Categorii
Intrebari de la cititori

Casa pe un nivel sau cu mansarda? Cum e mai ieftin?

Buna seara. Cum ies mai ieftin cu constructia: Sa fac casa pe un nivel sau sa o ridic cu mansarda? Ma refer la materiale, banbuiesc ca manopera nu e diferita.


Intrebare de la Baciu, pe adresa redactiei: Casa pe un nivel sau cu mansarda? Cum e mai ieftin?

3 răspunsuri la “Casa pe un nivel sau cu mansarda? Cum e mai ieftin?”

Depinde de cum este terenul si ce suprafata ai. Daca ai teren mult si deschidere mare poti face parter. Altfel mansardat. Iesi la acelasi pret constructorul dubland suprafata utila daca este mansardat cu toate ca diferenta la rosu consta in 1.5m de zidarie+ centuri sus, structuristul avand in vedere sa iti proiecteze fundatia/elevatia sa reziste pe sistem parter si P+M
Daca o ridici tu in regie proprie iesi un pic mai ieftin mansardat dar tine cont ca vei avea nevoie de o suprafeta in plus pentru casa scarii.
La gata trebuiesc izolate/prelucrate suprafate duble de aici justificarea dublarii pretului. Cel mai bine ia in vedere ambele variante si incepi cu dispunerea camerelor sa vezi ce iti place mai mult.

Pentru casa cu mansarda sau etaj costrurile sunt mult mai reduse.Castigati la teren,la incalzire si la manopera.
E cunoscut faptul ca fundatia si acoperisul costa foarte mult ,deci o casa cu amprenta la sol 50 mp are fundatie de cel mult 65 mp cu tot cu terase sau scari si acoperis de 150 ,160 mp .
La o casa parter de 100 mp utili ,fundatia ,terasesi scari 155,175mp si acoperis 200,230 mp .
Pentru mai multe detalii 0734844617

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *