Categorii
Intrebari de la cititori

Caramida Porotherm sau bca Ytong, casa Bucuresti?

Buna seara. Pentru o casa p + m langa Bucuresti ce recomandati: caramida porotherm sau bca ytong. Multi spun ca nu bca pentru ca absoarbe apa dar vad ca acest bca ytong e mai scump decat caramida? Deci cei care cunosc domeniul constructiilor, ce recomandati si binenteles daca puteti sa dati si explicatii. Multumesc.


Intrebare de la Sebastianm, pe adresa redactiei: Caramida Porotherm sau bca Ytong, casa Bucuresti?

13 răspunsuri la “Caramida Porotherm sau bca Ytong, casa Bucuresti?”

Eu mi-am facut casa cu caramida porotherm de 38 despre care se zicea ca nu mai trebuie izolata cu polistiren, iar acum imi pare rau. Va trebui sa o izolez la primavara pentru ca se pierde caldura foarte repede. Nu stiu cum e ytongul, dar cred ca fara izolatie nu se poate oricum ai zidi casa

Depinde. Exista Ytong cu grosimea de 500 mm si, din discutiile avute cu reprezentantul firmei importatoare, am inteles ca izolatia termica pe exterior cu vata bazaltica este un moft, adica bani aruncati, nefiind nevoie. Eu voi incepe primavara viitoare constructia unei care si o voi face cu Ytong de 500 plus vata bazaltica de 100.

Ytong de 50??? Plus izolatie de 10 va fi zid gros de 60 cm. Ce fundatie se face pentru zidarie cu ytong de 50? Ce latime trebuie sa aiba?

Cei care au facut cu caramida vor sa ma convinga sa nu fac cu bca ytong. Motivele sunt: absoarbe multa apa, se face igrasie, nu e portanta, efect psihologic(ca ar fi ieftin), cu toate ca bca ul ytong este mai scump decat caramida….deci sunt in dilema.

buna seara
1-la un perete de 40 de ytong nu mai ai nevoie de izolatie
2-la zidaria din caramida „meseriasii”nu pun mortar intre caramizi,vezi afara cind stai inauntru,o casa zidita in felul asta -aprox 90%- poti sa o izolezi ca tot m iei,”meseriasii”argumenteaza zidirea in felul asta- si asa vine izolat….
3-la ytong nu ai asta

e adevarat ca la ytong apare igrasie..atrage multa apa…casa nu e asa rezistenta ptr ca ytong ul nu e portant.? Vad ca e mai scump decat caramida si pare mai bun dar majoritatea fac cu caramida…

Sebastian, pana sa apara caramida, oamenii isi faceau casele din chirpici sau lut…Acum folosesc si metalul, containerele, lemnul, sticla si…Ytong.

Bună seara!
1. Importatorul vă va face capul dimburi pentru ca el doreste sa vândă. Nu va povestit că sunt 2 (doua) tipuri de BCA Ytong folosite la construcția unei case: Ytong Forte și Ytong A+. Preturile diferă. De ce? Cel Forte trebuie sa folosiți izolație (similar @Liviu caramida porotherm de 38) și A+ nu necesită izolatie.Dar atenție fiecare se folosește în funcție de structura de rezistență a casei. Forte pe structura clasica (stâlpișori) iar A+ pe cadre. Asta trebuia să vă zică Importatorul. Pe site oficial nu pare Ytong cu grosimea de 500. Cel mai mare este de 300.
2. Faceti proiectul si apoi trebuie facute calcule cu arhitectul (poate costă bani). în felul următor:
– structura clasica de rezistență cu caramida și izolație;
– structura clasica de rezistență cu ytong forte și izolatie;
– strcutura pe cadre cu ytong A+.
Funcție de pret dumneavoastră alegeti.
3. Igrasia apare din alt motiv. Nu din cauza materialului foslosit la construcția casei.
4. @ Silviu. Dacă izolația este un moft de ce o faceți?
5. @Sebastian mocanu. În specificațiile Ytong sunt trecute multe lucruri.Discutați cu arhitectul sau cu dirigintele de șantier referitor la portanță.
Cu stimă și respect.

Sunt intr-u totul de acord ca trebuie sa-si spuna fiecare parerea, chiar daca este una gresita. In definitiv, daca cineva de pe blog intreaba blogerii si nu pe cineva in cunostinta de cauza, recte un specialist, inseamna ca vrea sa asculte cat mai multe opinii, si de la oamenii de rand si de la meseriasi.
@Chibit : daca se doreste precizie, v-o dau, si anume ;
_ blocurile Ytong au urmatoarele dimensiuni : 100, 125, 150, 200, 300, 400 si 500 (latimea), lungimea si inaltimea fiind aceiasi la toate latimile, respectiv L=600, H=20- „izolatia este un mogt” a spus importatorul, nu eu si, daca am luat decizia sa pun si vata bazaltica peste blocul de Ytong, poate am eu calculele mele :
– tot pentru respectarea corecta a informatiei, blocurile de Ytong sunt, in afara de A= si Forte, urmatoarele : Clasic, Interio< Design si buiandrugi.
Cine doreste sa-si faca o casa insa nu stie ce materiale sa foloseasca, in primul rand trebuie sa intrebe un structurist, apoi un arhitect si, nu in cele din urma, un maistru in constructii. Apoi sa testeze si opiniile pe blog.
Stima, respect si "Sarbatori fericite" si sabatate.-

Buna seara!
Îmi pare bine că sțiți totul despre Ytong, în toate variantele şi că aveți un proiect bine pus la punct. Poate nu am toate datele (nu am descarcat ultimul fisier de site ytong), corect, dar ar fi bine să studiați când folosiți ghilimele şi când nu.
Sărbători Fericite!
Cu stima si respect.

Puteti sa folositi si BCA autohon, la Ytong platiti marca ca si la Porotherm. Izolatie trebuie facuta oricum daca vreti sa aveti comfort ( gaze) si costuri mici la caldura. Acum ceva ani, costul la BCA era cu 15% mai mic decat la blocul ceramic. Tineti cont ca trebuie sa dati o drisca pe BCA inainte de a pune polistirenul (de 10cm). E drept ca BCA are un coeficient de tranfer termic mult mai mic decat blocul ceramic, dar in ziua de azi nu se mai fac case neizolate.
Toate cele bune

Deci sa inteleg ca intre bca si bca ytong a+ nu exista diferente. Din cate m am documentat la bca structura trebuie sa fie pe cadre. Tot din informatii am inteles ca in cazul unui cutremur major o constructie mai usoara rezista mai bine decat una mai grea…deci bca ul fiind mai usor e mai ok. Totodata, structura pe cadre e mai rezistenta , flexibila si in cazul unui cutremur bca ul preia din moscare se poate crapa dar se poate inlocui usor fara sa fie afectata structura.
Va rog sa imi dati sfaturi, orice impresie opinie e binevenita daca vine de la specialisti. Arhitectul meu imi spune clar sa fac din bca..prieteni care si au facut din caramida imi spun…cum sa faci din bca…ca saracii…bca ul se foloseste la gard nu la case. Eu tind spre bca ptr structura pe cadre ..dar ma gandesc la un cutremur, sa ma trezesc ca imi pica un perete cu totul..
Daca sunt aici arhitecti, structuristi..va multumeac daca va luati din timpul dvs ptr a veni cu impresii.
Intre bca clasic si ytong a+ exista diferente. Ytong e mai scump decat caramida.
Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *