Categorii
Intrebari de la cititori

Culori draperii, perdea si canapea sufragerie ingusta

Buna seara! Am nevoie de ajutor. Imaginati-va o sufragerie ingusta, pe lung cu fereastra si usa spre balcon pe peretele scurt. Aceasta este vopsita in 2 culori, fiind impartita pe diagonala, astfel: jumatate bleu pastel, jumatate gri pastel. Adica 1 perete scurt bleu, 1 perete scurt gri, 1 perete lung bleu, celalalt perete lung gri.


Parchetul este de culoare deschisa, un greige sau crem deschis. Dilema: ce culoare sa iau draperiile si perdeaua? Dar canapeaua? Vreau un decor pastelat, luminos, vesel, colorat, dar cu stil. Multumesc mult! Apartament are 2 camere si este in Bucuresti.

Intrebare de la Larisa, pe adresa redactiei: Culori draperii, perdea si canapea sufragerie ingusta.

2 răspunsuri la “Culori draperii, perdea si canapea sufragerie ingusta”

Buna, Larisa!

Griul si bleul pastel pot fi asortate atat cu nuante de galben deschis, crem sau cappuccino, pentru crearea unui decor relaxant, luminos si vesel, cat si cu vernil (verde fistic), turcoaz, roz pudrat sau coraille, daca se doreste obtinerea unui decor mai colorat. Avand in vedere ca sufrageria ta este ingusta, ar trebui sa te concentrezi in primul rand pe gasirea unor draperii in dungi orizontale, pentru a largi vizual incaperea. Draperiile pot fi coraille (am ales aceasta culoare drept exemplu, intrucat tocmai a fost anuntata ca va fi culoarea anului 2019, subiect despre care poti afla mai multe de aici: https://www.casadex.ro/2018/12/culoarea-anului-2019-coralul-viu-cum-o-asortezi-in-amenajarile-interioare/) cu alb sau gri, iar canapeaua poate fi gri, intr-o nuanta diferita de cea a peretilor. Covorul l-as alege in nuanta deschisa din decorul draperiilor, in cazul de mai sus considerand ca fiind potrivit unul alb simplu sau unul alb cu imprimeu geometric gri.

Recomand alegerea unei canapele gri (neutre) si pentru cazul in care, cine stie din ce motiv, vei decide sa zugravesti peretii altfel fara sa-ti faci griji ca tapiteria canapelei nu va arata la fel de bine si in noul context cromatic.

Important este insa sa legi vizual canapeaua din sufrageri ta ingusta de draperii, accesorizand-o cu pernute decorative care sa contina si culoarea de accent aleasa + putin bleu si gri.

Mi-ar fi fost mai usor daca m-ai fi ghidat spre culorile care iti plac (in afara de gri si bleu, desigur).

Drept sursa de inspiratie iti recomand sa vezi urmatoarele proiecte de menajare:

https://www.casadex.ro/2016/05/caramida-aparenta-finisaj-in-amenajarea-unui-apartament-modern/

https://www.casadex.ro/2016/07/apartament-luminos-si-alb-cu-accente-colorate-putine-dar-de-efect/

https://www.casadex.ro/2018/09/accente-roz-pudrat-in-amenajarea-unui-apartament-de-70-mp/

https://www.casadex.ro/2016/07/amenajari-apartamente-45-mp-decorati-in-gri-cu-accente-rosii/

https://www.casadex.ro/2017/02/culoarea-verde-crud-in-amenajarea-unui-apartament-modern-2-camere/

Îți mulțumesc foarte mult, Victoria! Mi/ai confirmat propriile idei. Ma bucură mult răspunsul! Ești cea mai tare! Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *