Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala pe lemne sau electrica in Ilfov, nu vreau gaze

Buna seara. In primavara lui 2019 vreau sa construiesc o casa in Ilfov. Gazele sunt undeva la 50 ml fata de casa si din discutiile cu vecinii dureaza si doi ani sau mai mult sa aduc gazele in casa. Ce ma sfatuiti sa adopt pentru incalzirea casei?


Din cate stiu eu mai exista centrala pe lemne sau centrala electrica. Mai imi spunea cineva sa pun centrala pe gaz si sa o conectez la butelii de capacitate mai mare pe care le incarc periodic. Eu nu am mai auzit de aceasta idee. Asadar, va rog daca aveti idei sau chiar folositi dumneavoastra in acest moment solutii eficiente de incalzire (desigur fara costuri astronomice).

Intrebare de la Semastianmm, pe adresa redactiei: Centrala pe lemne sau electrica in Ilfov, nu vreau gaze.

3 răspunsuri la “Centrala pe lemne sau electrica in Ilfov, nu vreau gaze”

Pe lemne e inca cea mai ieftina !Eu bag bricheti ecologici.consum 1000 kg pe luna si costa 600 lei .Acum depinde si de unde te aprovizionezi cu combustibil.

cablu electric in pardoseala si aveti maximul la confort cu investitia cea mai mica dintre toate sistemele de incalzire. 0720424045

Bună ziua!
1.Eu totuși aș merge pe gaz, chiar dacă aștept 2 ani. Acesști 2 ani sunt relativi. Primul an este cu construcția la roșu și la al doilea treceți la interioare.
2. Pentru soluția pe lemne vă mai trebuie o cameră separată (costuri suplimentare)
3. Pentru soluția pe curent, funcție de puterea centralei, vă trebuie trifazat și dimensionarea corespunzătoare a instalației electrice (proiect electric pentru trifazat – cost splimentar în situația cind aveți monofazat sau existenta unei prize care să reziste la minm 9 Kw pe monofazat sau 12 kw pe trifazat).
Un lucru este cert. Suma investită, indiferent de soluția aleasă, este cam aceeiași. Singura diferență apare la costurile pe timpul exploatării.
Cu stimă și respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *