Categorii
Intrebari de la cititori

Suprafata ideala a unei case (mp), familie cu un copil

Poate pare stupida intrebarea dar totusi o sa o adresez aici, ca doar e un forum. Care ar fi dupa voi suprafata ideala a unei case pentru o familie cu un copil. Urmeaza sa alegem modelul / proiectul, la anul vrem sa incepem constructia. Nu vrem nici sa incalzim iernile o casa imensa de sute de metri patrati, de pomana, plus ca nici nu avem bani de palate, dar nici sa stam intr-o chichineata mica, sa nu avem loc unul de altul. Copilul are 4 anisori. Deci cati metri patrati ar trebui sa ne facem casa?


Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: Suprafata ideala a unei case (mp), familie cu un copil.

8 răspunsuri la “Suprafata ideala a unei case (mp), familie cu un copil”

Buna ziua.
Pentru toate informatiile, sugestii, mentenanta, expertiza tehnica, arhitectura – proiectare solutii tehnice si arhitecturale si executia lucrarii la rosu sau la cheie va stam la dispozitie cu profesionalism. Va rugam sa ne contactati telefonic.
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa „Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Daca nu aveti de gand sa mai faceti copii si nu vreti o casa imensa eu zic ca una de suprafata de 70-80 mp este mai mult decat suficienta.

Asa sa stea la bloc. Daca tot isi construiesc casa eu zic ca sub 100 mp nu merita. Cel mai bine ar fi de 150 mp si o sa vezi cat de utile sunt spatiile in plus. Mai primesti in vizita rude / parinti etc…

Daca nu va deranjeaza parerea unui ne-specialist, dar de buna credinta, iata parerea mea :
– cate o camera pentru fiecare copil, daca sunt swxe diferite ;
– daca-i o camera pentru ambii copii, o baie ;
– daca-s doua camere, tot o baie ;
– o camera pentru parinti cu o baie ;
– un wc de serviciu cu un dus ;
– un living ;
– o bucatarie cu loc de luata masa plus o camara ;
– o debara pentru diverse pentru curatenie ;
– eventual un dressing si o camera tehnica.
Toate astea ar fi cam 115 – 125 mp. Succes in alegerea potrivita, totusi ascultati parerea unui arhitect sau a unui designer, este mai sigur.

Buna seara!
Nu este scrisa nicaieri „suprafata ideala a unei case pentru o familie cu un copil”. Aceasta se calculeaza pentru nevoile fiecaruia,tinind cont de numarul membrilor familiei, numarul de camere pe care il alocati fiecarui membru al familiei, ceea ce doriti sa puneti in camere (masa, pat, coltar, etc), camera pentru stocare diverse materiale sau camera tehnica, bai. De aici rezulta suprafata casei. Fiecare o face dupa cum doreste si nu este un standard. Aici totul depinde de buget/ resurse alocate.
Cu stima si respect.

12-13 mp pentru camera copilului este suficienta indiferent de varsta acestuia. Dimensiunea casei va priveste.
Cred ca raspunsul va multumeste.

cine face casa la tara se presupune ca sta mai mult pe afara,casa este adapost pt noapte si vreme rea…
tb gandit f bn si pe termen lung inainte de a demara constructia,strictul necesar este …relativ pt ca sunt persoane care vad strictul necesar la 150-200 mp si sunt pers care vad acest lucru la 80 mp,cred ca aspectul financiar este un criteriu esential de pus in balanta apoi utilitatea spatiului in mod eficient,stiu cazuri de pers care si-au facut casa cu N camere cica pt copii si ironia face ca acei copii isi fac viata in alte tari iar casa a devenit o povara pt batranii pensionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *