Categorii
Intrebari de la cititori

Idei amenajare, culoare mobilier bucatarie primitoare

Salut! Am o bucatarie de aproximativ 24 mp: latime de 4.5 m; lungime 6 m; inaltime de 3 m. Instalatia chiuvetei si centrala sunt orientate catre nord, unde se afla o fereastra (pe zona latimii camerei). Teava de gaz pentru racord plita este pe peretele vestic (am gandit sa fac un triunghi imaginar plita, chiuveta, frigider). Pe partea opusa ferestrei din zona chiuvetei se afla o alta fereastra si o usa, ambele de dimensiuni mari – dau spre terasa.


Va rog idei de amenajare, culoare mobilier. Personal, imi doresc doua zone separate: zona de gatit si zona de luat masa. O insula nu stiu daca este potrivita, avand in vedere latimea camerei. Important esta sa fie un loc practic, cald, primitor si vesel chiar. Multumesc!

Intrebare de la Liliana, pe adresa redactiei: Idei amenajare, culoare mobilier bucatarie primitoare.

3 răspunsuri la “Idei amenajare, culoare mobilier bucatarie primitoare”

Buna, Liliana!

Ai ditamai bucataria! Dupa mine, este cat se poate de spatioasa pentru a permite amenajarea unei arii de gatit si a unui loc de luat masa. Recunosc ca m-ar fi ajutat foarte mult niste imagini si o schita ale spatiului. Daca poti, te rog sa ni le trimiti la andrei@casadex.ro 🙂 Altfel, pentru a obtine senzatia unui spatiu primitor recomand folosirea unor nuante calde amenajarea bucatariei,desi daca preferi bleul, sa zicem, poti sa folosesti aceasta culoare in compozitia mobilei. Pe de alta parte, si albul poate fi o alegere buna pentru mobila chiar daca incaperea are 24 mp. O poti intercala cu lemn, sporind caldura decorului cu ajutorul blatului de lemn si a finisajelor in culori calde. Iata un proiect romanesc din care te poti inspira: https://www.casadex.ro/2018/07/amenajarea-bucatariei-un-superb-proiect-100-romanesc/ Vei vedea ca mobila a fost proiectata pe 3 laturi, avand asadar si o peninsula care separa zona de gatit de locul de luat masa. Sper sa te inspire 🙂

Altfel, ca sa aprofundam dialogul, as vrea sa vad cateva imagini si schita bucatariei tale.

Culoarea bleu este frumoasa insa nu imi place atat de mult.
Imi pare rau pentru ca nu am specificat :
– culoarea faiantei deja existenta: 1 rand maro panzat + 2 randuri bej panzat.
– parchetul are nuanta pearl oak
– inaltimea camerei 3m si pereti albi

Multumesc!!!

Am primit poza cu planul bucatariei de la Liliana si textul pe mail. Atasez mai jos:

„Bună!
Aveți atașat planul bucătăriei, poze nu mai trimit pt că la acest moment exact așa este dispus mobilierul vechi, fiind din diferite module, pe nuanta wenge.
Sincer, nuanta bleu nu imi place.
De specificat că înălțimea camerei este de 3m, vopsită în alb.
De asemenea, faianța are două culori: 1 rând maro panzat, 2 randuri crem panzat 1 rând maro panzat – ca de textile – blatul, ce nuanță ar putea fi?

Vă mulțumesc pentru răbdare și sfaturi!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *