Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa separ o bucatarie, sa fac si un living

Buna, as dori sa fac o schimbare la bucatarie, as dori foarte mult daca ati putea sa ma ajutati cu o ideie cum as putea face. Am bucataria de 4 metri pe 5 si doresc sa o separ si sa fac si un living daca se poate. Nu am nici o ideie. Si daca as putea face si o camara mica tot in aceasta camera.


Intrebare de la Camelia, pe adresa redactiei: Doresc sa separ o bucatarie, sa fac si un living.

Un răspuns la “Doresc sa separ o bucatarie, sa fac si un living”

Buna, Camelia!

Intrucat bucataria ta are o singura fereastra, nu cred ca o poti separa fizic de un eventual living. Cred ca trebuie sa te multumesti cu ideea amenajarii livingului in perimetrul bucatariei. Insa chiar si asa, din cauza ca intrarea in casa se face direct in bucatarie si mai exista si cea de a doua usa, este destul de dificil sa amenajezi un living ca la carte. Iata care sunt solutiile pe care le vad eu dupa ce am studiat imaginile pe care ni le-ai trimis:

1. Sa zugravesti peretii intr-o nuanta deschisa. Crem sau ivoire ar fi solutia. In orice caz, ideea este ca incaperea are tavanul jos, mobila de bucatarie este destul de intunecoasa, iar rozul de pe pereti nu face decat sa intunece si sa micsoreze vizual spatiul. Aceasta etapa o consider obligatorie in schimbarea imaginii bucatariei!

2. Sa asezi masa pe lung langa fereastra, pentru a castiga mai mult spatiu in centrul camerei.

3. Sa aduci in decor o canapea care sa fie asezata fie cu spatele la usa de intrare in bucatarie, fie cu spatele la mobila. In functie de pozitia e care o vei alege vei stabili si locul de montare a televizorului si de proiectare a unui sumar mobilier specific zonei de living. Nu cred ca este cazul sa te gandesti la mai mult decat o comoda si eventual doua polite asortate montate pe perete, deasupra televizorului. Mobila iti recomand sa o faci in cea mai deschisa dintre nuantele din decorul mobilei de bucatarie.

4. Daca doresti sa accentuezi cumva zona de living, poti aplica pe peretele din spatele tv-ului un tapet decorativ. Poti vedea aici o idee simpla: https://www.casadex.ro/2016/11/iata-ca-poti-trai-frumos-si-intr-un-apartament-de-doar-33-mp/ Apropos, dungile verticale inalta vizual decorul.

5. Iti recomand sa schimbi si perdelele, alegand unele lungi, simple, agatate de o parte si de alta a ferestrei. La fel ca tapetul in dungi si perdelele sau draperiile lungi vor inalta vizual camera si ii vor intari aspectul de living si nu cel de bucatarie.

Sper ca nu te-am intristat prea tare cu vestea ca nu poti separa fizic bucataria de living, insa acest lucru este greu de obtinut in contextul ilustrat in imagini. O separare mai ferma s-ar fi putut obtine, poate, daca mobila de bucatarie ar fi fost proiectata pe colt, pornind de langa fereastra si oprindu-se pana in jumatatea peretelui plin pe care se afla acum. Dar nu are sens sa dezvlot aceasta idee intrucat ma indoiesc ca ti-ai propus sa schimbi si mobila existenta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *