Categorii
Intrebari de la cititori

Umiditate optima in casa sa nu apara mucegai

Imi poate spune cineva care este umiditatea optima in casa iarna / vara si cum pot dezumidifica aerul fara un dezumidificator? Nu-mi permit acum sa cumpar unul dar am senzatia ca am hainele umede in dulapuri si mi-e teama sa nu-mi apara mucegai in casa.


Intrebare de la Tore, pe adresa redactiei: Umiditate optima in casa sa nu apara mucegai.

5 răspunsuri la “Umiditate optima in casa sa nu apara mucegai”

Nu prea ai solutii daca ai umiditatea mare in casa. Adica na, trebuie sa faci focul sa tii temperatura sus ca sa usuci aerul, sa aerisesti des etc. Dar problema efectiv nu o sa dispara cat timp aerul e umed in zona in care locuiesti. Umiditatea optima este intre 45-60, daca ai in mod constant peste 70 nu scapi fara mucegai. Eu zic sa cumperi un dezumidificator.

Un dezumidificator bunicel te costa undeva la 500 ron. Gandeste-te ca daca va aparea mucegaiul te va costa de multe ori mai mult repararea, medicamete, mobila, haine.
Fara dezumidificator cel mai usor scapi de umezeala prin aerisire, deschizand geamuri din mai multe incaperi sa faca curent.

Aerisesc zilnic dar am impresia ca cu cat ai mult tin ferestrele deschise cu atat mai tare se umezeste aerul din casa. O sa cumpar pana la urma un dezumidificator, vad ca nu am alta solutie. De fapt asa si stiam, dar am sperat sa gasesc si alta solutie, macar una temporara

Este obligatoriu sa aerisesti de mai multe ori pe zi, chiar si in zilele ploiase, cred ca este doar o impresie ca atunci cand aerisesti se umezeste aerul din casa. Aerisirea se face cu geamul larg deschis. Poate ca apartamentul este proaspat renovat si nu s-a uscat cum trebuie, altfel de unde sa fie atata umiditate. Bine ar fi fost sa se fi folosit o lavabila care lasa peretii sa respire de genul Aeria Gold all-inclusive, apla, etc

Umiditatea optima in casa indiferent de sezon este intre 45 si 60. Nu stiu cum se numesc unitatile de masura dar pot sa spun ca atunci cand dezumidifcatorul meu ajunge la 55, aerul din casa devine placut si nu se mai simte umezeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *