Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi amenajare casa, culoare mobilier

Buna ziua! Va rog cateva sfaturi in amenajarea unei case. Usile sunt din lemn masiv mahon, ferestrele in aceeasi nuanta, la fel si usile dressing-urilor (asa am cumparat casa). Parchetul e culoarea lemnului, stejar. Am ales ca toti peretii sa fie vopsiti in alb. Nu stiu daca e neaparat bine. Intrebarea este: ce culoare sa fie mobilierul? As vrea sa fie o casa aerisita, luminoasa cu culori calde. Multumesc.


Intrebare de la Mary, pe adresa redactiei: Sfaturi amenajare casa, culoare mobilier.

4 răspunsuri la “Sfaturi amenajare casa, culoare mobilier”

Buna, Mary!

Poti merge in continuare pe mobila in culori deschise (alba, crem, vanilie, stejar albit, fag etc), urmand sa aduci caldura si culoare decorului cu ajutorul textilelor si micilor piese de mobilier. Parerea mea este sa faci abstractie de culoarea usilor de interior si a tamplariei. E prea complicat sa le schimbi, dar sa cumperi si mobila in ton cu acestea risti sa intuneci prea mult decorul.

Pentru ceva mai multa culoare poti alege sa accentuezi cate un perete, ici-colo. De pilda, in dormitor poti zugravi peretele de la capul patului intr-o culoare de accent, pentru a scoate in evidenta patul si pentru a-i imprima incaperii o nota de profunzime. Daca doresti, poti opta pentru o culoare mai inchisa (cappuccino, gri mediu spre inchis, albastru teal, verde smarald, mov inchis etc), iar apoi sa folosesti aceeasi culoare si in decorarea ferestrei din dormitor.

Nu trebuie sa alegi cate o culoare de accent pentur fiecare incapere a casei, ci e indicat chiar sa alegi una singura pe care sa o folosesti in diferite cantitati in fiecare dintre camerele locuintei.

Drept urmare, daca vei opta pentru cappuccino drept principala culoare de accent, e bine sa stii ca o poti impleti cu bleu pastel, obtinand astfel niste accente cromatice foarte placute. In living, de pilda, poti proiecta o mobila (daca iti place stilul modern) cappuccino care va iesi in evidenta pe fundalul peretilor albi si sa alegi o canapea bleu pastel, construind apoi decorul in jurul celor doua elemente principale.

As vrea sa te pot ajuta mai mult, dar nu stiu in ce directie sa o iau. Mi-ar placea sa continuam un dialog in care tu sa-mi spui daca cele expuse de mine pana in acest moment ti se potrivesc sau nu si eventual sa-mi adresezi alte intrebari 🙂 Ce zici?

Buna seara ! Va rog sa – mi dati cateva sfaturi in legatura cu amenajarea unei bucatarii ce contine o soba de teracota de culoarea maro inchis…cum as putea s-o amenajez sa para o bucatarie luminoasa si atractiva? Ce culori as putea folosi pentru mobila, gresie, pereti?

Buna, Gabriela!

Ai putea sa ne trimiti cateva imagini la andrei@casadex.ro? Noi le vom adauga aici, intr-un comentariu. Datele pe care ni le-ai furnizat sunt putine si tot ce-ti pot spune in baza acestora este sa folosesti culori deschise in amenajarea bucatariei. Insa nu pot veni cu mai multe idei 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *