Categorii
Intrebari de la cititori

Exista vopsea pentru gresie? Unde gasesc?

Stiti cumva daca exista vreo vopsea de gresie? Am cumparat un apartament si nu avem acum bani sa schimbam gresia din baie dar are o culoare realmente urata. Tot intreband pe la prieteni am auzit ca as putea sa o vopsesc, ca exista o vopsea speciala pentru gresie si faianta. E adevarat? Si daca da, unde o pot gasi?


Intrebare de la Tania, pe adresa redactiei: Exista vopsea pentru gresie? Unde gasesc?

2 răspunsuri la “Exista vopsea pentru gresie? Unde gasesc?”

Am citit pe casadex.ro chiar de curand ca exista o vopsea speciala pentru faianta, nu mai stiu care este articolul. Deci daca merge sa fie aplicata pe faianta, banuiesc ca ar merge si pe gresie. Numai ca gresia este, cred eu, mai pretentioasa, adica pentru ca calcam pe ea nu stiu daca stratul de vopsea rezista la fel ca pe faianta de pe pereti. Eu n-as risca si as astepta cuminte sa strang bani sa schimb gresia cu una in culoarea care imi place.

„Vopsea pentru suprafețe ceramice”. Aceasta are o textură specială, ușor cauciucată, pentru a rezista la umezeală cât și la variații repetate de temperatură. Vopseaua este, în general, garantată să reziste cinci ani, însă cu o bună îngrijire ea depășește acest prag. Aplicarea vopselei pentru ceramică poate fi făcută de oricine, dacă se respectă cu strictețe pașii de lucru. În primul rând, faianța/gresia trebuie spălată cu detergenți ușor abrazivi și degresanți, apoi clătită, ștearsă și uscată complet. Pentru un plus de priză între suprafața ceramică și vopsea (în special cea foarte lucioasă), se recomandă mătuirea cu hârtie abrazivă, prin mișcări ușoare, cât să nu lase șanțuri sau să deterioreze modelul.

Apoi se șterge foarte bine cu o cârpă și se aspiră tot praful. Se îmbracă obiectele sanitare și blatul în folie de plastic, fixată cu bandă adezivă de hârtie și se începe aplicarea în strat subțire a vopselei, trecând cu pensula sau cu trafaletul și peste îmbinările cu chit. Aplicați succesiv 3 sau 4 straturi de vopsea, până când ajungeți la culoarea dorită, de intensitatea dorită. Lăsați 24 de ore să se usuce sau respectați timpul de uscare recomandat de producător pe cutia de vopsea.

O cutie de vopsea pentru ceramică are un preț estimativ de 50 de lei cutia, iar o singură cutie acoperă, în general, șase metri pătrați într-un singur strat. Un specialist din magazinul de desfacere va calcula cantitatea necesară pentru un finisaj perfect, în funcție de suprafața acoperită cu faianță. Pentru a trece de la o culoare închisă la una mai deschisă este recomandat să aplicați în primă fază un strat sau două de vopsea albă, apoi să veniți cu straturile culorii dorite. Paleta este variată la fel ca și vopseaua lavabilă pentru pereți, conținând și nuanțe metalice de argintiu, gri metalic, auriu, roz sidef, cameleon etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *