Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajare garsoniera mica si moderna pentru mama si copilul ei

1-loc de luat masa cu tv amenajare garsoniera mica moderna


Desi ideal este ca fiecare dintre membrii unei familii sa aiba o camera proprie, sunt situatii in care acest lucru nu este posibil. Un astfel de caz este si cel al unei mame care locuieste impreuna cu copilul ei intr-o garsoniera mica, dar moderna, amenajata in stil scandinav.

Faptul ca nu a avut posibilitatea sa cumpere un apartament in care sa-i poata oferi fiului sau un dormitor numai al lui nu a descurajat-o pe aceasta tanara mama din Rusia, ci a indemnat-o sa gaseasca cele mai bune si eficiente solutii de amenajare a garsonierei pe care o avea. A ales sa mearga pe ideea unui decor scandinav modern, cat mai putin incarcat, care sa-i permita sa creeze cate o zona distincta pentru fiecare dintre ei.

Cum amenajezi modern o garsoniera mica

Cand se doreste amenajarea unei garsoniere multifunctionale, de cele mai multe ori designerii si arhitectii recurg la demolarea anumitor pereti din interiorul acestora, in scopul de a concepe o configurare noua. Adevarul este ca si eu consider ca in acest fel poti obtine mai multe de la o garsoniera compusa din mai multe spatii mici alaturate.

Proprietara garsonierei din povestea de astazi a ales sa pastreze separat micul balcon existent, considerand ca-i va fi mai util in acest fel. Insa marea problema nu era aceasta. Pentru ca mica garsoniera de doar 26 mp nu avea o bucatarie, a trebuit sa gaseasca o solutie pentru amenajarea uneia fara sa consume prea mult din putinul spatiu existent si fara sa se abata de la ideea obtinerii unui decor modern.

O bucatarie complet noua

Solutia pe care a gasit-o impreuna cu designerii cu care a colaborat la crearea acestui proiect de amenajare a fost sa-i aloce bucatariei peretele opus ferestrei, cel care separa baia de singura camera a locuintei. Asezand dulapurile pe intreaga suprafata a peretelui respectiv bucataria este vizibila doar din camera, nu si de la intrarea in mica garsoniera. Si ce sa vezi, arata foarte modern si placut si nu incarca cu nimic decorul.

Mobila alba, faianta alba tip Subway cunoscuta si sub denumirea Metro, 4 spoturi montate in tavanul de deasupra si o gresie patchwork in tonuri calde de maro au dus la obtinerea unei mici bucatarii moderne in stil scandinav care ofera suficiente spatii de depozitare si toate electrocasnicele necesare gatitului. In completare, imediat in apropierea blatului de lucru, a fost amenajat si un mic loc de luat masa compus dintr-o masa rotunda si doua scaune – toate albe – la care tanara mama si fiul ei mananca impreuna.

Spatii separate pentru mama si copil

Pentru ca aveau nevoie si de spatii de depozitare, precum si de doua paturi separate – cate unul pentru fiecare dintre cei doi locatari ai micutei garsoniere – camera a fost impartita in doua arii: in aria apropiata de bucataria moderna a fost amenajat un spatiu de odihna pentru mama, iar in cea apropiata de balcon a fost amenajat un mini dormitor pentru fiu. Cele doua zone au fost separate cu ajutorul unei biblioteci construite intre ele. In acest fel fluxul luminii nu este obturat si ajunge nestingherit pana in zona bucatariei, iar cei doi membri ai micii familii beneficiaza de intimitate atunci cand au nevoie.

Iti recomand sa vezi si: Cum poti amenaja o garsoniera ca sa obtii un dormitor si un living.

Daca in aria dedicata mamei peretele opus canapelei extensibile in care aceasta doarme in fiecare noapte este ocupat cu micul loc de luat masa, pe peretele opus patului din zona alocata fiului a fost proiectat un dulap incapator, iar in fata ferestrei a fost asezat un birou compact la care cel mic isi poate face temele pentru acasa. Celelalte spatii de depozitare au fost amenajate pe hol (un pantofar) si in balconul garsonierei. Din cate imi dau seama din imagini, proprietarii acesteia nu sunt genul de oameni care aduna lucruri cu nemiluita, ci prefera sa duca un trai minimalist, inconjurandu-se doar cu lucruri absolut necesare.

Decorul, asa cum iti vei da seama rasfoind imaginile, este unul modern si simplu, garsoniera fiind usor de curatat si avand un aspect prietenos si tineresc. Cred ca aceasta solutie de amenajare este potrivita nu doar pentru situatia celor doi locatari ai povestii de astazi, ci si pentru un cuplu tanar care si-ar putea amenaja un spatiu de dormit in apropierea balconului, pastrand aria de la intrarea in camera in calitate de living sau spatiu de zi.

Sursa foto: DesignHomes

Un răspuns la “Amenajare garsoniera mica si moderna pentru mama si copilul ei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *