Categorii
Intrebari de la cititori

Gresia tip parchet pe lung sau pe lat in hol?

Cum sa montez gresia tip parchet intr-un hol mic si ingust de apartament, pe lung sau pe lat, ca sa-l fac sa para mai lat?


Intrebare de la Viorela, pe adresa redactiei: Gresia tip parchet pe lung sau pe lat in hol?

4 răspunsuri la “Gresia tip parchet pe lung sau pe lat in hol?”

Buna, Viorela!

Inteleg ideea de montare a gresiei de-a latul incaperii in scopul obtinerii efectului de largire vizuala a holului ingust, insa parerea mea este ca montand gresia pe lung vei pierde mai putin material.

Victoria, materialul, nu se pierde.. bucata care ramane la taierea finala a unei linii serveste ca inceput pentru linia urmatoare, ca la parchet. Problema este cum va arata pentru ca in acest caz poate lua si gresie patrata.. holul avand latime mica efectul este la fel.
Parchetul se pune pe lungime nu numai din motive de economie ci si de aspect, arata ca si cand ai face podeaua din scanduri de lemn. Mie cel putin scandurile dispuse perpendicular pe directia de mers imi dau senzatia unei punti.. instabila.. care se clatina, cu cateva gauri, deasupra unui rau de munte cu un trib de canibali alergand dupa mine.. (Jack Sparrow style.. :D)
Pe de alta parte scandurile dispuse paralel pe directia de mers dau senzatia de stabilitate..(fara pirati aici)

Multumesc pentru precizari, Vali! Furnizezi informatii clare si utile, bine argumentate. Personal, as alege montajul pe lungime si nu m-as complica cu montajul perpendicular, mi se pare ca implica prea multe batai de cap fara sa ajute prea mult 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *