Categorii
Intrebari de la cititori

Structura metalica si fundatia sunt supradimensionate?

Buna ziua. Am unele indoieli cu privire la ce am primit de la proiectant pentru viitoarea mea hala. Cateva date: Hala va avea lungimea de 16 m, deschiderea de 10 m, inaltimea la streasina 3 m. Acoperisul va fi in 2 ape. Fatadele vor fi acoperite cu panouri sandwich 100 mm, acoperis 120 mm (va fi un spatiu de productie si am nevoie de o temperatura destul de ridicata). Hala va fi situata in judetul Neamt, langa Bicaz.


Nu am studiu geo. Zona unde se va construi este pe o fosta albie de rau (cand am nivelat am dat de multi bolovani, nu foarte mari). Conform datelor primite de la proiectant acesta propune ca structura metalica sa fie alcatuita din 10 stalpi IPE 240 si grinzi IPE 240. Panele pe care vor fi montate panourile de pe acoperis – Z250/2. Legat de fundatie, aceasta va fi izolata. Cuzineti 1 m x 1.5 m, adancime 1 m. Fierul folosit atat la cuzineti cat si la centura (cate 3 bare): Ø 16 mm. Beton C 25/30.
Stiu ca ideal ar fi fost sa va arat un proiect insa nu il pot pune aici asa ca sper ca din informatiile pe care le-am furnizat sa imi puteti spune daca aceasta structura si fundatie sunt supradimensionate.

Intrebare de la Dorin, pe adresa redactiei: Structura metalica si fundatia sunt supradimensionate?

2 răspunsuri la “Structura metalica si fundatia sunt supradimensionate?”

proiectantul e suveran.eu am construit multe hale dar nu i-mi permit sa contrazic proiectantul. Probabil ca e unul din zona si cunoaste mai bine studiul geo. Dar ca siguranta, pentru ca si proiectantii au interese, trebuie sa gasiti un constructor care stie ce face si care poate discuta cu proiectantul si sa gaseasca cea mai buna solutie.Altfel o sa platit mult.
Cu respect
str.con.ion@gmail.com
0769214470

Buna ziua!
Stiti pe ce zona seismica va aflati? Studiu geo aveți? Stiti care sunt cerintele normativelor de constructii in vigoare?
Dupa ce aflati raspunsurile si aveti un diriginte de santier bun, puteți sa intrebati daca o structura este supradimensionata.
Cu stima si respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *