Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Renovarea unei bucatarii de bloc in 24 ore – Imagini inainte si dupa

1-inainte si dupa renovarea unei bucatarii de bloc in 24 ore


Iti poti imagina ca poti schimba radical aspectul bucatariei in decursul unei singure zile? Si nu ma refer doar la o redecorare superficiala, ci la o renovare completa, cu schimbarea finisajelor, mobilierului, electrocasnicelor. Desi pare greu de crezut, proiectul de mai jos demonstreaza ca, desi nu este cel mai usor lucru, este posibil sa renovezi de la zero, in doar 24 ore, o bucatarie de bloc.

Inainte de a intra in detaliile proiectului de renovare capitala a micutei bucatarii trebuie sa spun ca aceasta se afla intr-un obisnuit apartament de bloc in care tanara pe care o vei vedea in imaginile de mai jos locuieste cu chirie. Cum stii si tu, din pacate, multe dintre locuintele inchiriate nu arata tocmai grozav (cel putin cele care au chiriile mai mici), iar pentru sporirea nivelului de confort chiriasii sunt nevoiti sa recurga chiar ei la efectuarea imbunatatirilor. In acest fel, desi aparent cheltuiesc bani pentru a imbunatati ceva ce nu le apartine, la final ies in castig pe termen lung, obtinand o locuinta curata si confortabila cu o chirie lunara mica.

Bucatarie de bloc renovata in doi

Pentru ca se mutase cu chirie de curand si dorea sa-si asigure confortul necesar fara sa creasca pretul lunar al apartamentului in care locuia, tanara din povestea de astazi a decis sa-l renoveze fara ajutorul proprietarului. Insa, pentru ca nu se putea descurca de una singura, a apelat la ajutorul tatalui sau, impreuna cu care a renovat complet bucataria in doar 24 de ore, transformand-o intr-un spatiu modern, frumos, dotat cu mobila si electrocasnicele necesare.

Desi renovarea in sine a durat doar o zi, pregatirile pentru demararea proiectului au fost facute inainte: au fost alese noile finisaje, mobila si electrocasnicele pe care tanara visa sa le aiba in mica bucatarie de bloc. Dupa ce toate acestea au fost aduse, iar mobila si finisajele vechi au fost eliminate, tanara studenta si tatal sau au trecut efectiv la treaba. Iar din acest moment si pana la renovarea si amenajarea completa a bucatariei nu a trecut mai mult de o zi.

Asteptari versus realitate

Cand a decis sa renoveze bucataria din apartamentul inchiriat tanara era convinsa ca va putea sa pastreze faianta din zona blatului de lucru, aceasta aratand inca destul de bine. In cel mai rau caz isi imagina ca i-ar fi improspatat rosturile de imbinare, inlocuind chitul vechi cu unul alb. Insa in momentul in care au scos mobila veche, placile de faianta au inceput sa se desprinda de pe perete, obligandu-i pe tanara chiriasa si pe tatal ei sa caute o solutie rapida si ieftina de finisare a peretelui din zona blatului de lucru. In plus, desi nu se asteptau, etapa pregatirilor a inclus si eliminarea placilor ceramice vechi si cred ca oricine stie cat de neplacuta este aceasta sarcina si cata murdarie produce. Din fericire insa, parchetul care acoperea pardoseala arata bine, ceea ce i-a scutit de o mare grija in plus. Pentru portiunea de perete cuprins intre cele doua randuri de dulapuri tatal i-a recomandat fiicei un panou decorativ din lemn care este usor de montat dupa decuparea la dimensiunile necesare.

Insa inainte de a trece la montarea mobilei, electrocasnicelor si a panoului decorativ in culoarea aleasa de tanara, tatal a decis ca instalatiile sanitare ar avea nevoie, si ele, de o modernizare. Iar pentru a se asigura ca fiecare dintre electrocasnicele nou cumparate va avea acces la o priza, tatal-meserias a creat un traseu electric nou si separat de prizele vechi.

Mobila ieftina de bucatarie

Si pentru ca apartamentul in care se afla bucataria este unul inchiriat si nu unul proprietate personala, cei doi au decis ca nu este cazul sa faca mobila la comanda, asa ca au cumparat o mobila de bucatarie alba, ieftina, un set de dimensiuni standard pe care l-au asamblat pe loc. In opinia mea, mobila aleasa nu arata ieftin deloc, ba chiar as spune ca depaseste cu mult calitatea si aspectul garniturilor standard pe care le gasim in magazinele de bricolaj de la noi. Cred ca este foarte frumoasa!

Asadar, in cele 24 de ore alocate proiectului de renovare completa a bucatariei de bloc cei doi au reusit sa faca urmatoarele:

– sa modernizeze instalatia sanitare, montand o scurgere si robineti noi;
– sa creeze un traseu electric separat pentru electrocasnicele noi;
– sa asambleze mobila noua si sa o monteze in pozitia finala;
– sa monteze electrocasnicele: plita, cuptor, hota, masina de spalat vase;
– sa instaleze chiuveta de bucatarie;
– sa monteze panoul decorativ din lemn pe peretele din zona blatului de lucru;
– sa faca curat in noua bucatarie.

Desi poate parea greu de crezut, renovarea completa a unei bucatarii de bloc in doar 24 ore este posibila cu conditia sa ai terenul pregatit, sa nu fie nevoie sa montezi gresie si faianta si sa ai la indemana noua mobila, electrocasnicele si uneltele necesare. Si chiar daca este realizabil intr-o singura zi, un astfel de proiect presupune efectuarea unor cheltuieli considerabile, stiut fiind faptul ca mobilarea si utilarea unei bucatarii nu costa putin.

Sursa foto: Novate

2 răspunsuri la “Renovarea unei bucatarii de bloc in 24 ore – Imagini inainte si dupa”

Foarte frumoasa mobila mai ales pt o persoana care nu gateste foarte mult . Albul este totusi pretentios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *