Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Proiect amenajare, apartament modern cu accente galbene si bleu

1-perete despartitor gipscarton intre bucatarie si living


Galbenul este o culoare insorita, care degaja caldura si buna dispozitie, calitati ce o fac ideala pentru a fi folosita in amenajarea caselor si apartamentelor moderne sub forma accentelor cromatice. Iar bleul este minunat in finisarea spatiilor cu efect relaxant.

Asa ca, astazi, iti voi prezenta un proiect de amenajare a unui apartament de 80 mp. Este vorba despre un apartament cu 3 camere, amenajat in stil modern cu accente colorate, galbenul si bleul fiind vedetele decorului. Nu stiu de ce, dar sunt convinsa ca o sa-ti placa tare mult ideile folosite de designerii care au realizat proiectul.

Doua camere transformate in trei

Partea interesanta a acestui proiect este ca, inainte de amenajare, apartamentul din povestea de astazi nu avea 3 camere, ci doar 2. Insa avand o suprafata totala de 80 mp, regandirea interiorului in scopul obtinerii unui dormitor suplimentar a fost simplu de realizat. Si sunt convinsa ca proprietarii au facut cea mai buna alegere, mai cu seama ca au si doi copii care aveau nevoie de o camera doar a lor.

Pentru a face aceasta modificare nu a fost nevoie de desfiintarea niciunui perete, pur si simplu bucataria a fost integrata in perimetrul livingului de aproape 22 mp, in locul acesteia amenajandu-se o frumoasa si vesela camera pentru cei doi copii ai familiei. Si nu au renuntat nici la balconul existent, desi ar fi putut sa-l includa si pe acesta in noua configurare a apartamentului. Acum, in locul unei sufragerii separate de spatiul de gatit, livingul si bucataria sunt reunite intr-un open space modern si colorat. Caci nu vreau sa uitam ca am decis sa-ti prezint acest proiect de amenajare in special datorita accentelor colorate folosite. Ma refer, desigur, la insoritul galben si la relaxantul bleu.

Un living mic si colorat

Desi este amenajat in plan deschis cu bucataria, noul living al apartamentului a fost separat vizual de zona de gatit cu ajutorul unui perete din gipscarton pe care a fost montat un modern semineu electric. In noua configurare, suprafata dedicata camerei de zi masoara 10 mp, iar bucataria masoara 11.5 mp.

Amenajat in stil modern, la fel ca intregul apartament, micul living a fost dotat cu o canapea, un fotoliu, o masuta de cafea, un lampadar si cateva plante verzi. Nici nu ar fi avut cum sa incapa mai multe elemente intr-un spatiu atat de mic. Desi atat canapeaua, cat si fotoliul si peretii pe care au fost montate semineul si televizorul sunt cat se poate de colorate si expresive, punctul de atractie al camerei de zi il constituie peretele gri din fata canapelei, cel pe suprafata caruia designerii au construit o harta a lumii in relief, aceasta reflectand pasiunea pentru calatorii a proprietarilor apartamentului.

Accente colorate galbene in amenajarea bucatariei moderne

Dincolo de peretele despartitor ridicat in centrul incaperii amenajate in plan deschis se afla o moderna bucatarie dotata cu o mobila tricolora, compusa din cateva dulapuri albe, cateva dulapuri din furnir de fag si un corp suspendat de culoare galbena. Pe peretele opus blatului de lucru, chiar langa peretele ce desparte bucataria de living, a fost amenajat locul de luat masa.

Dormitor matrimonial in galben si bleu si camera colorata pentru copii

Cele doua dormitoare ale apartamentului sunt moderne si colorate: dormitorul matrimonial avand o baza gri inviorata cu pete bleu si galbene, iar camera copiilor, amenajata in locul fostei bucatarii, este ca un curcubeu, avand nu doar galben, ci verde smarald si roz. Pentru ca dormitorul copiilor este mic, masurand putin peste 11 metri patrati, designerii au ales sa mearga pe varianta montarii unor paturi supraetajate si a unui mobilier alb, pentru a preveni incarcarea si intunecarea spatiului.

Spatii de depozitare ascunse

Cand vei rasfoi imaginile de mai jos vei constata ca nici in living si nici in dormitorul matrimonial nu exista dulapuri. Aceasta solutie a fost adoptata din dorinta de a nu incarca cele doua incaperi cu mobila voluminoasa, designerii recurgand la varianta proiectarii si amenajarii a doua dressinguri walk-in si a unei garderobe uriase (deci a 3 spatii de depozitare generoase) pe holul apartamentului. Au ales, iata, o solutie moderna si simpla de degajare a spatiului locuibil in favoarea amenajarii unor spatii de relaxare confortabile si luminoase. In plus, pe langa acestea, apartamentul a fost dotat cu o camera conceputa special pentru masina si uscatorul de spalat rufe, pentru masa de calcat si pentru depozitarea detergentilor si a ustensilelor de curatenie.

Sper ca si acest proiect de amenajare sa fie pe placul tau. Vizionare placuta!

Sursa foto: DesignHomes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *