este cea mai mare greseala de ofertare din toate punctele de vedere.
Revenid va sfatuim pe toti sa construim bine ca de construit mult si prost sunt multi care o fac.
Spor la treaba.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro

@casatamultvisata:
– Cota de fundare 1,45
– Structura pe cadre
– P. Conventional 200
– Zona Eforie nord
un pret estimativ, va rog.
Multumesc, Andrei C.

Hei, dragi ingineri, proiectanti si constructori, intelegeti ca romanul e destept! Cine întreabă cat e mp la rosu vrea sa isi faca ceva IN REGIE PROPRIE! Nu bloc P+4! Ce tot cereți proiecte si in fct de asta dati un pret? Asa ii da din prima proiectantul! Aici e vorba de un STUDIU! E rentabil sa vand apartamentul si sa cumpar teren si sa fac o casa? Mai intai o ridic la rosu si mai vad… Cam asta e mentalitatea! Va incapatanati sa spuneti ca variaza. Pai cate tipuri de sol avem? Cat poate sa varieze fundatia? Cerinta e de obicei P+1+M. Adica construcție cu complexitate redusă. Ce variaza? Daca e bca sau porotherm? Daca e tigla sau tabla? Si aici cat poate sa varieze? Romanul se uita LA PRET. E dispus sa munceasca! Imprieteniti-va cu potentialii clienti! Ajutati-i si asa poate cineva va solicita ajutorul full! Se pot da estimari variabile, se poate face o varianta economică si una.. lux, daca doriti. Test: 300 mp teren fara calcane construcție P+1+M 80 mp amprenta la sol, geo: umplutura 20 cm – sol bun, zetul „plat”. Acoperis tabla, bca + izolatie 5 cm, pereti interior gips carton. Adica o solutie ieftina! si apoi.. da daca iau caramida porotherm cat ar fi? 😉 Asa gandesc clientii! Ia sa vedem expertilor? Cat euro e mp la rosu???? Si sa vedem ce extra cerinte sunt necesare, doamna de la casa mult visata. Cu asemenea atitudine.. aveti contracte mult visate doar! Iertati-ma, nu e clientul vinovat ca nu e expert! Daca era, nu cauta pe net! In INVESTEA TIMP in cercetare! Va felicit oameni buni ca investiti timp in cercetare! Ajutati-va clientii si o sa va ajute. Eu lucrez in Spania, am ridicat 1500 unități. Am vazut de toate si constructorii romani.. din pacate… greu cu ei!

Ma scuzati ca imi permit sa intreb si eu ceva: mai exista firme serioase si persoane oneste in Romania? Mi-am pus mâinile în cap la ceea ce am citit si imi vine sa o iau la goană. Si inca nu e tot, aveam de gand sa construiesc o pensiune dar de câteva zile am început să am îndoieli. Imi poate recomanda si mie un proiectant si o firmă serioasă. Am impresia ca totul se rezuma la noroc așa că imi fac o cruce si lansez apelul.
Multumesc astept sugestii.

Buna ziua. O construcție de lemn cu talpa de 40 mp, acoperită cu tablă, geamuri si osb (adică la rosu) si mansarda cam cât ar fi mp manopera cu materialele mele?

E vorba de un garaj dublu cu o cameră deasupra. Intrare pe afara pe scara exterioară prin balcon.

Buna ziua dna Claudia
Si eu am citit si ma minunez. Zici ca niciunul dintre constructorii de pe aici nu au noțiunea de ESTIMATIV!!! Facem turul Europei ca sa ne prefacem ca ajungem la Bucuresti unde de fapt nu vom ajunge niciodata!! Am fost si eu in aceasta situatie si tocmai ce am reusit sa ridic o casă P + Mansarda la rosu. Amprenta la sol 100 mp plus o terasa de 25 mp. Acoperis in 2 ape in tigla metalica. Compartimentare simpla: parter – living pe toata partea stanga iar dreapta o baie, bucatarie si dormitor. La mansarda 4 camere cu hol pe mijloc : 2 pe stânga, 2 pe dreapta .
Scara intetioara beton, casa facuta pe caramida poroterm.
Eu am avut fundația turnata si am ridicat pe ea. Casa a fost facuta in regie proprie. MANOPERĂ plus MATERIALE 28.000 euro.

Inginerul structurist l-am angajat dupa ce unul foarte „iscusit” mi-a gresit complet proiectul de rezistență si caruia i-am platit 1500 euro pe un proiect nefezabil. Structuristul pe care l-am gasit este ft ok, comunicativ, deschis sugestiilor si in acelasi timp ofera solutii pt orice problema. Il am de la cineva care risca sa trebuiasca sa darame o casa cu etaj din cauza unor alti inteligenti, iar omul asta i-a ofetit o solutie practica cu costuri optime. Casa e in picioare si la momentul asta. Daca doriti ma puteti contacta pe email si va dau nr dansului. Alinacicione@yahoo.com
Noi am construit langa Ploiesti si dansul e din ploiesti.
Ps. Înainte a proiectat hale industriale si clădiri mari. Asta daca va întrebați daca e temeinic in realizarea unei structuri de reziatenta bune.

Ps: am uitat sa mentionez casa este pe caramida insa compartimentarea pereților pe mansarda se va face in rigips. Deci nu am acolo zidarie decat pt peretii exteriori.
Ca si pret exclusiv pe manopera eu am platit 10000 euro unei echipe de muncitori. Pot spune ca poate am avut noroc pt ca munca lor a primit numai laude, inclusiv de la dirigintele de santier. Diriginte adus de mine , nu propus de ei. Deci se poate

Doamna Alina… mi-ati facut ziua ! Se pare ca am citit degeaba 1000 de posturi cand singurul raspuns de care aveam nevoie era la sfarsit !
Respect ! (indiferent de comentariile ce vor urma… inevitabil )

Buna ziua.
Vreau sa ridic o casa in Bacau. Beci+P+M, separat o bucatarie de vara si un foisor. O firma serioasa stie cineva? Multumesc.

Buna seara! Doresc sa ridic un spațiu de 100 mp din cărămidă cu placa la etaj, proiectul este „open space” si are două grupuri sanitare și toată fațada (16 m) de termopan cu 1 usa dubla si una simplă. Ma puteti ajuta cu un pret la cheie cu materiale (calotate medoe) incluse ! Pe jos gresie tot spațiul! Va multumesc!

Buna ziua.
Sunt Administratorul unei firme de constructii si am avut ocazia intimplator sa vad opiniile la foarte multi despre constructorii care au mai ramas in Tara , si o spun din motivul pretului toti cauta ieftin si bun … nu se poate avind taxe la angajati scule si tot ce se consuma ai nevoie de un pret corect … doar asa poti avea muncitorii calificati pentru o constructie buna
eu am de lucru si nu fac lucrarii prost calitativ , cine vrea ieftin sa o faca el
Pretul pe mp. amprenta este de 85 EURO LA ROSU CU MATERIALE DE CONSUM . PRIN CONTRACT SI GARANTIEA LUCRARI .
VA SALUT.
Diculesti@gmail.com

Bună ziua. construiesc case la cheie la roșu cu materialele mele. pentru cei interesați care vor să-și construiască o casă. sau o informație. sunați la nr de tel 0728779722 vă mulțumesc.

Salut Sergiu
Spatiu comercial 100 mp
Cost executie plus manoperă 40000 e la cheie
Construim la rosu cu 70 euro mp manopera si 250 manoperă plus material. La cheie Construim cu 450 e mp manopera plus material doar manopera 220e mp. Executam orice tip de construcție, si oriunde an tara…
Tot 0735776358
Wachapp

Buna ziua , cat ma ajunge o casa de 75 mp utili , cu atic ca la bloc fara pod . Pret la rosu si la cheie . Galati 0740865902

Buna seara, doresc sa incep constructia unei case in primavara aceasta suprafata construita 120 m2 parter, linga Barlad , caut constructori , oferte , idei, sugesii. Langa mine doreste sa inceapa o casuta si fratele meu cam aceeiasi suprafata , deci ar fi ceva de munca . Astept raspuns, multumesc!

Dacă ar fi să-mi dau cu părerea despre „constructorii” de pe acest forum, nu aș putea afirma decât că sunt niște… rezerve (cel mult și eufemistic vorbind).
Pentru că, altfel, dacă aveau „meciuri în picioare”, cum se spune în fotbal (la care, ca și la construcții, pare-se, se pricepe toată lumea), ar decreta simplu:
– casa x (beneficiar confidențial), de atâția mp, nouă, executată DE ECHIPA/FIRMA MEA, la cheie, finisaje medii etc., a costat suma de… jdemiideeuro.
– pensiunea y, atâția mp, bla, bla bla, executată tot DE NOI, a costat… jdemiideroni (cu/fără tva).
– hala cutăreasca, pe structură metalică, închideri cu panouri, finisaje industriale ș.a.m.d., executată DE FIRMA MEA + subcontractori, a fost, la final…
ATÂT!
Ați mai întreba cât costă mp de construcție?

deci nu costa chiar asa de mult sa construiesti o casa la rosu.
am o intrebare va rog. arhitectul unde isi are rolul in toata treaba? tot el studiaza solul si zona de constructie? inginerul de constructii cu ce se ocupa daca arhitectul a proiectat casa?

Daca tot aveti ca subiect ‘preturi constructii 2019’ e absurd sa nu puteti comunica un intreval de preturi pe care le practicati: de exmplu preturile pornesc de la x EUR si ajung la y EUR in functie de…..

Aș dori un cost estimativ la o suprafață construită = 82,27 pm , suprafață desfășurată 184,17 mp, suprafață utilă totală 131,08 mp, suprafață locuibilă totală 72,13 mp/4 camere, pivniță S 15,39 mp la cota -2,53. Casă compusă din beci P și M . Doresc costuri pe etape , la roșu , la gri și la gata cu materiale și fără materiale!! O zi bună ! Mulțumesc mult!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *