Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea unui mic apartament cu 2 camere intr-o fosta garsoniera

1-televizor montat pe peretele cu mobila de bucatarieO garsoniera decomandata cu suprafata de 40 metri patrati este suficient de mare pentru a putea fi transformata intr-un mic dar confortabil apartament cu 2 camere. Iar daca bucataria si camera garsonierei au dimensiuni aproape egale nici macar nu este nevoie sa modifici prea mult configurarea interiora a locuintei, ci doar sa gasesti solutiile potrivite pentru amenajarea ei.


Mi-e greu sa cred ca exista prea multi proprietari de garsoniere care ar refuza posibilitatea transformarii acestora in apartamente cu 2 camere, castigand astfel sansa de a avea un dormitor separat si intim. Tocmai de aceea nu ma indoiesc ca proiectul de amenajare de astazi va prezenta interes pentru cititorii nosti. In imaginile de la finalul articolului vei descoperi o fosta garsoniera care a capatat chipul unui apartament semidecomandat (cu o mica zona de living amenajata in incinta bucatariei) dupa ce a fost supusa unor idei de amenajare simple si frumoase.

Bucatarie mare cu functie de living

Pentru ca garsoniera din povestea de astazi masura 40 mp si avea bucataria mare si separata de camera, decizia amenajarii acesteia sub forma unui open space compus dintr-o zona de living si una de gatit a fost una fireasca. Si desi nu s-au dorit modificari importante ale compartimentarii interioare a locuintei, ci doar transformarea acesteia intr-un confortabil apartament cu 2 camere, proprietarii au decis sa modeleze peretele dintre bucatarie si dormitor pentru a forma o nisa in care sa poata fi integrata o canapea. In acest fel bucataria a castigat putin teren si desi este vorba de doar jumatate de metru patrat obtinut in plus, modificarea cu pricina a prevenit supraaglomerarea spatiului din interiorul bucatariei de bloc.

In fata canapelei a fost asezata masa, iar pe peretele opus a fost proiectata o mobila de inspiratie rustica mediteraneana de culoare albastra pe doua laturi cu foarte multe spatii de depozitare. Tot pe peretele opus a fost montat si televizorul (o chestie cu care nu prea sunt de acord; ma intreb ce durata de viata poate avea un televizor pozitionat atat de aproape de plita de gatit), iar imediat intre geam si canapea a fost amenajat un mic spatiu de lucru. Incredibil, nu-i asa, cat de multe chestii pot sa incapa intr-o bucatarie?

Desigur ca aceasta idee nu ar fi functionat la fel intr-o bucatarie mica sau foarte mica, cum sunt multe dintre cele ale apartamentelor si garsonierelor din blocurile romanesti. Dar in cazul in care bucataria ta este una de cel putin 10-12 metri patrati si are un perete comun cu singura camera a garsonierei, poti imprumuta si tu aceasta idee de amenajare. Iar daca mai ai si un balcon pe care il poti include in proiect, cu atat mai bine. Vei obtine o camera de zi luminoasa si destul de spatioasa. Dupa cum poti observa din schita atasata mai jos, in cazul acestui apartament mic balcoanele si-au pastrat functia originala, proprietarii nedorind sa le uneasca nici cu noul open space si nici cu dormitorul.

Alte idei din care te poti inspira gasesti aici: Exemplu de transformare a unei garsoniere de 35 mp intr-un apartament cu 2 camere si aici: Garsoniera de 42 mp transformata intr-un apartament cochet cu 2 camere.

Un dormitor mic, cu multe spatii de depozitare

Inainte de renovare camera garsonierei era folosita in calitate de living ziua si de dormitor noaptea. Numai proprietarii de garsoniere stiu cata bataie de cap si cat disconfort poate crea acest stil de viata: strange canapeaua dimineata, ascunde pernele si asternuturile si reda-i camerei functia de living, iar seara transform-o la loc in dormitor. Dupa reamenajare, proprietarii micului apartament au castigat nu doar o bucatarie multifunctionala, ci si un dormitor intim, dotat cu o multime de spatii de depozitare. Pe langa dressingul mare proiectat pe peretele opus ferestrei a fost posibila constructia altor doua dulapuri pe peretele din fata patului. Acestea au fost integrate in cele doua nise aparute ca urmare a modificarii peretelui in scopul maririi bucatariei, asa incat acum nu par sa ocupe loc in micul dormitor, ci dimpotriva, ajuta la corectarea formei acestuia.

Baie eleganta, amenajata in culori calde

Baia micului apartament si-a pastrat forma initiala, fiind supusa unei renovari complete, odata cu celelalte spatii. Imi place foarte mult culoarea finisajelor alese, proprietarii optand pentru faianta, mozaic si gresie din travertin din aceeasi colectie, intr-o nuanta de galben sters, cu o eleganta nota antique. Obiectele sanitare si mobila alba ies in evidenta pe fundalul peretilor si pardoselii galbene fara sa formeze un contrast deranjant, ci aducand parca mai multa lumina in mica baie de apartament.

Sursa foto: RoomIdea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *