Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajare apartament cu 2 camere modern in alb si bej

1-living cu bucatarie open space apartamen2 camere amenajare moderna


Fie ca vorbim despre amenajarea unui apartament cu 2 camere, a unuia cu 3 camere sau a unei garsoniere, principiile de baza sunt aceleasi: e bine sa se aleaga finisaje practice, rezistente, usor de intretinut, iar paleta cromatica generalista sa fie una care permite mai multe variante de accesorizare ulterioara. De pilda, daca iti vei amenaja apartamentul in alb si in nuante de bej sau gri vei avea libertatea de a schimba atmosfera din interiorul acestuia, inlocuind periodic textilele si micile decoratiuni cu unele colorate diferit.

Decorurile neutre sunt, in opinia mea, cele mai practice, atat datorita faptului ca sunt foarte usor de asortat, cat si pentru ca nu risca sa se demodeze in scurt timp dupa amenajare. Drept exemplu care sa ilustreze aceste afirmatii am ales sa-ti prezint astazi un proiect de amenajare a unui apartament cu 2 camere, cu suprafata totala de 44 mp semnat de designerul rus Kristina Saakayn.

Bucataria amenajata intr-o laterala a livingului

Ideea livingului cu bucatarie open space in amenajarea apartamentelor si garsonierelor nu mai este de mult o noutate. Toti cei care nu au o problema cu a gati in camera de zi, cei care prefera spatiile deschise in locul celor de doar cativa metri patrati (cum sunt multe dintre bucatariile mici de bloc), dar si cei carora le place sa gateasca in timp ce ceilalti membri ai familiei se relaxeaza in zona de zi aleg acest tip de amenajare, reconfigurand, unde se poate, interiorul propriilor apartamente.

In cazul proiectului de astazi designerul a ales sa amplaseze bucataria intr-o laterala a livingului, pe peretele care desparte camera de zi de baie. Practic, pentru a traversa livingul dintr-o parte in alta sau pentru a ajunge pur si simplu in dormitor trebuie sa treci pe langa bucatarie. Personal, cred ca intr-o amenajare de tip open space ideal este ca bucataria sa se afle intr-una dintre extremitatile incaperii, astfel putand fi delimitata vizual de restul spatiului. Insa probabil ca in cazul amenajarii acestui apartament cu doua camere solutia aleasa de Kristina Saakayn a fost singura posibila sau pur si simplu a fost cea mai economica, peretele pe care au fost montate mobila si electrocasnicele de gatit oferind acces usor si direct la instalatiile necesare.

Mobila alba care se confunda cu peretii

Probabil pentru a face cat mai putin deranjanta prezenta mobilei de bucatarie in centrul livingului designerul a ales sa proiecteze o garnitura bicolora, cu mult alb si cateva corpuri suspendate intr-o nuanta placuta de stejar. In acest fel corpurile albe se pierd pe fundalul peretilor, iar cele imbracate in furnir de lemn creeaza o legatura cu celelalte piese de mobilier si cu textilele din livingul open space al apartamentului cu 2 camere. La prima vedere poti avea senzatia ca zona de gatit este compusa doar din dulapurile suspendate pe perete si faianta frumos colorata ce imbraca zona blatului de lucru.

Accente colorate de galben si albastru

Faianta in nuante de albastru si galben este din aceeasi colectie cu gresia care a fost aleasa pentru placarea pardoselii de pe hol, din zona de gatit a livingului si din balconul deschis spre spatiul de zi al apartamentului. Aceasta solutie de finisare a pardoselilor din toate aceste incaperi, precum si lipsa usilor de interior care sa le desparta creeaza senzatia unui spatiu continuu.

De altfel, pe fundalul alb si bej al apartamentului accentele de albastru deschis (bleu) si galben pal arata minunat, aducand o nota vesela intregii amenajari. Le regasim in accesorizarea canapelei crem din living, pleduri albastre, in finisajele din zona bucatariei, holului si micului balcon in care a fost amenajat un spatiu de lucru luminos, in corpul de iluminat de deasupra locului de luat masa, in comoda cu sertare de pe holul micului apartament modern, dar si in culoarea peretilor din dormitor si a tabloului agatat la capul patului.

O baie de bloc eleganta, amenajata in nuante de bej

Tot bejul a fost ales si pentru finisarea obisnuitei bai de bloc; gresia si faianta de aici fiind combinate cu un rand de faianta ce imita lemnul si mobilier asortat. Pentru un plus de profunzime, peretele din zona lavoarului a fost zugravit intro placuta nuanta de gri. Obiectele sanitare si plinta albe subliniaza curatenia spatiului, rezultatul fiind o baie de aroape 4 mp amenajata elegant si modern.

Sursa foto: Archilovers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *