Categorii
Intrebari de la cititori

Recenzie casa daca am adaugat jumatate de metru?

Buna seara. Am o intrebare pentru cei care si-au construit o casa. Am obtinut autorizatia de construire, dar la construire as dori sa adaug jumatate de metru in lungimea si in latimea casei. Credeti ca voi avea probleme la recenzia casei? De asemenea, daca pe parcurs voi observa ca ar fi bine sa imping o usa sau un geam mai intr-o parte a peretului, acest lucru ar putea constitui o problema la recenzie? Va multumesc.


Intrebare de la Costin, pe adresa redactiei: Recenzie casa daca am adaugat jumatate de metru?

3 răspunsuri la “Recenzie casa daca am adaugat jumatate de metru?”

Bună seara!
Pentru uși și ferestre nu este o problemă. Pentru jumatate de metru in lungimea si in latimea casei, da. Și nu se cheamă ”recenzie” se numește ”recepție. La terminarea lucrărilor se întocmește un Proces-Verbal de Recepție a casei. Baftă la efectuarea recepției casei cu cei de la primărie și sper sa nu vină nimei de la ISC (prin sondaj). Trebuia sa vă consultați cu arhitectul. Dirigintele de șantier a fost ”mut” la propunerea și acțiunea dumneavoastră?
Cu stimă și respect.

Receptie am vrut sa zic, asa e, nici nu mi-am dat seama ca am scris recenzie…. Multumesc, domnule Chibit. Casa nu e inca inceputa, am doar intentia de a o mari un pic si voiam sa stiu daca e absolut nevoie sa mai implic si arhitectul pentru asta. M-am lamurit acum. Pana incep construirea in primavara, apoi pana o termin, cu siguranta imi voi mai schimba ideile in multe privinte, oare pentru fiecare mica modificare pe care voi dori sa o fac, va trebui sa cer aprobarea arhitectului?

Bună dimineata!
Mărirea/ micsorarea lungimii/lățimei unei case înseamnă schimbarea temei de proiectare. În aceeiași situație și adaugarea unei mansarde sau etaj peste cele existente. Pentru anumite soluții constructive apelați la dirigintele de santier.
Cu stimă și respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *