Categorii
Intrebari de la cititori

Consum centrala termica electrica cand e frig

Salut. Are cineva pe aici centrala termica electrica instalata in casa / apartament si ne poate spune care este consumul ei si cat plateste luna de luna in perioada de frig. Am o centrala pe lemne, dar vreau sa leg in paralel la instalatie si o centrala electrica pentru confortul personal. Multumesc pentru orice informatie.


Intrebare de la Radovici, pe adresa redactiei: Consum centrala termica electrica cand e frig.

5 răspunsuri la “Consum centrala termica electrica cand e frig”

Buna seara!
Consuma cit scrie in specificatii ( 9, 12, …24…. kw). Problema este cite ore functioneaza din 24 ore cit are ziua. La 3 ore/ zi pentru o centrala de 9 kw aveti 27 kw/ zi. La o luna aveti 27×30 = 810 kw. Nu uitati ca peste 10 kw trebuie trifazic. Si la cele monofazice sa aveti grija cu instalatia electrica.
Cu stima si respect.

Va multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg ca daca o centrala electrica e de 24 KW, asta inseamna ca ea consuma 24 KW pe ora? Adica numarul de kw care apare pe ea se refera la consumul pe ora?

Ati inteles bine Radovici. Centrala electrica nu va merge blana tot timpul daca preia instalatia/casa calda de la ct. lemne si folositi senzor ext., termostat de camera la electrica.

Pai si la un fier de calcat de exemplu. Daca scrie pe el, cand il iau din magazin, ca consuma 1000 de wati inseamna ca daca il tin in priza o ora atat consuma? 1 kw? Si la alte electrocasnice, nu numai centrala electrica? Wow. Acum aflu aceasta informatie. Asa este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *